ندای لرستان

آخرين مطالب

جامد کردن دی اکسید کربن با نمک علمي

جامد کردن دی اکسید کربن با نمک
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - یک روش جدید مبتنی بر نمک می‌تواند به طور موثر دی اکسید کربن را جذب و ذخیره کرده و امکان حمل آن را به شکل جامد بدون نیاز به سردخانه یا فشار فراهم کند.

به گزارش اس ای، با افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای، توسعه راه‌حل‌های پیشرفته برای حذف کربن دی اکسید موجود در جو زمین اجتناب ناپذیر شده است.
برای مقابله با این بحران فوری جهانی، یک گروه بین المللی از پژوهشگران یک روش امیدوارکننده برای ذخیره و جذب کربن دی اکسید (CO2) ایجاد کرده‌اند.
آنها یک روش مبتنی بر نمک گوانیدینیم سولفات را برای جذب و ذخیره کربن در دما و فشار اتاق توسعه دادند. دانشمندان از این نوع نمک برای ساخت ساختارهای شبکه مانند به نام clathrates استفاده کردند که امکان جذب مولکول‌های CO2 را فراهم کرد.
کیفر یاووز، استاد شیمی و مدیر آزمایشگاه اکسید و نانومواد آلی KAUST برای انرژی و محیط زیست (ONE) در بیانیه‌ای رسمی توضیح داد: گوانیدینیم سولفات برای سازماندهی و به دام انداختن مولکول‌های CO2 بدون واکنش با آنها عمل می‌کند. ما یک نمونه نادر از یک clathrate را کشف کرده‌ایم که در دما و فشار محیط، پایدار و غیرخورنده است، چیزی که یک ویژگی بسیار مطلوب در مقایسه با اتانول آمین، آمونیاک و راه‌حل‌های دیگری است که معمولاً در جذب کربن استفاده می‌شوند.
تکنیک clathrate مبتنی بر نمک اجازه انجماد سریع CO2 را می‌دهد و ذخیره آن را آسان‌تر می‌کند.
به طور معمول، CO2 به عنوان یک جامد به شکل یخ خشک در سیلندرهای گاز یا به عنوان کربنات‌های معدنی ذخیره می‌شود. در مقابل، روش clathrate باعث می‌شود که CO2 به عنوان یک پودر جامد ذخیره شود.
یاووز می‌گوید: گروه ما امکان حمل CO2 را به شکل جامد بدون نیاز به تبرید یا فشار فراهم کرده است. از این پس می‌توان به معنای واقعی کلمه جامدات حاوی CO2 را ذخیره کنید. این راهکار، پیامدهای گسترده و قدرتمندی دارد، زیرا صنعت سوخت جهانی و دیگران فعالانه به دنبال راه‌هایی برای جذب، ذخیره و انتقال CO2 هستند.
این روش جدید از نظر انرژی، کارآمد در نظر گرفته می‌شود، زیرا کل فرآیند به ورودی انرژی کمی نیاز دارد. علاوه بر این، استراتژی مبتنی بر نمک نسبت به ماشین‌های بزرگ و حجیمی که این گاز گرمایش جهانی را جذب می‌کنند، ارزان‌تر است.
این روش جدید جذب، انتقال و ذخیره کربن دی اکسید در آینده می‌تواند برای بسیاری از صنایع، تغییر دهنده بازی باشد.
دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه علم و صنعت جنوب دانشگاه علم و صنعت چین‌ و دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله این مطالعه جدید را انجام داده‌اند و نتایج آن در مجله Cell Reports Physical Science گزارش شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/893847/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ دستاورد‌های نامتوازن

حق غنی‌سازی حداکثری ایران و بحث انحرافی 3/67 درصد

سرمقاله آرمان امروز/ ماحصل دور چهارم مذاکرات

حمله «کیهان» به «هم میهن»: می گویند درباره نام خلیج‌ فارس غیرتی نشویم

چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟

طلای جهانی کاهش یافت

فرزین: بانک‌ها تخصصی می شوند

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

تصادف زنجیره ای در محور فیروزآباد- فراشبند با ٣ مصدوم و یک فوتی

زمان قطعی برق خرم آباد امروز دوشنبه 22 اردیبهشت (خاموشی برق)

نرم‌افزار «بُشری» در کافه بازار منتشر شد

ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به دانش‌آموزان زیر 14 سال

سرمقاله سازندگی/ گامی به سوی عدالت واقعی

تداوم رکود شدید در بازار مسکن 1404؛ نه خریدار هست، نه فروشنده

آغاز مطالعات و تهیه طرح جامع شهر خرم آباد با یک نگرش نوین

دومین حراج اموال تملیکی لرستان برگزار می شود

مناسبت روز/ دوشنبه، 22 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ معضل قوانین زائد در اقتصاد ملی

تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور

پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خردادماه آغاز شد

سرمقاله خراسان/ غلبه منطق ایرانی بر نمایش آمریکایی!

رای شورای رقابت علیه اسنپ فود

سردار باقری: جنگ رسانه‌ای دشمن را با امید و روایت شکست دهید

اشک تمساح فرقه رجوی برای حادثه تلخ کوهدشت | به تروریست‌ها ابراز همدردی نمی‌آید!

بازی انتحاری «شی»

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون لوکس آمریکایی را دور زد؟

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

وزش باد شدید و نفوذ گرد خاک به آسمان لرستان

وزش باد شدید و نفوذ گردوخاک به آسمان لرستان

5 کشته در تصادف هولناک دلفان

رسانه‌ها در جنگ شناختی قدرتی فراتر از موشک دارند / روایت‌گری از قهرمانان گمنام، اولویت رسا

تاکید پدافند غیرعامل لرستان بر امنیت حیاتی خطوط انتقال گاز

منتخبان ششمین دوره انتخابات کانون مداحان خرم‌آباد اعلام شدند

ساختمان پلیس‌راه‌ها و راهدارخانه‌های لرستان بازسازی شد

استاندار لرستان حادثه کوهدشت را تسلیت گفت

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت