ندای لرستان

آخرين مطالب

«شیلات» صنعتی پول‌ساز برای لرستان اقتصادي

«شیلات» صنعتی پول‌ساز برای لرستان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - بر اساس نقشه‌های موجود 59 درصد مساحت استان لرستان در حوزه کرخه و 41 درصد در حوزه کارون بزرگ قرار گرفته است، لرستان با بیش از 130 رودخانه دائمی و فصلی با طول حدود 9000 کیلومتر در دو حوضه کارون و کرخه با تولید حدود هشت میلیارد مترمکعب رواناب و حدود 4.5 میلیارد مترمکعب رواناب ورودی به استان در مجموع 12.
5 میلیارد مترمکعب، معادل 12 درصد از آب‌های جاری کشور را تشکیل داده و یکی از غنی‌ترین شبکه‌های آب سطحی کشور است.
در چنین شرایطی صنعت آبزی‌پروری طی سال‌های اخیر موردتوجه جدی متولیان امر در لرستان قرار گرفته، به گفته مسئولان لرستان یکی از استان‌های پیشرو در آبزی‌پروری است و علم شیلات در این استان بومی شده است، اکنون لرستان یکی از تولیدکنندگان تخم چشم زده و بچه‌ماهی کشور است و در پرورش ماهی تا عمل‌آوری و رسیدن بر سر سفره مردم، حرف‌های خوبی برای گفتن دارد.
در حال حاضر مجتمع‌های بزرگ آبزی‌پروری در سطح استان در حال تکمیل است که با آغاز به کار آنها حدود 10 هزار تن به ظرفیت تولید ماهی استان افزوده خواهد شد، در حال حاضر ظرفیت تولید ماهی و آبزیان در این استان 32 هزار تن در سال است.
کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان دراین‌رابطه با بیان اینکه لرستان جزو استان‌های ساحلی نیست، اما در تولید ماهی برتر کشور است، گفت: در حال حاضر 700 مزرعه پرورش ماهی در لرستان وجود دارد که ظرفیت تولید آنها 33 هزار تن است.
وی، تأکید کرد: ظرفیت قابل‌توجهی در گونه‌های مختلف ماهی در لرستان وجود دارد که نیازمند اهتمام ویژه متولیان برای استفاده از این ظرفیت است.
مدیرکل شیلات لرستان به بومی‌کردن خاویار در لرستان اشاره کرد و گفت: علاوه بر اینکه ظرفیت تولید هزار تن خاویار را در استان داریم، کیفیت خاویار تولید شده استان از خاویار دریای خزر هم بالاتر است.
بیرانوند، تأکید کرد: شیلات یک صنعت پول‌ساز برای رونق اقتصادی لرستان محسوب می‌شود.
وی تأکید کرد: هم‌اکنون 17 هزار نفر در عرصه آبزی‌پروری در لرستان فعالیت دارند.
مهدی بهاروند رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز دراین‌رابطه، اظهار داشت: در حال حاضر در استان لرستان حدود 32 هزار تن‌ماهی تولید می‌شود که پیش‌بینی‌ها بر این است که تا پایان سال به 35 هزار تن برسد.
وی اظهار کرد: آبزی‌پروری، صید و آبزی مصرفی سه وظیفه عمده سازمان شیلات کشور است که در استان‌ها نیز به‌صورت ویژه باید دنبال شود.
رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه استان لرستان یکی از استان‌های پیشرو در آبزی‌پروری است و علم شیلات در این استان بومی شده است، افزود: اکنون لرستان یکی از تولیدکنندگان تخم چشم زده و بچه‌ماهی کشور است و در پرورش ماهی تا عمل‌آوری و رسیدن بر سر سفره مردم، حرف‌های خوبی برای گفتن دارد.
بهاروند، ادامه داد: در حال حاضر مجتمع‌های بزرگ آبزی‌پروری در سطح استان در حال تکمیل است که با آغاز به کار آنها حدود 10 هزار تن به ظرفیت تولید ماهی استان افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به تعریف پروژه‌های جدید شیلاتی برای توسعه صنعت آبزی‌پروری در استان، تصریح کرد: اکنون مجتمع‌های آبزی‌پروری ویژه تولید خاویار در شهرهای کوهدشت، رومشکان و پلدختر در حال ساخت است و طی چهار سال آینده پیش‌بینی می‌شود استان لرستان در بین استان‌های غیر ساحلی رتبه یک تولید خاویار را به خود اختصاص دهد.
رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه تولید گوشت خاویار در کل کشور حدود سه هزار و 500 تن است، تصریح کرد: در حال حاضر تولید خاویار لرستان حدود 16 تن است که با تولید مجتمع‌های در دست‌ساخت استان، می‌توانیم به‌اندازه کل تولید کشور ماهی خاویاری تولید کنیم.
بهاروند با اشاره به بومی‌سازی گونه‌های مختلف ماهی خاویاری در استان، عنوان کرد: ظرفیت بی‌بدیل و خدادادی در استان لرستان وجود دارد که باید تلاش شود این ظرفیت‌ها توسعه و تحول یابد تا اشتغال و اقتصاد استان را متحول کند.
وی با اشاره به اینکه استان لرستان توان تولید بیش از 150 هزار تن آبزیان را دارد، بیان کرد: باید به دنبال تحول در حوزه‌های آبزی‌پروری و آبزی مصرفی داشته باشیم.
رئیس حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی لرستان، ادامه داد: ماهی مازاد بر نیاز مصرف استان به سایر استان‌های کشور صادر می‌شود اما نیاز است که مصرف غذاهای دریایی توسط مردم استان افزایش یابد چرا که برای سلامتی بسیار مفید است و این وظایف ماست که مصرف ماهی را در میان مردم ترویج دهیم.
بهاروند با تأکید بر اینکه در دولت سیزدهم به توسعه صنعت آبزی‌پروری توجه ویژه‌ای شده است، عنوان کرد: اکنون اعتبارات خوبی برای پروژه‌های شیلاتی منظور می‌شود و لازم است که مناطق پر پتانسیل استان شناسایی و برای ساخت مجتمع‌های آبزی‌پروری در این مناطق برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.
سیروس ابراهیمی معاون استاندار لرستان نیز دراین‌رابطه، اظهار داشت: بر اساس برنامه چهارساله برای بخش آبزی‌پروری لرستان، تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت تولید آبزیان در استان باید به دوبرابر افزایش یابد.
وی اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های توسعه اقتصادی لرستان، آبزی‌پروری است و به‌واسطه داشتن رودخانه‌های فراوان، طی سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر آبزی‌پروری در این استان بوده‌ایم.
معاون اقتصادی استاندار لرستان، بیان کرد: با بهره‌برداری از واحدهای آبزی‌پروری در دست تکمیل «چم چیت» دورود، «سپیددشت» و «عمارت»، حدود 9 هزار تن در سال به ظرفیت تولید آبزیان استان افزوده خواهد شد.
ابراهیمی با اشاره به ظرفیت صادرات آبزیان استان، عنوان کرد: استان لرستان علاوه بر تأمین ماهی موردنیاز خود می‌تواند صادرکننده ماهی به سایر استان‌های کشور و حتی کشورهای همسایه باشد.
وی عمده تولید ماهیان گرمابی استان در 20 مجتمع پرورشی سایت «تنوردر» بخش «سیلاخور» شهرستان دورود صورت می‌گیرد و این مجتمع‌ها توان تولید چهار گونه ماهی از جمله کپور معمولی، آمور و فیتوفاگ را دارند.
معاون اقتصادی استاندار لرستان، ادامه داد: میزان تولید این مجتمع‌ها در سال 1401 با رشد 12 و نیم‌درصدی، 22 هزار و 999 تن بوده است.
ابراهیمی، افزود: در حال حاضر استان لرستان ظرفیت تولید 32 هزار تن‌ماهی را دارا است که 26 هزار تن از این مجموع، سردابی و شش هزار تن هم گرمابی و طبیعی است.
 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/911922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

علیپور: هواداران خیبر خرم آباد 90 دقیقه فحاشی کردند

پشت پرده تعویض گندوز در بازی با خیبر خرم آباد

گل اول پرسپولیس آفساید نبود/ پیام حیدری قضاوت خوبی داشت

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

فحاشی باورنکردنی به یک پرسپولیسی در خرم‌آباد

لحظه «هو شدن» سردار دورسون در خرم آباد / حمله عجیب مهاجم ترک پرسپولیس به جیمی جامپ! +فیلم

فرشاد احمدزاده گل اول پرسپولیس را به خیبرخرم آباد زد +فیلم

پرسپولیس در آستانه صعود به آسیا | کامبک پرسپولیس با گل دقیقه 91 ارونوف | لیگ نخبگان به ارتش سرخ چشمک زد

گل ها و خلاصه بازی خیبر 1 - 2 پرسپولیس: کامبک بزرگ برای کسب سهمیه! (ویدئو)

کارشناسی داوری بازی خیبر خرم آباد - پرسپولیس: گل امیری درست بود!؟ + نظر کارشناسان

علیپور تعویض شد و حسین‌زاده به صدر جدول رسید

کامبک رویایی پرسپولیس در خرم آباد/ نساجی در تبریز ایستاده سقوط کرد/ سپاهان از سد تیم ته جدولی بر نیامد/ جباری اولین مساوی را دشت کرد

اعلام ترکیب اصلی پرسپولیس و خیبر

ازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

بازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

پرسپولیس 2 – 1 خیبر خرم آباد/ سرخپوشان به کسب سهمیه آسیایی امیدوار ماندند

پیروانی را در خرم آباد با مشت و لگد زدند!

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز

پرسپولیس از سد خیبر گذشت

پارک شهید استویی سلسله با اعتبار 150 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

ربع‌قرن در قدرت

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس