ندای لرستان

آخرين مطالب

توسعه گلخانه‌‎ها، مسیر شکوفایی کشاورزی لرستان مقالات

توسعه گلخانه‌‎ها، مسیر شکوفایی کشاورزی لرستان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان- با توجه به شرایط آبی و لزوم استفاده بهینه از منابع موجود، یکی از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی، ایجاد و توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای است و به گفته مسوولان استان، این ظرفیت در لرستان وجود دارد که جزو پنج استان نخست به لحاظ ایجاد فضای گلخانه ای کشور باشد.

با روند رو به رشد خشکسالی و کاهش نزولات جوی در سال های گذشته، حجم برداشت آب از منابع سطحی و زیرزمینی افزایش یافت به نحوی که کارشناسان اعلام کردند برداشت آب از دشت کوهدشت تا عمق 80 متری نیز رسیده است.

علاوه بر کاهش بارندگی و خشکسالی، کشاورزان مهاجر و کشت گیاهان آبدوست نیز بلای بزرگتری در کشاورزی استان شد به نحوی که برای آبیاری تنها 14 هزار هکتار کشت آبدوست استان 410 میلیون مترمکعب آب در این اراضی مصرف می شد.

در این شرایط، اهمیت گلخانه ها بیش از پیش نمود پیدا می کند، خانه های سقف شیشه ای که با کاهش چشمگیر مصرف آب و بهره وری بالا نسبت به فضای بیرون می توانند تا حدود زیادی منابع آبی را تثبیت کنند.

ضرورت حمایت از سرمایه گذاران کشت گلخانه ای

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: حمایت از سرمایه‌گذاران برای توسعه و رونق گلخانه‌های لرستان ضروری است.

ابراهیم دولتشاه با بیان اینکه توسعه کشت های گلخانه ای فرصت و مزیت مناسبی برای تولید محصولات کشاورزی در لرستان محسوب می‌شود افزود: کشور در وضعیت بحرانی آب است و توسعه گلخانه می تواند نجات بخش محصولات کشاورزی باشد، به‌طوریکه در گلخانه های "هیدروپونیک" و با روش های نوین به ازای هر یک کیلو گرم محصول 15لیتر آب مصرف می شود.

وی اظهار کرد: در کشت های غیرگلخانه ای یا فضای باز، به ازای هر یک کیلوگرم محصول کشاورزی قریب به 70لیتر آب نیاز است که با احداث و توسعه گلخانه ها شاهد مدیریت آب، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش تولید محصولات 10برابری و سلامت در محصول خواهیم شد.

دولتشاه گفت: سرمایه گذاران یکی از موتورهای محرک در توسعه گلخانه ها محسوب می شود و با تمام تلاش از افرادی که دارای اهلیت باشند حمایت خواهیم کرد و اکنون نیز شاهد ورود سرمایه گذاران در بخش گلخانه ها هستیم که امیدواریم با این اقدام بتوانیم سطح گلخانه ها را در تولید و کیفیت محصولات افزایش دهیم.

وی ادامه داد: درتوسعه کشت گلخانه ای فارغ از مدیریت آب، افزایش راندمان و کیفیت در محصول به ازای هر هکتار برای 10 نفر می تواند شغل ایجاد شود که این نیز مزیت خوبی جهت اشتغال واقتصاد پایدار است.

رهاورد 100 میلیارد تومانی سفر رییس جمهور برای گلخانه های لرستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: 72 هکتار فضای گلخانه ای با تولید حدود 13 هزار تن در استان وجود دارد که تا چهار سال آینده به 300 هکتار خواهد رسید.

سید "عماد شاهرخی" ادامه داد: در پی سفر رییس جمهور و هیات دولت به لرستان 100 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت های شهرک های جدید گلخانه ای در استان اختصاص یافت.

وی تصریح کرد: پایین بودن درجه ابرناکی، تابش مناسب خورشید، محدود نبودن منابع خاک و وجود منابع آبی از جمله مزیت های لرستان برای توسعه گلخانه ها است که می توان نسبت به راه اندازی این نوع کشت و کار با کمترین هزینه در نقاط معتدل استان اقدام کرد.

تولید 10 برابری در گلخانه ها

رییس سازمان جهادکشاورزی لرستان همچنین با بیان اینکه توسعه کشت محصولات گلخانه‌ ای یکی از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی است ادامه داد: از مجموع 72 هکتارسطح زیر کشت گلخانه های استان، 49 هکتار به کشت صیفی و سبزیجات شامل گوجه، خیار و فلفل دلمه‌ای اختصاص دارد و سالانه 10 هزار تن محصول از این سطح برداشت می‌شود که حداقل 10 برابر تولید در فضای آزاد است.

وی با اشاره به اینکه در سال 10 میلیون شاخه گل بریده از سطح22 هکتار گلخانه لرستان برداشت می شود گفت: سالانه 80 تن آلوئه ورا از سطح یک و نیم هکتار فضای گلخانه ای لرستان به مرحله تولید می رسد.

وی افزود: استفاده بهینه از منابع آب و خاک، زمینه یابی و شناسایی مناطق مستعد استان جهت احداث گلخانه ها در دستور کارسازمان جهاد کشاورزی قرار دارد چراکه بحران کم آبی حرکت به سمت کشت های گلخانه ای را ضروری کرده است.

شاهرخی در خصوص بازاریابی و صادرات محصولات گلخانه‌ای نیز توضیح داد: با توجه به کیفیت و استانداردهای لازم بقایای سموم و کودشیمیایی محصولات گلخانه‌ای استان، بازار هدف خارج از کشور است و در این خصوص مشکلی نداریم.

12 شهرک گلخانه ای آماده واگذاری/ حمایت دولت از متقاضیان

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین اظهار داشت: زیرساخت 12 شهرک گلخانه ای به مساحت کل 431 هکتار با تولید 76 هزار و 800 تن و اشتغالزایی برای سه هزار و 360 نفر نیز آماده واگذاری به سرمایه گذاران این بخش می باشد.

شاهرخی با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی لرستان آماده ارائه مجوز به متقاضیان کشت گلخانه‌ای است گفت: پرداخت تسهیلات با نرخ کم و دوره بازپرداخت طولانی نیز در دستور کار است که حداقل سطح برای گلخانه های بزرگ مقیاس 2 هزار متر مربع می باشد و متقاضیان جهت دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی می شوند.

وی تاکید کرد: صدور مجوزها در کوتاهترین زمان و با کمترین تشریفات اداری برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد اما افرادی که قصد سرمایه گذاری در این بخش را دارند باید برای ارتقای دانش فنی و مهارت خود تلاش کنند.

بر اساس بند (الف) تبصره 18 قانون بودجه به دولت اجازه داده می‌شود برای مردمی‌شدن اقتصاد، حداکثرسازی مشارکت اقتصادی، بهره‌گیری موثر از ظرفیت‌های عظیم جمعیت فعال کشور (جوانان، زنان و دانش‌آموختگان دانشگاهی) و برای بهره‌برداری موثر از مزیت‌های نسبی و رقابتی مناطق در پهنه سرزمینی ایران اسلامی (با اولویت مناطق روستایی و عشایری و محروم) برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها به ایجاد اشتغال پایدار و جدید منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/897532/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

لاهوتی: برخی از واحدهای تولیدی اصلا فعالیتی نمی‌کنند، ولی سهمیه ارزی می‌گیرند

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

مقام اتاق بازرگانی: چرا مونتاژکاران خودرو باید پسته بخرند و آن را در بازار هنگ کنگ به فروش برسانند؟

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: طراحان و مرمت کاران صنعت فرش مهاجرت کردند

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس

برق 50 اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد

مسعود نیلی: چرا دارنده دومین ذخایر گازی جهان، باید در تامین گاز مردم درمانده باشد؟

گواهی مشارکت با سود پیش‌بینی‌شده 40 درصد با ضمانت بانک ...

دومین پرواز حج در فرودگاه خرم‌آباد انجام می‌شود

حفاران غیرمجاز در بروجرد دستگیر شدند

6 عنوان کتاب در خرم‌آباد رونمایی شد

جزئیات تکان‌ دهنده مرگ غیرمنتظره 7 نفر در حادثه چاه کوهدشت

نخستین رویداد مشاغل خانگی در لرستان برگزار می‌شود

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

ساخت 200 هزار خانه برای فرهنگیان در دستور کار وزارتخانه

نشست مشترک مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرعامل شرکت برق لرستان با محوریت همکاری در برگزاری آزمون‌های نهایی

جلسه قرارگاه مدیریت مصرف برق شهرستان الیگودرز

دیدار فرماندار دورود با کارکنان هلال احمر شهرستان

گفتگوی ویژه خبری استاندار لرستان

جلسه کمیته استانی تسهیلات جزء (3) و (4) قانون بودجه

بازدید فرماندار و جمعی از مدیران استانی از پروژه‌های عمرانی شهرستان دورود

پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت بیستم/20 اردیبهشت ماه، روز خرم‌آباد

شصت ثانیه خبری استانداری لرستان

فرودگاه خرم‌آباد، ظرفیت عظیمی برای توسعه لرستان است

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

طرح موفق سلامت دهان در لرستان به زودی ملی می‌شود

خرم‌آباد در مسیر ثبت جهانی یونسکو / مراسم روز خرم‌آباد در پایتخت

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

خرم‌آباد آماده برگزاری مهمانی 3 کیلومتری غدیر

برداشت گل محمدی از گلستان‌های بروجرد

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

2 کمربندی برای خرم‌آباد احداث می‌شود؛ ادامه آزادراه بروجرد - اراک

فاجعه کوهدشت سقوط کودک به چاه نبوده | چطور 7 مرد یک خانواده جانشان را از دست دادند؟ | تشکیل پرونده قضایی برای حادثه