ندای لرستان

آخرين مطالب

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟ سیاسی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یک دیدار احتمالی در سطح بالا بین مقامات جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده می‌تواند به دلیل حساسیت‌های سیاسی در ایران، به‌دلیل شایعه‌هایی درباره طرح ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی، لغو شود.
بازار
به ادعای لارا روزن در حساب کاربریش در دیپلماتیک، به نقل از یکی از دیپلمات‌های پیشین ایرانی، اگر ایالات متحده و ایران بتوانند در نشست بعدی خود بر سر اصول کلی به توافق برسند، ممکن است رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، برای امضای توافق‌نامه با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، احتمالاً زمانی که ترامپ هفته آینده به خاورمیانه سفر می‌کند، دیدار کند. 
هنوز به طور رسمی ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران تأیید نکرده‌اند که دور بعدی مذاکرات مقدماتی آن‌ها در تاریخ 11 مه در مسقط، عمان برگزار می‌شود. حتی یک منبع گفته است که احتمالاً این نشست به تعویق خواهد افتاد. استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده آمریکایی، روز دوشنبه به اکسیوس گفت که این تاریخ احتمالی برای نشست بعدی آمریکا و ایران است، اما مشخص نیست که آیا او باید در واشنگتن بماند تا برای سفر ترامپ به خلیج فارس آماده‌سازی کند یا نه. قرار است ترامپ در 12 مه ایالات متحده را ترک کند و در 13 مه وارد عربستان سعودی شود.
به گفته حسین موسویان، دیپلمات پیشین ایرانی، زمانی که ترامپ هفته آینده در منطقه حضور دارد، میزبانان او، چه ولیعهد عربستان و چه امیر قطر، با کمک عمان، می‌توانند تلاش کنند تا دیداری بین رؤسای جمهور ایران و آمریکا ترتیب دهند. او در توییتر نوشت: «تا اصول توافق‌شده در سه دور مذاکرات هسته‌ای، توسط دو رئیس‌جمهور امضا شود.»
موسویان پیشنهاد کرده امضای توافق می‌تواند در حاشیه نشستی با حضور سران هشت کشور حوزه خلیج فارس برای بحث درباره مسائل امنیت منطقه‌ای، که توسط رهبری عربستان یا قطر برگزار می‌شود، صورت گیرد.
از قضا، سفر قریب‌الوقوع ترامپ به منطقه، یکی از عواملی است که باعث شده تلاش‌ها برای پیشبرد توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران زمان‌بر شود.
تریتا پارسی از مؤسسه کوئینسی گفت: «هیچ بحرانی در مذاکرات وجود ندارد. اما زمان زیادی از دست رفته است. یکی از دلایلش همین سفر ترامپ به خاورمیانه است.»او گفت: «ایرانی‌ها می‌خواهند سریع حرکت کنند. اما آمریکا باید همه را هماهنگ کند، موضع خود را مشخص کند و شاید عوامل دیگر را هم حل‌وفصل کند.»
پارسی بر این باور بود که احتمالاً نشست 11 مه به تعویق می‌افتد.
یک دیدار احتمالی در سطح بالا بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا همچنین می‌تواند به دلیل حساسیت‌های سیاسی در ایران، به‌دلیل شایعه‌هایی درباره طرح ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی، لغو شود.
ترامپ 7 مه گفت هنوز تصمیم نگرفته که آیا در سفر هفته آینده‌اش به خاورمیانه اعلام خواهد کرد که آمریکا خلیج فارس را «خلیج عربی» خواهد نامید، یانه. ترامپ گفت که این موضوع را در نظر خواهد گرفت، اما افزود: «نمی‌خواهم احساسات کسی را جریحه‌دار کنم.»
بسیاری از ایرانی‌ها، از طیف‌های مختلف فکری و سیاسی، از گزارش‌هایی مبنی بر این‌که ترامپ در حال بررسی تغییر نام این آبراه به «خلیج عربی» است، ابراز خشم کردند.
وزیر خارجه ایران و طرف اصلی مذاکرات با ویتکاف، عباس عراقچی، در توییتر از دولت آمریکا خواست که چنین اقدامی انجام ندهد.
عراقچی نوشت: «امیدواریم شایعات بی‌پایه‌ای که این روزها درباره خلیج فارس می‌شنویم، تنها بخشی از یک کمپین گمراه‌کننده برای برانگیختن خشم ایرانیان سراسر جهان باشد.»او افزود: «مطمئنم که ترامپ می‌داند نام خلیج فارس قرن‌ها قدمت دارد و توسط نقشه‌نگاران و نهادهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است. هر اقدام کوته‌فکرانه در این زمینه نه اعتبار خواهد داشت و نه اثر قانونی یا جغرافیایی، اما تنها خشم همه ایرانیان از همه اقشار و گرایش‌های سیاسی، چه در ایران، چه در آمریکا و چه در سراسر جهان را برخواهد انگیخت.»
برای تأکید بیشتر بر مشروعیت «خلیج فارس»، عراقچی در توییت خود نقشه‌ای از خلیج فارس منتشر کرد که به کتابخانه کنگره آمریکا نسبت داده شده بود.
به گفته یکی از منابع، طرح شایعه‌شده تغییر نام به «خلیج عربی» ظاهراً موجب نوعی هشدار سیاسی غیرمعمول در تهران شده؛ و این واکنش‌ها ممکن است با بررسی احتمال دیدار سطح بالای ترامپ با رئیس‌جمهور ایران مرتبط باشد.
ترامپ امروز همچنین گفت که دولت آمریکا هنوز تصمیم نگرفته است که آیا در قالب توافق جدید احتمالی با ایران، به جمهوری اسلامی اجازه داده شود که برنامه غنی‌سازی برای اهداف انرژی غیرنظامی را، همراه با نظارت سختگیرانه برای اطمینان از نداشتن برنامه نظامی، حفظ کند یا نه.
ترامپ امروز پس از مراسم سوگند سفیر جدید آمریکا در چین، دیوید پردو، به خبرنگاران در دفتر بیضی گفت: «هنوز در این باره تصمیم نگرفته‌ایم. تصمیم خواهیم گرفت، اما هنوز نگرفته‌ایم.»
امروز صبح، معاون رئیس‌جمهور، جی‌دی ونس، گفت که آمریکا توافقی را با جمهوری اسلامی ایران متصور است که طبق آن ایران می‌تواند برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی خود را حفظ کند، مشروط بر آن‌که راستی‌آزمایی شود که ایران برنامه غنی‌سازی نظامی ندارد.
ونس در گفتگو با ولفگانگ ایشینگر، سفیر سابق آلمان، که امروز در یک رویداد در واشنگتن توسط کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد، گفت: «ما فکر می‌کنیم توافقی وجود دارد که می‌تواند ایران را دوباره وارد اقتصاد جهانی کند، که این برای مردم ایران واقعاً خوب خواهد بود، اما به‌طور کامل هرگونه احتمال دستیابی به سلاح هسته‌ای را از بین می‌برد.»
ونس درباره سه دور مذاکرات ایران و آمریکا که در هفته‌های اخیر در مسقط و رم برگزار شده، گفت: «تا اینجا که خوب پیش رفته‌ایم.»او افزود: «ما واقعاً از واکنش ایرانی‌ها به برخی نکاتی که مطرح کردیم، راضی بوده‌ایم. تا اینجا، در مسیر درستی هستیم.»ونس ادامه داد: «آن‌ها می‌توانند انرژی هسته‌ای غیرنظامی داشته باشند. بنابراین پیشنهاد ما بسیار ساده است. برایمان مهم نیست که بخواهند انرژی هسته‌ای داشته باشند؛ ما با آن مشکلی نداریم. اما شما نمی‌توانید برنامه غنی‌سازی‌ای داشته باشید که به شما امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای بدهد.»
ترامپ روز سه‌شنبه همچنین اعلام کرد که ایالات متحده به توافق آتش‌بس با حوثی‌های یمن، که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران هستند، دست یافته است؛ توافقی که با میانجیگری عمان انجام شد.
منیژه موذن

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

فحاشی باورنکردنی به یک پرسپولیسی در خرم‌آباد

لحظه «هو شدن» سردار دورسون در خرم آباد / حمله عجیب مهاجم ترک پرسپولیس به جیمی جامپ! +فیلم

فرشاد احمدزاده گل اول پرسپولیس را به خیبرخرم آباد زد +فیلم

پرسپولیس در آستانه صعود به آسیا | کامبک پرسپولیس با گل دقیقه 91 ارونوف | لیگ نخبگان به ارتش سرخ چشمک زد

گل ها و خلاصه بازی خیبر 1 - 2 پرسپولیس: کامبک بزرگ برای کسب سهمیه! (ویدئو)

کارشناسی داوری بازی خیبر خرم آباد - پرسپولیس: گل امیری درست بود!؟ + نظر کارشناسان

علیپور تعویض شد و حسین‌زاده به صدر جدول رسید

کامبک رویایی پرسپولیس در خرم آباد/ نساجی در تبریز ایستاده سقوط کرد/ سپاهان از سد تیم ته جدولی بر نیامد/ جباری اولین مساوی را دشت کرد

اعلام ترکیب اصلی پرسپولیس و خیبر

ازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

بازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

پرسپولیس 2 – 1 خیبر خرم آباد/ سرخپوشان به کسب سهمیه آسیایی امیدوار ماندند

پیروانی را در خرم آباد با مشت و لگد زدند!

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز

پرسپولیس از سد خیبر گذشت

پارک شهید استویی سلسله با اعتبار 150 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

ربع‌قرن در قدرت

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

تشویق بی‌امان ستاره پرسپولیس در خرم‌آباد

دست باز اسماعیل کارتال روی نیمکت در بازی مقابل خیبر خرم آباد