ندای لرستان

آخرين مطالب

نسیم آرامش در شبه‌قاره سیاسی

نسیم آرامش در شبه‌قاره
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با وجود حملات پهپادی هند و پاکستان که اوایل دیروز (شنبه) ‌شدت یافت، اما به نظر می‌رسد فتیله درگیری در شبه قاره در حال پایین کشیده شدن است. دیروز عصر الجزیره در گزارشی نوشت که «اسحاق دار»، وزیر خارجه پاکستان در پستی در ایکس اعلام کرد که «پاکستان و هند با آتش بسی فوری موافقت کردند.»
الجزیره همچنین به نقل از روبیو، وزیر خارجه آمریکا نوشت که این دو کشور موافقت کردند که در« مکانی بی‌طرف مجموعه‌ای از مسائل را به مذاکره بگذارند». روبیو در پستی در ایکس نوشت که طی 48 ساعت گذشته او و معاون رئیس‌جمهور (ونس) درگیر مذاکراتی گسترده و سطح بالا با مقام‌های هندی و پاکستانی بودند. ترامپ نیز در «تروث سوشیال» این خبر را تایید کرد. وزیر خارجه هند نیز در یک کنفرانس خبری آتش بس را تایید کرد. کمال حیدر، خبرنگار الجزیره از اسلام‌آباد اعلام کرد که «سرانجام خبر خوش رسید». او افزود که اکنون شهروندان هر دو کشور نفس راحتی می‌کشند. با این حال، برآوردهای خبری حاکی از این بود که سایه‌های یک جنگ گسترده از سر شبه قاره کم شد. شواهد نشان می‌دهد که اکنون منطقه در مسیر آرامش قرار گرفته است.
عملیاتی که شروع نشده پایان یافت
رویارویی چند هفته‌ای بین هند و پاکستان اوایل بامداد دیروز شنبه تشدید شد و اسلام‌آباد در تلافی آنچه حملات شبانه هند به پایگاه‌های نظامی خود خواند، عملیات نظامی خود را آغاز کرد. «سازمان هواپیمایی کشوری» پاکستان اعلام کرد که در پی حملات اخیر، این کشور حریم هوایی خود را از 3 بامداد روز شنبه تا ظهر امروز یکشنبه بسته است. با این حال، با وقوع آتش بس گمانه زنی ها حاکی از تغییر احتمالی در تصمصم پاکستان است. این همسایگان مسلح به سلاح هسته‌ای از چهارشنبه گذشته در یکی از جدی ترین درگیری‌های نظامی خود در دهه‌های اخیر گرفتار بودند. «نکتار گان» در گزارش دیروز شنبه در سی‌ان‌ان نوشت، ارتش پاکستان اوایل دیروز اعلام کرد که در تلافی پرتاب موشک توسط هند به پایگاه‌های نظامی کلیدی، از جمله به پایگاهی در نزدیکی اسلام‌آباد، عملیاتی را علیه هند آغاز کرد.
ساعاتی بعد، انفجارهایی در کشمیر تحت کنترل هند، از جمله سرینگر، بزرگ‌ترین شهر منطقه و شهر جامو گزارش شد. ارتش پاکستان ادعا می‌کند که در جریان «عملیات بنیان مرصوص» که به معنی «دیوار آهنین» است، چندین هدف را در هند و کشمیر تحت کنترل هند، از جمله یک ستاد فرماندهی، یک انبار تدارکات میدانی، یک موضع توپخانه، یک سایت موشکی و سه فرودگاه، هدف قرار داده است.«ویومیکا سینگ»، فرمانده نیروی هوایی هند در یک کنفرانس مطبوعاتی در دهلی نو ادعا کرد که هند «به‌طور موثر با عملیات نظامی پاکستان مقابله و به آن پاسخ داده است.» وی افزود که نیروهای اسلام‌آباد «مناطق غیرنظامی و زیرساخت‌های نظامی»، از جمله ساختمان‌های پزشکی و آموزشی در کشمیر تحت کنترل هند را هدف قرار داده‌اند.
همه چیز به تصمیم هند بستگی دارد
گزارشگر سی‌ان‌ان همچنین افزود که «اسحاق دار»، وزیر امور خارجه پاکستان گفت که اگر هند اقدامات تنش زای خود را متوقف کند، اسلام‌آباد نیز همین کار را خواهد کرد. شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان هم جلسه‌ای را با فرماندهی ملی، بالاترین مرجع تصمیم‌گیری کشور در مورد مسائل مربوط به سیاست‌های هسته‌ای و موشکی تشکیل داد. این در حالی است که «آریبا شهید» و «شیوام پاتل» در گزارش دیروز شنبه در رویترز نوشتند، وزیر دفاع پاکستان گفت که پس از عملیات نظامی علیه هند در اوایل صبح شنبه، هیچ جلسه‌ای بین بالاترین نهاد نظامی و مدنی ناظر بر زرادخانه هسته‌ای این کشور برنامه‌ریزی نشده است. به نوشته گزارشگران رویترز، درگیری اخیر یکی از بدترین درگیری‌ها بین رقبای هسته‌ای از سال 1999 تاکنون است. این درگیری‌های اخیر باعث شده که اعضای گروه7 از این دو کشور بخواهند که «خویشتن‌داری» نشان دهند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، هم پیشنهاد کمک واشنگتن برای میانجی‌گری در بحبوحه تشدید تنش‌ها را داد.
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، به تلویزیون ARY گفت: «این چیزی که شما در مورد آن صحبت کردید (گزینه هسته‌ای) وجود دارد، اما بیایید در مورد آن صحبت نکنیم. ما باید آن را به‌عنوان یک احتمال بسیار دور در نظر بگیریم، حتی نباید در مورد آن در شرایط فعلی بحث کنیم.» وی افزود: «فکر می‌کنم قبل از اینکه به آن نقطه برسیم، تنش‌ها کاهش خواهد یافت. هیچ جلسه‌ای از سوی فرماندهی ملی برگزار نشده و چنین جلسه‌ای نیز برنامه‌ریزی نشده است.» 
مارکو روبیو وزیر امور خارجه ایالات متحده، با ژنرال عاصم منیر فرمانده ارتش پاکستان و سوبرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند تماس گرفت و از هر دو طرف خواست تا تنش‌ها را کاهش دهند و «ارتباط مستقیم را برای جلوگیری از محاسبات اشتباه دوباره برقرار کنند». چین هم خواستار خویشتن‌داری طرفین شد و اعلام کرد که حاضر است «نقش سازنده‌ای» در این درگیری ایفا کند. گزارشگران رویترز به نقل از رسانه‌های هندی نوشتند که مقامات هندی و پاکستانی دیروز شنبه با یکدیگر صحبت کردند. با وجود تمام این تفاصیل اما سرهنگ ویومیکا سینگ گفت: «مشاهده شده است که ارتش پاکستان در حال انتقال نیروهای خود به مناطق محل نزاع است که نشان‌دهنده قصد تهاجمی برای تشدید بیشتر اوضاع است.»
تروریسم پهپادی
درگیری نظامی بین هند و پاکستان اوایل دیروز شنبه به‌شدت افزایش یافت؛ زیرا ارتش پاکستان هند را به حمله به حداقل سه پایگاه هوایی خود متهم کرد و سپس گزارش داد که با هدف قرار دادن پایگاه‌های هوایی هند و یک انبار موشک تلافی کرده است. این درگیری که از چهارشنبه گذشته شروع شده با وجود تلاش‌های دیپلماتیک برخی طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، سیری صعودی یافته است. «آنوپریتا داس» و «سلمان مسعود» هم در گزارش دیروز شنبه در نیویورک‌تایمز نوشتند، پاکستان اعلام کرد که هند پایگاه‌هایش را با موشک‌های هوا به زمین هدف قرار داده است. پاکستان همچنین افزود که در میان پایگاه‌هایی که مورد حمله قرار گرفتند، تاسیسات کلیدی در نزدیکی پایتخت، اسلام‌آباد وجود داشت. شاهدان در راولپندی گزارش دادند که حداقل سه انفجار بلند در نزدیکی پایگاه هوایی نورخان شنیده‌اند که یکی از آنها یک «گوی آتشین بزرگ» بود که از کیلومترها دورتر قابل مشاهده بود. سپهبد احمد شریف چودری، سخنگوی ارشد ارتش پاکستان در یک بیانیه تلویزیونی گفت: «حالا، شما منتظر پاسخ ما باشید.» او هند را متهم کرد که منطقه را به سمت یک «جنگ خطرناک» سوق می‌دهد.
کمی پس از حملات گزارش‌شده هند، مقامات پاکستانی اعلام کردند که با استفاده از موشک‌های زمین به زمین کوتاه‌برد، چندین مکان در هند از جمله پایگاه‌های هوایی اودهامپور و پاتانکوت و یک انبار موشک را هدف قرار دادند. ارتش پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «چشم در برابر چشم». این ارتش اعلام کرد که کمپین خود علیه هند را «عملیات بنیان مرصوص» می‌نامد. روز جمعه، مقامات دفاعی هند اعلام کردند که ارتش پاکستان با «300 تا 400» پهپاد برای آزمایش سیستم دفاع هوایی هند، اقدام به نفوذ هوایی در 36 مکان کرد. یک روز پیش از آن، مقامات نظامی پاکستان اعلام کردند که 25 پهپاد متعلق به هند، از جمله در کراچی و راولپندی، مقر نهاد اطلاعاتی اصلی پاکستان، را سرنگون کرده‌اند. 
طبق بیانیه‌ای، مقامات پاکستانی همچنین به مقامات آمریکایی گفته‌اند که هند با هدف قرار دادن مناطق غیرنظامی، در «تروریسم پهپادی» دست دارد. هند در مورد پهپادها اظهارنظری نکرده است. این نخستین باری است که این دو کشور از هواپیماهای بدون سرنشین علیه یکدیگر استفاده می‌کنند. استفاده از جنگ پهپادی ممکن است اجتناب‌ناپذیر بوده باشد. «راج شوکلا» فرمانده بازنشسته ارتش هند گفت که هند در حال افزایش ذخایر پهپادهای خود بوده است. مهمات به اصطلاح پرسه‌زن که بر فراز هدف پرواز می‌کنند و در لحظه مناسب حمله می‌کنند، «در واقع یک سلاح مخفی در زرادخانه ما هستند؛ ما قبلا هرگز از آنها استفاده نکرده‌ایم.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025990/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

پیشگیری از هیروشیمای دوم

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

رقم عجیب دزدی برق در کشور، 3 هزار مگاوات انشعاب غیرمجاز

تنها اپلیکیشن ایرانی که هر روز 100 میلیون جایزه می‌دهد

چگونه از صندوق‌های طلا در بورس طلا بخریم؟

فرزین: هر ایرانی 10 حساب بانکی دارد

تداوم افت قیمت‌ سکه و طلا؛ دلار در جا زد

آیا شمال تهران از جنوب این شهر شاهد قطعی برق کمتری است؟

رئیس بانک مرکزی: تورم نقطه به نقطه پایان سال 1403 به 39.7 درصد رسید

شهرک فناوری کشاورزی و گیاهان دارویی در لرستان ساخته می‌شود

خرید تضمینی گندم در لرستان از پلدختر آغاز شد

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

مرغ‌های تخم‌گذار به بحران خوردند

لایحه «مبارزه با اخلالگران اقتصادی» تصویب شد

تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟

آیا کولر گازی موتور بزرگ گری از دیگر برندها بهتر است؟

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا

سهم 30 درصدی تولید پراکنده گازی لرستان در حوزه برق منطقه‌ای باختر

شهرک فناوری کشاورزی و گیاهان دارویی در لرستان جانمایی می‌شود

سرمقاله صبح نو/ تفاوت آمریکای پشت میز مذاکره

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

رکورد 50 ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

نماینده مجلس: بانک مرکزی تسهیلات ساخت مسکن را متناسب با تورم افزایش دهد

اجرای 37 کیلومتر روکش آسفالت راه‌های فرعی و روستایی لرستان

اجرای بیش از 37 کیلومتر روکش آسفالت راه‌های فرعی و روستایی در لرستان

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

تأکید مدیرکل آموزش و پرورش لرستان بر آمادگی کامل استان برای برگزاری امتحانات نهایی و رفع کامل نواقص حوزه ها

رکاب زن مقاومت در خرم آباد

سرمقاله جوان/ رژیم صهیونی و تازیانه سخت سنت الهی

سرمقاله فرهیختگان/ علوم‌انسانی در حوزۀ سرآمد و پیشرو

توافقی که به سود آمریکا بود اما برای اسرائیل نه

سرمقاله وطن امروز/ در دنیای چمبرلین‌ها تو چرچیل باش

آغاز انتقال سهمیه سوخت به کارت های بانکی از مردادماه

کاهش ساعات ادارات در جبران ناترازی برق

قیمت 4 قلم کالای اساسی تعیین شد

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه لرستان و دانشگاه کاشان

راهیابی هنرمندان دورودی به جشنواره ملی خرمشهر

توقیف 53 وسیله نقلیه متخلف در بروجرد

سارقان تجهیزات مخابراتی در بروجرد دستگیر شدند

همایش «خانواده شاد» در خرم‌آباد برگزار شد

دره خرم‌آباد در انتظار جهانی شدن

130 میلیارد ریال برای آبرسانی به عشایر لرستان هزینه شد| توزیع 2 هزار پنل خورشیدی

یادواره شهدای دانشجوی دانشگاه لرستان برگزار شد

3 عنوان کتاب در یادواره شهدای دانشگاه لرستان رونمایی شد

عزت و استقلال کشور مدیون جان‌فشانی‌های شهدا است

130 میلیارد ریال برای آبرسانی به عشایر لرستان هزینه شد

سرمقاله همشهری/ فناوری هسته‌ای؛ مرز اقتدار و انقیاد