ندای لرستان

آخرين مطالب

سیکل های قاعدگی نامنظم و خطر بیماری قلبی در زنان علمي

سیکل های قاعدگی نامنظم و خطر بیماری قلبی در زنان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - محققان بیمارستان نانفانگ دانشگاه علوم پزشکی جنوبی چین دریافته‌اند که زنان با چرخه‌های قاعدگی نامنظم در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی هستند.

به‌نوشته نشریه پزشکی مدیکال‌نیوز تودی؛ در این مطالعه که اخیراً در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده است، محققان داده‌های بیش از 58 هزار زن بریتانیایی را تجزیه‌و‌تحلیل کردند. 
در طول یک دوره پیگیری متوسط 12 ساله، دانشمندان دریافتند که شرکت‌کنندگان با چرخه‌های قاعدگی کمتر از 21 روز یا بیشتر از 35 روز در مقایسه با زنان با چرخه قاعدگی منظم، 19 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند. 
محققان همچنین دریافتند که شرکت‌کنندگان در مطالعه با چرخه‌های قاعدگی کوتاه‌تر، 38 درصد بیشتر در معرض خطر فیبریلاسیون دهلیزی یا ضربان قلب نامنظم بودند. خطر فیبریلاسیون دهلیزی در افرادی که دوره‌های قاعدگی طولانی‌تری داشتند، 30 درصد بیشتر بود. 
محققان همچنین خاطرنشان کردند که افزایش خطرات بیماری‌های قلبی‌عروقی مستقل از سایر عوامل خطر، از جمله سیگار‌کشیدن، شاخص توده بدن (BMI)، سطح کلسترول، و سابقه قبلی فشار خون بالا یا دیابت نوع 2 است. 
اما سیکل قاعدگی نامنظم چیست؟ هر ماه، بدن یک زن دوره قاعدگی را پشت سر می‌گذارد. این چرخه دارای مراحل خاصی است که به بدن اجازه می‌دهد برای بارداری آماده شود.
یک چرخه قاعدگی طبیعی شامل موارد زیر است: 
چرخه‌ای که در آن زن عادت ماهانه دارد، فاز فولیکولی که همزمان با قاعدگی شروع می‌شود، یعنی زمانی‌ که تخمک جدید شروع به بلوغ می‌کند. مرحله تخمک‌گذاری یعنی زمانی‌که تخمک بالغ‌شده آزاد می‌شود، فاز لوتئال که در آن تخمک بارورشده در پوشش رحم کاشته می‌شود. فاز لوتئال همچنین زمانی است که زنان ممکن است سندرم پیش از قاعدگی (PMS) را تجربه کنند. 
به‌طور متوسط، یک چرخه قاعدگی سالم حدود 28 روز طول می‌کشد و بسته به فرد می‌تواند بین 25 تا 30 روز متغیر باشد. 
چرخه قاعدگی نامنظم که از نظر پزشکی به‌عنوان الیگومنوره شناخته می‌شود، در صورتی رخ می‌دهد که این سیکل کمتر از 24 روز یا بیشتر از 38 روز طول بکشد. 
برخی از دلایل چرخه قاعدگی نامنظم عبارتند از: بارداری، عدم تعادل هورمونی، استرس و مشکلات تیروئید، استفاده از داروهای خاص، ورزش بیش از حد و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS). 
هنگامی که یک زن برای مدت طولانی چرخه قاعدگی نامنظم داشته باشد، ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های خاصی مانند پوکی استخوان، کم‌خونی فقر آهن و هیپرپلازی آندومتر (ضخیم‌شدن یا رشد بیش‌ازحد آندومتر یا پوشش داخلی رحم) در او افزایش یابد. 
این اولین مطالعه‌ای نیست که سیکل‌های قاعدگی نامنظم را با خطر بالای بیماری‌های قلبی‌عروقی مرتبط می‌کند. تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که در زنان با رفتن به دوران یائسگی به‌دلیل کاهش میزان استروژن در بدن، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی افزایش می‌یابد. 
اکثر زنان نمی‌دانند که یک سیکل قاعدگی نامنظم می‌تواند چه تاثیری بر سلامت کلی آنها داشته باشد، بنابراین بحث در مورد آن با پزشک، بسیار مهم است. 
بیماری قلبی‌عروقی عامل اصلی مرگ‌و‌میر در جهان است. در سال 2020، حدود 19.1 میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر بیماری‌ها یا حوادث قلبی‌عروقی، که شامل بیماری عروق کرونر، حمله قلبی، نارسایی قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی می‌شود، جان خود را از دست دادند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/894683/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ دستاورد‌های نامتوازن

حق غنی‌سازی حداکثری ایران و بحث انحرافی 3/67 درصد

سرمقاله آرمان امروز/ ماحصل دور چهارم مذاکرات

حمله «کیهان» به «هم میهن»: می گویند درباره نام خلیج‌ فارس غیرتی نشویم

چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟

طلای جهانی کاهش یافت

فرزین: بانک‌ها تخصصی می شوند

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

تصادف زنجیره ای در محور فیروزآباد- فراشبند با ٣ مصدوم و یک فوتی

زمان قطعی برق خرم آباد امروز دوشنبه 22 اردیبهشت (خاموشی برق)

نرم‌افزار «بُشری» در کافه بازار منتشر شد

ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به دانش‌آموزان زیر 14 سال

سرمقاله سازندگی/ گامی به سوی عدالت واقعی

تداوم رکود شدید در بازار مسکن 1404؛ نه خریدار هست، نه فروشنده

آغاز مطالعات و تهیه طرح جامع شهر خرم آباد با یک نگرش نوین

دومین حراج اموال تملیکی لرستان برگزار می شود

مناسبت روز/ دوشنبه، 22 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ معضل قوانین زائد در اقتصاد ملی

تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور

پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خردادماه آغاز شد

سرمقاله خراسان/ غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

سردار باقری: جنگ رسانه‌ای دشمن را با امید و روایت شکست دهید

اشک تمساح فرقه رجوی برای حادثه تلخ کوهدشت | به تروریست‌ها ابراز همدردی نمی‌آید!

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

وزش باد شدید و نفوذ گرد خاک به آسمان لرستان

وزش باد شدید و نفوذ گردوخاک به آسمان لرستان

5 کشته در تصادف هولناک دلفان

رسانه‌ها در جنگ شناختی قدرتی فراتر از موشک دارند / روایت‌گری از قهرمانان گمنام، اولویت رسا

تاکید پدافند غیرعامل لرستان بر امنیت حیاتی خطوط انتقال گاز

منتخبان ششمین دوره انتخابات کانون مداحان خرم‌آباد اعلام شدند

ساختمان پلیس‌راه‌ها و راهدارخانه‌های لرستان بازسازی شد

استاندار لرستان حادثه کوهدشت را تسلیت گفت

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت