ندای لرستان

آخرين مطالب

با کودها خداحافظی کنید! مقالات

با کودها خداحافظی کنید!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دانشمندان «موسسه فناوری ماساچوست»(MIT) راهی برای بهینه‌سازی باکتری‌ها برای محافظت از گیاهان در برابر گونه‌های مهاجم پیدا کرده‌اند تا در نهایت بتوانند جایگزین کودهای شیمیایی در مزارع شوند.

به گزارش آی‌ای، تولید و استفاده از کودهای شیمیایی به میزان قابل توجهی از انتشار گازهای گلخانه‌ای مانند اکسید نیتروژن کمک می‌کند و اغلب انرژی‌بر است، زیرا از فرآیند هابر-بوش(Haber-Bosch) استفاده می‌کند که به دما و فشار بالا نیاز دارد.
به نقل از ویکی‌پدیا، فرآیند هابر-بوش روشی برای تولید صنعتی آمونیاک از طریق واکنش گاز نیتروژن و گاز هیدروژن و با استفاده از کاتالیزگرهای آهن و روتنیم(در اغلب مواقع از ترکیبات ناخالص آنها استفاده می‌شود) است. در این فرآیند به دمای 450 سانتی‌گراد و فشار 200 اتمسفر نیاز است.
برای جلوگیری از برخی از این پیامدهای منفی، کشاورزان اغلب از کودهای زیستی که حاوی میکروارگانیسم‌های(ریزموجودات) مفید مانند باکتری‌های تثبیت‌کننده نیتروژن هستند، برای افزایش حاصلخیزی خاک و حمایت از سلامت گیاه استفاده می‌کنند.
با استفاده از کودهای شیمیایی کمتر، این روش‌ها بخشی از شیوه‌های کشاورزی سازگار با محیط زیست و پایدار محسوب می‌شوند. با این حال، آنها در برابر آفات از گیاه محافظت نمی‌کنند.
بهینه‌سازی باکتری‌ها
اکنون دانشمندان MIT راهی برای بهینه‌سازی باکتری‌ها برای محافظت از گیاهان در برابر گونه‌های مهاجم پیدا کرده‌اند تا در نهایت بتوانند جایگزین کودهای شیمیایی در مزارع شوند.
باکتری‌ها علاوه بر دادن مواد مغذی مورد نیاز به گیاهان، به بازسازی خاک و محافظت از گیاه در برابر حشرات کمک می‌کنند. اما از آنجایی که این ریزموجودات به گرما و رطوبت حساس هستند، تولیدکنندگان قبلاً قادر به تولید آنها در مقیاس بزرگ و مورد نیاز کشاورزان نبوده‌اند.
مهندسان شیمی در MIT یک پوشش فلزی-آلی ایجاد کرده‌اند که سلول‌های باکتریایی را در برابر آسیب‌های ناشی از محیط‌شان محافظت می‌کند، بدون اینکه مانع توسعه یا توانایی آنها شود. این فرآیند آنها را برای محافظت از گیاهان در برابر آفات مزاحم، ایده‌آل و در عین حال پایدار و ایمن می‌سازد.
آریل فورست استادیار مهندسی شیمی در MIT و نویسنده ارشد این پژوهش می‌گوید: آنها همچنین می‌توانند گرمای تا 55 درجه سلسیوس(132 درجه فارنهایت) را تحمل کنند، به این معنی که شما مجبور نیستید از انبار سرد برای این میکروب‌ها استفاده کنید.
روشی ایمن
هم فلزات مورد استفاده برای این پوشش‌ها از جمله آهن، منگنز، آلومینیوم و روی و هم ترکیبات آلی این ترکیب توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده «ایمن» محسوب می‌شوند. این ترکیب پلی‌فنول(polyphenol) نام دارد که ماده‌ای است که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارد و دارای خواص آنتی اکسیدانی است که از آسیب سلولی جلوگیری می‌کند.
فورست می‌گوید: ما از این ترکیبات غذایی طبیعی استفاده می‌کنیم که به خودی خود فوایدی دارند و سپس زره‌های کوچکی را تشکیل می‌دهند که از میکروب‌ها محافظت می‌کنند.
پژوهشگران 12 نوع پوشش مختلف را آزمایش کردند و متوجه شدند که همه آنها از باکتری‌ها در برابر دمای 50 درجه سانتیگراد(122 درجه فارنهایت) و رطوبت تا 48 درصدی محافظت می‌کنند. آنها همچنین خاطرنشان کردند که این پوشش ها سرعت جوانه‌زنی بذر گیاهان شامل انواع بذر نظیر ذرت و تربچه را تا 150 درصد بهبود می‌بخشند.
فورست و تیمش به منظور تجاری‌سازی باکتری‌های پوشش داده شده برای کاربردهای گسترده در کشاورزی احیا کننده اکنون شرکتی به نام Seia Bio تاسیس کرده‌اند. فورست معتقد است که کشاورزان خرد که فاقد ابزار و شرایط مورد نیاز برای کشت این ریزموجودات هستند، به دلیل هزینه پایین فرآیند تولید، این کودهای میکروبی را مقرون به صرفه‌تر خواهند یافت.
وی می‌گوید: وقتی به توسعه فناوری فکر می‌کنیم، باید آن را به گونه‌ای طراحی کنیم که ارزان و در دسترس باشد و این همان چیزی است که این فناوری آن را در نظر می‌گیرد. این به دموکراتیک کردن کشاورزی احیاکننده کمک خواهد کرد.
این مطالعه در مجله American Chemical Society منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/919468/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

کسانی که پیروانی را کتک زدند، دستگیر شدند

افرادی که به افشین اپیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

دستگیری ضاربان مدیر پرسپولیس؛ یگان ویژه هر دو ضارب را بازداشت کرد

مسئولان ناترازی انرژی را تدبیر و مدیریت کنند

داد و فریاد مدیر فرهنگی پرسپولیس در خرم آباد/ حضور غیر قانونی مدیر پرسپولیسی در نشست خبری

آماده‌باش 195 حوزه امتحانی؛ لرستان مهیای برگزاری آزمون‌های نهایی شد

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

کرمانشاهی: اشخاصی که به پیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

اشخاصی که به پیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

افرادی که به پیروانی حمله کردند دستگیر شدند

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

گل پرسپولیس به چادرملو آفساید بود؟ | کارشناسی داوری جنجالی ترین بازی هفته

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

علیپور: هواداران خیبر خرم آباد 90 دقیقه فحاشی کردند

پشت پرده تعویض گندوز در بازی با خیبر خرم آباد

گل اول پرسپولیس آفساید نبود/ پیام حیدری قضاوت خوبی داشت

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!