زنبورهایی که270خانوار را سر کار گذاشتند/روستای«عسلی»لرستان کجاست؟
مقالات
بزرگنمايي:
ندای لرستان - لرستان یکی از قطبهای تولید عسل بهعنوان محصولی باکیفیت برتر در کشور محسوب میشود، تنوع گلوگیاه در دشتهای لرستان، باورهای بومی و عشایری مردم و شرایط مناسب آبوهوایی این استان همگی از دلایل کیفیت مرغوب و ممتاز عسل لرستان محسوب میشود.
وجود جنگل، مراتع غنی و آبوهوای ییلاقی شهرستان دلفان را به یکی از قطبهای تولید عسل در لرستان و کشور تبدیل کرده است.
در این راستا روستای «کفراج» در شهرستان دلفان استان لرستان را شاید بتوان «عسلیترین» روستای استان عنوان کرد چرا که در این روستا 85 هزار کلونی زنبورعسل وجود دارد و بیش از 20 درصد از تولید عسل لرستان را این روستا تولید میکند.
روستای «کفراج» دارای 300 خانوار است که از این تعداد 270 خانوار به حرفه زنبورداری مشغول به کار هستند و 800 تن عسل مرغوب از زنبورستانهای این روستا تولید میشود.
تورج مرادی زنبوردار لرستانی و اهل روستای «کفراج» شهرستان دلفان توانسته از یک کلونی هفتطبقه با یک ملکه، 156 کیلوگرم عسل خالص را تولید و رکورددار تولید عسل در کشور شود.
وی در سخنانی با بیان اینکه من رکود دار تولید عسل از یک کلونی هفتطبقه با یک ملکه در کشور هستم، اظهار داشت: در این راستا 156 کیلوگرم عسل خالص را تولید میکنم.
وی عنوان کرد: در سال 98 به کمک اساتید به نام کشور، کار اصلاحی و «بهگزینی» را در این حوزه شروع کردم.
این زنبوردار لرستانی، ادامه داد: الان هم در نسل پنجم «بهگزینی» و اصلاحی هستم.
مرادی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کار اصلاح و «بهگزینی» در این حوزه، کار بسیار پیچیدهای است، تصریح کرد: این حوزه نیاز به علم و دانش امروز دارد.
وی بیان داشت: نژاد خوب، ملکه جوان، دما، تغذیه، چراگاه و مدیریت موجب میشود که کار زنبورداری به نحو مطلوبی پیش برود و زنبوردار را موفق کند.
این زنبوردار لرستان با بیان اینکه در زنبورستان من کلونی «فقیر» یا «یکطبقه» وجود ندارد، افزود: رشد و افزایش جمعیت زنبور تا طبقات پنج، شش و هفت رفته است که این امر بیانگر موفقیت در کار «بهگزینی» و اصلاحی است.
مرادی، گفت: زنبورستان من هم اشتغالزایی و هم آموزشی است.
وی تأکید کرد: زاگرس سخاوتمند دهها نوع گیاه دارویی را در دل خود جایداده که نتیجه این گیاهان دارویی و ارزشمند، عسل ارزشمند لرستان میشود که در جهان شناخته شده است.
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز دراینرابطه، اظهار داشت: زنبورعسل در تولید عسل و هم در گردهافشانی بسیار مؤثر است و یکسوم غذاهای بشری را شکل میدهد.
وی افزود: زنبورعسل نقش بسیار مهمی در گردهافشانی و هم در باروری دارد که در کشورهای توسعهیافته در باغات 100 درصد میوهدار آنها را مستقر میکنند تا در گردافشانی گیاهان نقش اساسی داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تصریح کرد: طبق آمار و اطلاعات سهم استان لرستان در تولید عسل در سطح کشوری قریب به سه و نیم درصد است و رتبه نهم کشوری هستیم.
شاهرخی، گفت: میزان تولید عسل استان در سال سه هزار و 800 تن است و با چهارهزار و 200 کلونی جایگاه نهم کشوری هستیم، این در حالی است سال گذشته رتبه یازدهم بودیم و به همین منظور توسعه صنعت عسل جزو اولویتهای ما است که آن را باید تقویت کنیم.
وی، تصریح کرد: در سال گذشته سه هزار و 500 تن شکر بین زنبورداران توزیع کردیم و چندین کلاسهای آموزشی و توجیهی داشتهایم و اگر تبصره 16 تسهیلات ابلاغ شود به لحاظ اعتباری و به تولیدکنندگان این صنعت کمک خواهیم کرد.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/917974/