ندای لرستان

آخرين مطالب

اراضی«خرد» مشکلِ «درشت» بخش کشاورزی/کلید اقتصادی کردن تولید چیست؟ مقالات

اراضی«خرد» مشکلِ «درشت» بخش کشاورزی/کلید اقتصادی کردن تولید چیست؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - لرستان را بیش از آنکه به توسعه صنعتی بشناسند به‌عنوان استانی با «اقتصاد کشاورزی» می‌شناسند؛ دیاری که در بسیاری از محصولات کشاورزی رتبه دار کشور و غرب کشور است.
اما چالش‌های متعدد پیشروی حوزه کشاورزی موجب شده است که پایه اقتصاد لرستان لنگان باشد. بخش عمده اراضی این استان دیم بوده و همچنان کشاورزی در لرستان سنتی است.
یکی از مشکلات همه‌گیر در استان‌های مختلف کشورمان از جمله لرستان عدم یکپارچگی اراضی کشاورزی است که این موضوع بهره‌وری و اقتصادی شدن تولید را تحت‌الشعاع قرار داده است.
با نگاهی به سیاست‌های کلی نظام در بخش کشاورزی ابلاغی مقام معظم رهبری یکی از تکالیف مهم در این حوزه اصلاح ساختار و نظام بهره‌برداری بخش کشاورزی با تشویق کشاورزان به رعایت اندازه‌های فنی - اقتصادی واحدهای تولیدی متناسب با نوع فعالیت و شرایط مختلف اجتماعی، اقتصادی و اقلیمی کشور و تأکید بر جهت‌گیری حمایتی دولت از این سیاست‌ها به‌ویژه در واگذاری منابع آب‌وخاک عنوان شده است.
کارشناسان معتقدند همچنان «قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی» در کشور عملیاتی نمی‌شود و بند سوم سیاست‌های کلان نظام در حوزه کشاورزی تأکید دارد که برنامه‌ریزی‌ها در حوزه اراضی کشاورزی باید به سمت‌وسوی ایجاد حدنصاب فنی حرکت کند.
متخصصان این حوزه تأکید دارند که «خردشدن مداوم اراضی کشاورزی در ایران سبب شده تا برنامه‌ریزی‌های توسعه محور در حوزه توسعه کشاورزی صنعتی محقق نشود.»
آمارها نشان می‌دهد به‌رغم اینکه 164 میلیون هکتار اراضی کشاورزی در ایران وجود دارد؛ اما تنها 15 درصد این اراضی قابلیت کشت دارند و به همین دلیل سیاست‌گذاری درست و اصولی باید اولویت متولیان باشد.
اهمیت حراست و حفظ این اراضی با امنیت غذایی کشورمان گره خورده است؛ لذا به نظر می‌رسد سیاست‌گذاران و متولیان در حوزه وزارت جهاد کشاورزی باید در مسیر تشویق و ترغیب کشاورزان به تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی‌شان حرکت کنند.
کارشناسان می‌گویند که «توسعه پایدار» در بخش کشاورزی و «ایجاد امنیت غذایی پایدار» نیازمند حرکت جدی در این بخش است.
سید عماد شاهرخی رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در آخرین اظهارات خود گفته است: «یکی از مؤلفه‌های مهمی که ما را در بهره‌وری می‌تواند کمک کند بحث یکپارچه‌سازی اراضی است، خوشبختانه در استان 23 پایلوت را تعیین کرده‌ایم که شهرستان ازنا با چهار طرح در رأس قرار دارد.»
وی با اشاره به تعداد مالکین طرح‌های پایلوت یکپارچه‌سازی اراضی در استان، گفت: «هزار و 210 نفر در اجرای طرح‌های پایلوت مشارکت دارند، در این راستا شهرستان دلفان با 500 مالک در صدر این طرح‌ها در استان و به‌عنوان پیشرو در سطح کشور است.»
شاهرخی اظهار کرد: «مساحت طرح‌های پایلوت یکپارچه‌سازی شده سه هزار و 960 هکتار است که شهرستان دلفان با هزار و 113 هکتار در رأس و شهرستان بروجرد با 55 هکتار در انتها قرار دارد.»
وی به تأثیر اجرای این طرح در زمینه صرفه‌جویی در مصرف آب اشاره کرد و گفت: «در برنامه پیش‌بینی‌شده است که سالانه سه میلیارد مترمکعب صرفه‌جویی آب داشته باشیم و درعین‌حال بتوانیم باتوجه‌به افزایش جمعیت با بهره‌وری سالانه 20 میلیون تن تولیدات را افزایش دهیم.»
باتوجه‌به اظهارات متولیان در حالی به دنبال افزایش پایلوت‌های اجرای این طرح در استان هستیم تا آنها را به‌عنوان مزارع الگویی در افزایش بهره‌وری به تولیدکنندگان معرفی کنیم و شاهد جهش تولیدی در سطح مزارع استان باشیم که همچنان «اقتصادی نبودن کشاورزی سنتی» یکی از معضلاتی است که با این قدم‌های کوچک شاید تا رفع آن راه درازی در پیش داشته باشیم.
متخصصان می‌گویند که «زمین‌های خرد امکان تولید اقتصادی را کاهش می‌دهد»؛ لذا وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد که با راه‌حل‌های گوناگون همچون یکپارچگی اراضی به اصلاح نواقص بپردازد. یکپارچگی اراضی و رفع تداخلات از جمله کارهایی است که از سوی سازمان امور اراضی کشور، زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری است.
مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی سازمان امور اراضی کشور در سفری که طی هفته جاری به خرم‌آباد داشت در جلسه هم‌اندیشی کارگروه یکپارچگی اراضی لرستان، گفت: «یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ثبت‌اسناد و املاک کشور است.»
خضری تصریح کرد: «در راستای قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی و ایجاد حدنصاب فنی و اقتصادی و سیاست‌های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی، طرح هر شهرستان یک پایلوت با عنوان یکپارچگی و تجمیع اراضی شکل‌گرفته است.»
وی اظهار کرد: «از مجموع 480 شهرستان در کل کشور، 413 پایلوت محوری را در دستور کار داریم که خوشبختانه در لرستان با 23 پایلوت در برنامه حضور دارد و یکی از استان‌های پیشرو و دارای وضعیت مطلوب است.»
بنابراین گزارش، مطابق آخرین سرشماری‌های بیشتر از چهار میلیون بهره‌بردار در حوزه کشاورزی کشورمان وجود دارد که عموماً به‌صورت سنتی فعالیت می‌کنند.
افزایش ضریب مکانیزاسیون، رشد بهره‌وری، اقتصادی کردن تولید، بهینه‌سازی مصرف آب و… از نتایج مهم و مؤثر طرح یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی است که می‌تواند در راستای تأمین امنیت غذایی گامی مهم باشد.
افزایش تولید در واحد سطح، افزایش درآمد کشاورزان، اعمال مدیریت بهینه در سطح مزارع و باغات و بهره‌وری کشاورزی از جمله نتایج حاصل شده پروژه رفع تداخلات و یکپارچگی اراضی خواهد بود.
 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/920121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

فحاشی باورنکردنی به یک پرسپولیسی در خرم‌آباد

لحظه «هو شدن» سردار دورسون در خرم آباد / حمله عجیب مهاجم ترک پرسپولیس به جیمی جامپ! +فیلم

فرشاد احمدزاده گل اول پرسپولیس را به خیبرخرم آباد زد +فیلم

پرسپولیس در آستانه صعود به آسیا | کامبک پرسپولیس با گل دقیقه 91 ارونوف | لیگ نخبگان به ارتش سرخ چشمک زد

گل ها و خلاصه بازی خیبر 1 - 2 پرسپولیس: کامبک بزرگ برای کسب سهمیه! (ویدئو)

کارشناسی داوری بازی خیبر خرم آباد - پرسپولیس: گل امیری درست بود!؟ + نظر کارشناسان

علیپور تعویض شد و حسین‌زاده به صدر جدول رسید

کامبک رویایی پرسپولیس در خرم آباد/ نساجی در تبریز ایستاده سقوط کرد/ سپاهان از سد تیم ته جدولی بر نیامد/ جباری اولین مساوی را دشت کرد

اعلام ترکیب اصلی پرسپولیس و خیبر

ازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

بازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

پرسپولیس 2 – 1 خیبر خرم آباد/ سرخپوشان به کسب سهمیه آسیایی امیدوار ماندند

پیروانی را در خرم آباد با مشت و لگد زدند!

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز

پرسپولیس از سد خیبر گذشت

پارک شهید استویی سلسله با اعتبار 150 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

ربع‌قرن در قدرت

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

تشویق بی‌امان ستاره پرسپولیس در خرم‌آباد