ندای لرستان

آخرين مطالب

در نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری همایش«شهروند و اداره شهر» مطرح شد:

مشارکت شهروندان در اداره شهر به دنبال ترویج مشارکت درون سازمانی در شهرداری شهرداری تهران

مشارکت شهروندان در اداره شهر به دنبال ترویج مشارکت درون سازمانی در شهرداری
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - در نخستین جلسه شورای سیاست گذاری همایش«شهروند و اداره شهر» مواردی همچون فعالیت غرفه‌های نمایشگاهی با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، لزوم ارائه ظرفیت‌های سازمان‌های شهرداری تهران به سایر دستگاه‌ها، مشارکت شهروندان در اداره شهر به دنبال ترویج مشارکت درون سازمانی در شهرداری و بیگانگی از شهر مانعی برای مشارکت اجتماعی شهروندان مطرح شد.

به گزارش شهر، نخستین جلسه شورای سیاست گذاری همایش«شهروند و اداره شهر» با حضور عطاء الله رفیعی آتانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، هاشم آرام، سرپرست معاونت مطالعات مدیریت، اقتصاد و امور اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، احمد علوی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، سید موسی پورموسوی، مشاور عالی رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران و عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین، علی انتظاری، دبیر علمی همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و سبحان یحیائی، استادیار دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه عطاء الله رفیعی آتانی، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در خصوص فرآیند بحث حمکرانی مشارکتی گفت: هر نظریه‌ای برای دولت و اداره بخش عمومی به نظریه برای انسان وابسته است و بر اساس مبانی دینی مهم‌ترین خصوصیت انسان در تفکر فلسفی اسلامی تحول است.
وی با اشاره به اینکه وجه تمایز انسان از سایر مخلوقات متحول بودن آن است و عامل این تحول هم علم است، اظهار کرد: در دستگاه فلسفه اسلامی، انسان برابر با آگاهی است. بنابراین انسان تنها با علم متحول خواهد شد.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با تاکید براینکه در نظام‌های اجتماعی، زندگی انسان‌ها می‌بایست همانند یک مدرسه باشد و انسان از لحاظ علمی رشد کند، عنوان کرد: انسان‌ها از یکدیگر یاد می‌گیرند، با این وجود هر اندازه مردم در اداره جامعه مشارکت داشته باشند، نشانگر رشد آن جامعه است در حالی که در کشورهای غربی به تبع آنکه انسان موجودی منفعت طلب تلقی می‌شود، جهان را یک بنگاه اقتصادی در نظر می‌گیرند.
رفیعی آتانی خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه در دفاع مقدس موفقیت زمانی حاصل شد که به تعبیر امام خمینی (ره)، جبهه به دانشگاه مبدل گشت. با توجه به اینکه یکی از دلایل وجود مشکلات عدم نقش آفرینی مردم در تصمیم گیری‌های اداره شهر است، بنابراین تفاوت نگاه ما در این است که اداره شهر می‌بایست یک امر مشارکتی باشد و تصمیم گیری‌ها از جانب مردم صورت گیرند.
وی ادامه داد: مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران به عنوان پشتوانه فکری شهرداری تهران، علاوه بر تعریف پروژه‌هایی در راستای تبیین حکمرانی مشارکتی، مجموعه همایش‌های سالانه سیاست گذاری و حکمرانی شهری را امسال با عنوان حکمرانی مشارکتی برگزار خواهد کرد و هدف از برگزاری این همایش علاوه بر تولید علم، جریان‌سازی و گفتمان سازی است.
فعالیت غرفه‌های نمایشگاهی با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران
در ادامه این جلسه هاشم آرام، سرپرست معاونت مطالعات مدیریت، اقتصاد و امور اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با بیان اینکه شهردار تهران از مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران سه مطالبه دارد، عنوان کرد: ساماندهی نخبگان از جمله مواردی است که به این مرکز محول شده و مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران نیز در ساختار خود نیز این موضوع را لحاظ کرده است. اتصال به حوزه‌های دانشی و در نهایت گفتمان سازی و جریان سازی دو مطالبه دیگری است که به این مرکز محول شده است.
وی اتصال به مراکز دانشگاهی و حمایت از این مراکز را حائزاهمیت خواند و اظهار کرد: به دنبال اتصال با انجمن‌های علمی بوده و هستیم و ظرفیت‌های به کارگیری و اتصال به حوزه‌های دانشی را فعال خواهیم کرد.
آرام محورهای اصلی این همایش را محورهای اجتماعی، حوزه مشارکتی و اقتصاد شهر محور برشمرد و گفت: قالب دریافت آثار در این همایش مقاله است که تاکنون 75 اثر به دریافت شده است که اغلب در حوزه اجتماعی و مشارکتی است؛ با این حال پیش‌بینی می‌شود میزان آثار دریافتی به یکصد مورد برسد.
به گفته سرپرست معاونت مطالعات مدیریت، اقتصاد و امور اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران وجه تمایز این همایش چاپ مقاله‌ها توسط چند مجله علمی پژوهشی است. همچنین این همایش در چهار پنل علمی برگزار خواهد شد که می‌توان از حوزه‌های اجتماعی در مدیریت اجتماعی شهر، حوزه مشارکتی، ارگان‌های مشارکتی و تجارب مدیران در موضوعات ویژه در سنوات گذشته نام برد.
وی ادامه داد: در همایش «شهروند و اداره شهر» غرفه‌های نمایشگاهی با هدف ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی شهرداری و مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران فعالیت خواهند کرد.
سرپرست معاونت مطالعات مدیریت، اقتصاد و امور اجتماعی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران افزود: آقایان حسن سبحانی، استاد دانشگاه تهران و علی رضاییان، استاد مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) به عنوان سخنرانان ویژه در برگزاری همایش «شهروند و اداره شهر» مشارکت خواهند داشت.
سبحان یحیائی، استادیار دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، نیز با حضور در این جلسه گفت: با انجمن‌ها و موسسات علمی مذاکره شد و چند فصلنامه اعلام آمادگی کردند تا یکی از شماره‌های فصلی را با محوریت حکمرانی مشارکتی در شهر اختصاص دهند.
لزوم ارائه ظرفیت‌های سازمان‌های شهرداری تهران به سایر دستگاه‌ها
احمد علوی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص فاصله بین علم و اجرا گفت: نکته اساسی میان دانشگاه و مجریان چگونگی بهره‌گیری از علوم و اجرایی سازی آن‌ها است و برآنیم در تمامی موضوعات این فاصله کاسته شود که مدیریت شهری نیز این امر مستثنی نیست.
وی افزود: در دهه 90 مجموعه مدیریت شهری به دنبال حقق مفهوم حکمرانی شهر بود و مطالعات حکمرانی مشارکتی انجام و زیرساخت‌های لازم آن نیز فراهم شد و امروز می بایست مطالعات صورت گرفته به روز رسانی و در اختیار مدیران قرار گیرد.
وی با تاکید براینکه باید بتوانیم داشته‌ها و ظرفیت خود را به افرادی که قصد ارائه راهکار دارند، ارائه کنیم، گفت: امروز در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران موضوعات فرهنگی پررنگ‌تر از مسائل اجتماعی بوده که این امر بیانگر تغییرات فضا است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در شهرداری دو موضوع مشارکت درون و برون سازمانی وجود دارد که مشارکت درون سازمانی مستلزم تغییرات و توجه است.
مشارکت شهروندان در اداره شهر به دنبال ترویج مشارکت درون سازمانی در شهرداری
سید موسی پورموسوی، مشاور عالی رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران نیز در جریان نخستین جلسه شورای سیاست گذاری همایش«شهروند و اداره شهر»، اتصال حلقه میان حوزه علم و اجرا را ضروری خواند و گفت: در اینجا می‌بایست مشارکت درون سازمانی در شهرداری تهران صورت گیرد که این امر در دامه منجر به مشارکت شهروندان می‌شود.
بیگانگی از شهر مانعی برای مشارکت اجتماعی شهروندان
علی انتظاری، دبیر علمی همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با تاکید بر اینکه دانشگاه باید در تمامی حوزه‌ها و در استای رفع معضلات حضور فعال داشته باشد، گفت: جریان مشارکت باید یک جریان دو طرفه باشد و در صورتی که شهرداری به عنوان یک نهاد حکمران مشارکت را نپذیرد، بحران اجتماعی ایجاد خواهد کرد.
وی بحث رویکرد قالب را نکته حائز اهمیتی در شهرداری تهران خواند و گفت: رویکرد مهندسی زده در مقابل رویکرد اجتماعی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه گفت: بیگانگی از شهر مساله‌ای است که شهروندان با آن درگیر هستند و ریشه‌های مختلفی دارد که این امر مستلزم توجه ویژه است و آسیب‌شناسی آن شهر را به سمت مردمی‌سازی سوق می‌دهد و ما نیز به دنبال شهر اجتماعی هوشمند هستیم.
در پایان جلسه احکام اعضای شورای سیاست گذاری اولین همایش شهروند و اداره شهر توسط رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران اعطا شد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/894719/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سردار باقری: جنگ رسانه‌ای دشمن را با امید و روایت شکست دهید

اشک تمساح فرقه رجوی برای حادثه تلخ کوهدشت | به تروریست‌ها ابراز همدردی نمی‌آید!

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

وزش باد شدید و نفوذ گرد خاک به آسمان لرستان

وزش باد شدید و نفوذ گردوخاک به آسمان لرستان

5 کشته در تصادف هولناک دلفان

رسانه‌ها در جنگ شناختی قدرتی فراتر از موشک دارند / روایت‌گری از قهرمانان گمنام، اولویت رسا

تاکید پدافند غیرعامل لرستان بر امنیت حیاتی خطوط انتقال گاز

منتخبان ششمین دوره انتخابات کانون مداحان خرم‌آباد اعلام شدند

ساختمان پلیس‌راه‌ها و راهدارخانه‌های لرستان بازسازی شد

استاندار لرستان حادثه کوهدشت را تسلیت گفت

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

شهردار جدید نورآباد دلفان انتخاب شد

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

حقوق بازنشستگان در اردیبهشت 1404 بیشتر است

ثبت رسمی فرودگاه خرم‌آباد به‌عنوان ایستگاه پروازی حجاج

وجود 112 رسانه چاپی در لرستان

راه‌اندازی سرویس تلفن ثابت بی‌سیم gsm در روستای ناوه کش لرستان

تصادف پراید با تیبا در جاده نورآباد ـ کرمانشاه چهار کشته بر جا گذاشت