ندای لرستان

آخرين مطالب

گامی بلند برای حل مشکلات موزه‌ طبیعت زاگرس مقالات

گامی بلند برای حل مشکلات موزه‌ طبیعت زاگرس
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روستایی در کیلومترِ پنج محور بروجرد – ملایر، در منطقه‌ای ییلاقی و بسیار خوش آب‌وهوا واقع شده و از مناطق تفریحی- طبیعیِ شهرستان به شمار می‌رود.
این روستا در صد سال گذشته به علل گوناگون، دستخوش تغییراتی شده که عمده‌ این تغییرات ناشی از ضرورت‌هایی همچون مجاورت با جاده‌ اصلی، قرار گرفتن در منطقه‌ای ورای بستر رودخانه‌ جاری در مرکز روستا و طبیعتاً دوری از مخاطرات سیلاب‌های ویرانگر آن، دوری از بافت‌های فرسوده و قدیمی و در نهایت ساخت بناهای نو و با استحکام در بخش‌های هموار و مسطح بوده است.
نام این روستا «کرکیخان» است که در گویش بروجردی "kariyuo" بوده و در مجاورت محور اصلی بروجرد به غرب و شمال غربی کشور قرار دارد که از این حیث دارای موقعیتی ویژه و برتر، نسبت به سایر روستاهای بروجرد است.
سنگ‌نگاره‌های کرکیخان موزه‌ای سر باز در دل طبیعت زاگرس از نخستین علائم ارتباطی انسان پیش از تاریخ تا دوران پیدایش خط هستند. مردم این روستای زیبا با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که در این راستا مسئولین شهرستان بر آن شدند که این مشکلات را شناسایی و رفع کنند.
در این باره بابک گودرزی دهیار روستای کرکیخان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بنیاد مسکن 7 هزار متر آسفالت در سطح روستا انجام داده اما 10 هزار متر آسفالت برای کوچه‌ها و خیابان‌های روستای کرکیخان مورد نیاز است که بنیاد مسکن باید مساعدت کند.
وی تصریح کرد: 2 سال است منتظر ابلاغ نقشه طرح‌ هادی توسط بنیاد مسکن هستیم که در این راستا باید اقدامات لازم انجام شود.
دهیار روستای کرکیخان خاطرنشان کرد: در حوزه برق نیاز به روشنایی در کوچه‌ها داریم که اداره برق باید اقدام به نصب تیر برق کند.
گودرزی اضافه کرد: یک ترانس برق برای این روستا نصب شده ولی هنوز وارد مدار نشده و افت ولتاژ برق مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: مدتی پیش خسارت‌های برق به لوازم‌خانگی وارد کرد که علی‌رغم پیگیری‌ها تاکنون این خسارت پرداخت نشده که می‌طلبد مدیریت توزیع برق در این راستا اقدامات لازم را انجام دهد.
دهیار روستای کرکیخان ادامه داد: سال 90 چهارخطه بروجرد به اشترینان احداث و قرار شد پل روگذر در این روستا احداث شود اما تاکنون این مهم محقق نشده و دامداران برای جابجایی دام‌های خود در قسمتی دیگر و عبور از این جاده، مشکل دارند.
گودرزی اظهار کرد: این جاده محل تردد 12 روستای دیگر بوده و راه دسترسی اهالی 1200 هکتار اراضی کشاورزی است که نیاز به احداث زیرگذر دارد.
وی تصریح کرد: در حوزه آب و فاضلاب نیز در تأمین آب شرب مشکلاتی وجود دارد که در این راستا نیاز به خط انتقال از روستای «ونایی» است که باید سریعاً انجام شود.
دهیار روستای کرکیخان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این روستا دارای 2 هزار نفر جمعیت بوده از نبود امکانات و تجهیزات ورزشی رنج می‌برد.
گودرزی اضافه کرد: روستای کرکیخان دارای یک زمین خاکی است که انتظار احداث یک زمین چمن مصنوعی فوتسال در روستا را داریم.
وی بیان کرد: در حوزه کشاورزی نیز نیاز به احداث کانال‌های آبرسانی کشاورزی داریم.
خسروی رئیس امور برق 2 بروجرد نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: نصب تیر برق و تأمین روشنایی در کوچه‌های روستای کرکیخان به‌زودی انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: ترانس مدنظر نیز در این روستا در همین روزها وارد مدار می‌شود تا مشکل برطرف شود، همچنین در راستای پرداخت خسارت‌ها نیز پیگیری لازم در دستور کار قرار دارد و از طریق شرکت توزیع برای پرداخت اقدام می‌شود.
همچنین نادر یاراحمدی رئیس بنیاد مسکن بروجرد در گفت و گو با ایسنا، گفت: از سال 84 تاکنون یک سال در میان، این روستا به دلیل وسعتی که دارد اعتباراتی برای آسفالت، کانال‌کشی و جداول انجام شده است.
وی تصریح کرد: بروجرد از 143 روستای بالای 20 خانوار، 25 روستا وجود دارد که نیازمند آسفالت هستند و طرح هادی در این روستاها انجام نشده است.
رئیس بنیاد مشکن بروجرد اضافه کرد: سعی داریم تا بتوانیم اقداماتی هم در این روستاها انجام دهیم و از اعتبارات بعدی برای این روستاها استفاده کنیم.
یاراحمدی بیان کرد: امسال در 50 روستای شهرستان بروجرد طرح آسفالت معابر و خیابان‌ها اجرا شده و در 10 روستا نیز سنگ‌فرش انجام شده است، افزود: در این راستا هفت هزار متر آسفالت در روستای کرکیخان انجام شده است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح هادی در روستای کرکیخان نیز سال آینده اجرا می‌شود، افزود: به متقاضیان وام مسکن روستایی نیز 200 میلیون تومان داده می‌شود که این وام در آینده نزدیک به 350 میلیون تومان خواهد شد.
امین بهنیا رئیس اداره آب و فاضلاب بروجرد نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: تیرماه امسال در این روستا مشکل آب وجود داشت و 30 روستا امسال با تانکر آبرسانی شدند ولی یک تانکر برای روستای کرکیخان در نظر گرفته شد.
وی اظهار کرد: 400 متر خط انتقال آب شرب با لوله فلزی با اعتبار 800 میلیون تومان برای تأمین آب‌شرب روستای کرکیخان نیاز بوده که در دستور کار است تا قبل زمستان مشکل آب‌شرب روستا حل می‌شود.
همچنین اعظم عزیزی رئیس اداره ورزش و جوانان بروجرد در گفت و گو با ایسنا، افزود: اعتبارات مورد نیاز برای بخش ورزش مدارس در راستای زمین چمن مصنوعی پیگیری شده و به محض تأمین اعتبار اقدام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: برای دو روستای شهرستان بروجرد تجهیزات ورزشی در نظر گرفته شده که این تجهیزات در اختیار روستای دینارآباد و کرکیخان قرار می‌گیرد.
لایروبی کانال آب کشاورزی کرکیخان نیازمند اعتبار
جواد گودرزی رئیس جهاد کشاورزی بروجرد در گفت و گو با ایسنا،گفت: 1300 قنات در شهرستان بروجرد وجود دارد که اکثریت نیاز به بازسازی و لایروبی دارند.
وی اضافه کرد: 2 هزار 600 کیلومتر کانال آب کشاورزی در روستاها نیاز است که در صورت تأمین اعتبار انجام خواهد شد.
مسلم مرادی معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد نیز در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: رویکرد ما این است که باید بیشتر تلاش کنیم و بخشی از مشکلات روستاها را با کمک هم حل کنیم.
وی تصریح کرد: در راستای حل مشکلات روستاها سال گذشته جلسه شورای اداری در روستای سنگ سفید برگزار شد که علاوه بر شناسایی این روستا به‌عنوان روستای منبت‌کاری ثبت ملی شد.
فرماندار بروجرد خاطرنشان کرد: روستای کرکیخان، روستای خوبی بوده و با توجه به اینکه دهیار، شورای روستا و مسئولین بروجرد پای کار هستند اتفاقات خوبی در این روستا رخ خواهد داد.
مرادی اضافه کرد: مشکلات زیاد است و باید تلاش کرد تا برطرف شود، مسئله آب و آسفالت دو موضوع دارای اولویت است که باید به‌طور جد مدنظر باشد.
وی بیان کرد: برای پل روگذر یا زیرگذر روستا یک کار فنی نیاز است و کار زمان‌بر است که باید کار کارشناسی در این زمینه صورت گیرد.
معاون استاندار لرستان ادامه داد: دولت تلاش می‌کند تا بتواند در راستای خدمت به مردم گام بردارد و از طریق قیر رایگان 7 هزار متر آسفالت در روستا انجام شده و اگر ممکن است با جابجایی سرفصل‌ها اقداماتی صورت گیرد تا بخش‌های دیگر روستا هم آسفالت شود.
مرادی اظهار کرد: برای ورودی و خروجی روستا نیز باید دوربین نصب شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/918744/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

فحاشی باورنکردنی به یک پرسپولیسی در خرم‌آباد

لحظه «هو شدن» سردار دورسون در خرم آباد / حمله عجیب مهاجم ترک پرسپولیس به جیمی جامپ! +فیلم

فرشاد احمدزاده گل اول پرسپولیس را به خیبرخرم آباد زد +فیلم

پرسپولیس در آستانه صعود به آسیا | کامبک پرسپولیس با گل دقیقه 91 ارونوف | لیگ نخبگان به ارتش سرخ چشمک زد

گل ها و خلاصه بازی خیبر 1 - 2 پرسپولیس: کامبک بزرگ برای کسب سهمیه! (ویدئو)

کارشناسی داوری بازی خیبر خرم آباد - پرسپولیس: گل امیری درست بود!؟ + نظر کارشناسان

علیپور تعویض شد و حسین‌زاده به صدر جدول رسید

کامبک رویایی پرسپولیس در خرم آباد/ نساجی در تبریز ایستاده سقوط کرد/ سپاهان از سد تیم ته جدولی بر نیامد/ جباری اولین مساوی را دشت کرد

اعلام ترکیب اصلی پرسپولیس و خیبر

ازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

بازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

پرسپولیس 2 – 1 خیبر خرم آباد/ سرخپوشان به کسب سهمیه آسیایی امیدوار ماندند

پیروانی را در خرم آباد با مشت و لگد زدند!

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز

پرسپولیس از سد خیبر گذشت

پارک شهید استویی سلسله با اعتبار 150 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

ربع‌قرن در قدرت

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

تشویق بی‌امان ستاره پرسپولیس در خرم‌آباد