ندای لرستان

آخرين مطالب

واکنش اعضای شورا به گزارش رئیس سازمان بهزیستی؛

علوی: بودجه مناسب سازی معابر برای معلولان به 400 میلیارد تومان رسیده است/ شمس احسان: تعامل مدیریت شهری با سازمان بهزیستی باید بیشتر شود شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اعضای شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و هفتمین جلسه شورا نسبت به گزارش رئیس سازمان بهزیستی کشور واکنش نشان دادند و خواستار انجام مسئولیت نهادهای مسئول در قبال معلولان شدند.

به گزارش خبرنگار شهر، مهدی اقراریان رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و نود و هفتمین جلسه شورا در واکنش به گزارش رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه باید انتخاب شهردار تهران به عنوان دستیار رئیس جمهور در ساماندهی آسیب‌های اجتماعی را به مثابه یک فرصت در نظر گرفت، اظهار کرد: درخواست ما این است که شهردار تهران گزارشی از اقدامات را در شورا پس از انتصاب در این مسئولیت ارائه دهد.
اقراریان با بیان اینکه سالانه تعداد بسیار زیادی به جامعه معلولین اضافه می‌شود، خاطرنشان کرد: بخش عمده‌ای از دلایل این معلولیت، حوادث ترافیکی است و شهرداری تهران می‌تواند با اصلاحات ترافیکی، از افزایش تعداد معلولین جلوگیری کند.

ندای لرستان


زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز ضمن ابراز امیدواری از همکاری شهرداری تهران و سازمان بهزیستی برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی،خاطرنشان کرد: تعامل شورا و شهرداری با سازمان بهزیستی می‌تواند به عنوان الگویی در کشور مورد استفاده قرار بگیرد؛ لذا درخواست می‌شود این تعامل افزایش یابد.
وی با تأکید بر اینکه افراد دارای معلولیت‌های پنهان که در ارائه خدمات نادیده گرفته می شوند، معلولان ذهنی هستند، تصریح کرد: پرسش ما این است که آیا فرآیندهای قانونی برای ارائه خدمات تخصصی به این افراد در نظر گرفته شده است؟
شمس احسان با بیان اینکه اقداماتی در اداره کل سلامت شهرداری تهران در حال انجام است، یادآور شد: با این وجود نیازمند تعامل بین شهرداری و سازمان بهزیستی هستیم تا از موازی کاری جلوگیری شود. جلساتی در مدت اخیر برگزار شده و شاخص‌هایی برای ارائه خدمت به معلولین ذهنی وجود ندارد و به نظر می‌رسد تعیین این شاخص‌ها در اقدامات هم افزا، با تعامل بین دو نهاد به نتیجه برسد.
وی با اشاره به سیکل معیوب دستگیری و رهاسازی معتادان، تصریح کرد: مدل‌سازی فراگیر با تکیه بر تمام ابعاد توانمندسازی باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد و امکان ارجاع مددجویان به مراکزی به جز مراکز ماده 16، باعث اثرگذاری بیشتر امور می‌شود.
شمس احسان با تأکید بر اینکه اقدامات هم افزا برای استعدادیابی در کودکان کار باید افزایش یابد، گفت: توانمندسازی خانواده محور به دنبال استعدادیابی این کودکان رقم خواهد خورد؛ لذا باید اقدامات هم‌راستا جایگزین اقدامات موازی شود.

ندای لرستان


رئیس کمیته اجتماعی شورا به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و افزود: باید مرز بین خدمات‌رسانی به این خانواده‌ها مشخص شود تا یک فرد دو خدمت از دو بخش مجزا دریافت نکند و باید اقدامات در این حوزه مدیریت شود.
وی ادامه داد: تجارب دو سویه برای پیشگیری‌های خانواده محور و رشدمدار باید به اشتراک گذاشته شود و هم افزایی شهرداری و سازمان بهزیستی در این حوزه لازم است مورد توجه قرار بگیرد و از سویی دیگر مراکز فراهنگ نیز برای ارائه خدمات به سالمندان باید به حداکثر برسد.
شمس احسان با اشاره به آسیب فرار از منزل، یادآور شد: در کنار مداخلات به موقع سازمان بهزیستی و شهرداری همراهی و همکاری سامانه 123 و 137 می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا نیز با بیان اینکه در ماده 2 قانون حمایت از معلولان وظایفی برای نهادها و مجتمع‌های مسکونی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: در صدور پایان کار، طراحی ساختمان‌ها برای معلولان بررسی می‌شود؛ هرچند سازه‌های اجاره‌ای در ساختمان‌ها، هنگام صدور پایان کار نصب و پس از صدور آن جمع آوری می‌شود.
وی افزود: پرسش ما بر این است در نهادهای حاکمیتی چه اقدامات حمایتی از معلولان صورت گرفته است؟ شهرداری تهران اماکن ورزشی متعددی را با تجهیزات تخصصی برای معلولان در نظر گرفته اما آیا در دیگر نهادها نیز چنین امکانی فراهم شده است؟

ندای لرستان


تشکری هاشمی با تأکید بر اینکه 30 درصد از منابع انسانی نهادها باید از معلولان باشند، یادآور شد: پرسش ما این است که تا چه اندازه از معلولان در ادارات مشغول به کار شده اند؟
وی با بیان اینکه بودجه‌ای برای اشتغال معلولان پیش بینی نشده است، تصریح کرد: از شهرداری تهران تقاضا داریم در زمان مطرح شدن موضوعاتی مهم از این قبیل، معاون یا مدیر مربوطه در جلسه شورا حضور داشته باشند.
در ادامه این جلسه جعفر بندی شربیانی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در بسیاری از زمینه‌ها در سطح شهر تهران، وظایف حوزه معلولان بر عهده شهرداری است، گفت: ما ستاد مناسب‌سازی در شهرداری داریم و این ستاد نیازمند ارتقاء است تا هماهنگی‌های بین بخشی برای مناسب‌سازی و دسترس پذیر کردن شهر محقق شود اما قدرت و حد نظارت ضعیف به نظر می‌رسد.
وی تأکید کرد: بودجه متمرکز برای مناسب‌سازی باید در بودجه شهرداری تهران در نظر گرفته شود؛ این بودجه در سازمان‌های مختلف توزیع شده و آن را به مناسب‌سازی تخصیص می‌دهند اما از کمیسیون برنامه و بودجه درخواست داریم بودجه متمرکز را در دستور کار قرار دهد.

ندای لرستان


شربیانی با بیان اینکه شاید هزینه مناسب‌سازی در برخی پروژه‌ها بالا باشد، اظهار کرد: باید به طور جدی از ادامه کار پروژه‌هایی که مناسب‌سازی را در دستور کار قرار نداده اند، به طور جدی خودداری شود و این پروژه ها با تعجیل به بهره برداری نرسد.
وی با بیان اینکه معلول یک واژه بین‌المللی است، خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه معلولان به ما گفته‌اند، تقاضا می‌شود از کلمات و تعابیری همچون توانیاب و توانخواه برای این قشر استفاده نشود.
سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورا نیز با تأکید بر درمان روحی و جسمی و تخصیص کمک هزینه پرستاری برای معلولین در قانون حمایت از معلولان، یادآور شد: متأسفانه اقدام چندانی در این زمینه انجام نشده و از مجلس نیز درخواست داریم که بودجه خوبی برای این موضوع در نظر گرفته شود.

ندای لرستان


وی با بیان اینکه سالانه بین 50 تا 60 هزار نفر به دلیل تصادفات جاده‌ای دچار معلولیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: نقش شرکت‌های خودروساز در این خصوص بسیار مورد اهمیت است؛ وزارت راه‌وشهرسازی نیز باید در اصلاح جاده‌های خارج از شهر دقت کافی را داشته باشد.
نجفی با تأکید بر اینکه ساخت معابر از وظایف اصلی شهرداری است، گفت: شهرداری می‌تواند در سایر بخش‌ها نیز همکاری‌هایی را در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و سلامت محور، با سازمان بهزیستی داشته باشد تا راهکارهایی برای رفع مشکلات معلولان ارائه شود.
حبیب کاشانی خزانه دار شورا با بیان اینکه نمی‌دانیم مردم تا چه اندازه با سازمان بهزیستی آشنا هستند، گفت: این سازمان یکی از مظلوم‌ترین سازمان‌هاست؛ سوال ما این است که آیا هر هفته برنامه‌ای در صدا و سیما دارید؟ ما می‌دانیم که برای این برنامه ها باید اسپانسر مالی داشته باشید.

ندای لرستان


وی ادامه داد: یکی از کارهای سازمان خدمات رسانی است اما وظیفه دیگر شناسایی معلولان توانمند و استعدادیابی آنهاست؛ باید در راستای مسئولیت‌های اجتماعی کمک شود که هر هفته 2 ساعت برنامه برای ایجاد انگیزه در افراد دارای معلولیت در تلویزیون پخش شود و بنده نیز در این خصوص حمایت و همکاری لازم را خواهم داشت.
سید احمد علوی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه روز معلولان تبریک ندارد بلکه گرامیداشت دارد، گفت: نباید از لفظ توان‌یاب برای معلولان استفاده شود و تأکید معلولان این است که برای این روز، از واژه معلول بهره بگیریم.
وی افزود: هریک از وزارت خانه‌ها وظایفی را در قبال معلولان و سالمندان دارند که 20 تا 25 درصد جامعه را تشکیل می‌دهند و جامعه باید برای تردد این افراد شرایط مناسبی داشته باشد؛ لذا وزارت خانه‌ها نیز در کنار مدیریت شهری به وظایف خود عمل کنند.

ندای لرستان


علوی با اشاره به پیش بینی 60 میلیارد تومان برای مناسب سازی در سال اول دوره ششم مدیریت شهری، تصریح کرد: این رقم امروز به 400 میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کمک هزینه سرویس مدارس دانش آموزان استثنایی هفت میلیارد تومان بود، گفت: این کمک هزینه امسال به 70 میلیارد تومان افزایش یافته که در متمم بودجه، احتمالاً به یکصد میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. شهرداری تهران پرداخت این هزینه را بر عهده گرفته و امیدواریم دیگر نهادها نیز مسئولیت خود را انجام دهند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/921459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

لاهوتی: برخی از واحدهای تولیدی اصلا فعالیتی نمی‌کنند، ولی سهمیه ارزی می‌گیرند

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

مقام اتاق بازرگانی: چرا مونتاژکاران خودرو باید پسته بخرند و آن را در بازار هنگ کنگ به فروش برسانند؟

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: طراحان و مرمت کاران صنعت فرش مهاجرت کردند

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس

برق 50 اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد

مسعود نیلی: چرا دارنده دومین ذخایر گازی جهان، باید در تامین گاز مردم درمانده باشد؟

گواهی مشارکت با سود پیش‌بینی‌شده 40 درصد با ضمانت بانک ...

دومین پرواز حج در فرودگاه خرم‌آباد انجام می‌شود

حفاران غیرمجاز در بروجرد دستگیر شدند

6 عنوان کتاب در خرم‌آباد رونمایی شد

جزئیات تکان‌ دهنده مرگ غیرمنتظره 7 نفر در حادثه چاه کوهدشت

نخستین رویداد مشاغل خانگی در لرستان برگزار می‌شود

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

ساخت 200 هزار خانه برای فرهنگیان در دستور کار وزارتخانه

نشست مشترک مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرعامل شرکت برق لرستان با محوریت همکاری در برگزاری آزمون‌های نهایی

جلسه قرارگاه مدیریت مصرف برق شهرستان الیگودرز

دیدار فرماندار دورود با کارکنان هلال احمر شهرستان

گفتگوی ویژه خبری استاندار لرستان

جلسه کمیته استانی تسهیلات جزء (3) و (4) قانون بودجه

بازدید فرماندار و جمعی از مدیران استانی از پروژه‌های عمرانی شهرستان دورود

پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت بیستم/20 اردیبهشت ماه، روز خرم‌آباد

شصت ثانیه خبری استانداری لرستان

فرودگاه خرم‌آباد، ظرفیت عظیمی برای توسعه لرستان است

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

طرح موفق سلامت دهان در لرستان به زودی ملی می‌شود

خرم‌آباد در مسیر ثبت جهانی یونسکو / مراسم روز خرم‌آباد در پایتخت

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

خرم‌آباد آماده برگزاری مهمانی 3 کیلومتری غدیر

برداشت گل محمدی از گلستان‌های بروجرد

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

2 کمربندی برای خرم‌آباد احداث می‌شود؛ ادامه آزادراه بروجرد - اراک

فاجعه کوهدشت سقوط کودک به چاه نبوده | چطور 7 مرد یک خانواده جانشان را از دست دادند؟ | تشکیل پرونده قضایی برای حادثه