ندای لرستان

آخرين مطالب

آن‌چه انسان را منحصر بفرد می‌سازد؛ 10 هزار بیت DNA گمشده علمي

آن‌چه انسان را منحصر بفرد می‌سازد؛ 10 هزار بیت DNA گمشده
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - مطالعات ژنومی تطبیقی 240 گونه منشاء و تکامل پستانداران و ویژگی‌ های خاص افراد را آشکار می سازد. واقعیت آن است که برخی از ویژگی‌های انسانی که ما برای آن ارزش زیادی قائل هستیم نتیجه یک حذف مولکولی هستند.

انسان‌ها 10032 قطعه DNA در نواحی ژنوم خاص را از دست داده اند. این اطلاعات ژنتیکی باید در جریان تکامل گونه ناپدید شده باشد. دانشمندانی که این عناصر از دست رفته را مطالعه کرده‌اند می‌گویند عملکرد آن‌ها با تنظیم و شناخت سیستم عصبی مرتبط است. این یکی از چندین نتیجه‌گیری صورت گرفته از یک پروژه بلدپروازانه است که تجزیه و تحلیل مقایسه‌ای ژنوم 240 گونه پستاندار وابسته به جفت از نهنگ گرفته تا انسان را انجام داده است.
به گزارش فرارو به نقل از ال پائیس، هر موجود زنده‌ای دارای DNA خودتکثیر شونده و ارثی است. این DNA به عنوان یک دستورالعمل برای ایجاد مولکول‌هایی مانند پروتئین در ارگانیسم عمل می‌کند. هم چنین، هر گونه‌ای کتابچه راهنمای خود را دارد. پروژه Zoonomia برای کشف اساس ژنومی صفات مشترک و تخصصی در پستانداران بیش از یک دهه پیش آغاز شد، اما در 27 آوریل در یک شماره ویژه مجله ساینس ورود بزرگی داشت. Zoonomia 11 مطالعه‌ای موازی را ارائه کرد که ژنوم 240 گونه از پستانداران وابسته به جفت را با استفاده از رویکرد‌های علمی مختلف مقایسه کرده بود. آنان به دنبال تداوم‌ها و تفاوت‌ها بودند به دنبال موضوعاتی مانند آن چه خرس‌ها را به خواب زمستانی می‌برد، چرا موش‌های حفار برهنه به سرطان مبتلا نمی‌شوند و چرا نهنگ‌ها عمری طولانی دارند. Zoonomia هم چنین قصد داشت متوجه شود که چه چیزی ژنوم انسان را منحصر به فرد می‌سازد.
نتیجه مطالعه‌ای که توسط دانشمندان انستیتو برود و دانشگاه ییل در ایالات متحده انجام شد ژن‌هایی را که به شدت حفاظت شده نامیده می‌شوند مورد ارزیابی قرار داده بود؛ ژن‌هایی که تقریبا در هر موجود زنده‌ای یافت می‌شوند. دانشمندان کشف کردند که انسان‌ها دارای 10032 DNA حذف شده هستند که در همه گونه‌های پستاندار جنس انسان وجود دارند. اکثریت قریب به اتفاق حذف‌ها توالی بسیار کوتاهی از چند جفت باز (چهار باز DNA عبارتند از آدنین، سیتوزین، گوانین و تیمین) با عملکرد‌های ناشناخته تشخیص داده شدند.
"استیون ریلی" استاد ژنتیک در دانشگاه ییل و یکی از نویسندگان مقاله می‌گوید اگرچه بسیاری از مواد ژنتیکی از دست رفته مربوط به ژن‌هایی است که عملکرد‌های عصبی و شناختی دارند برخی به بافت‌های متابولیک مانند سلول‌های چربی و کبد و هم چنین بافت‌های گوارشی مربوط می‌شوند. این مقاله نشان می‌دهد که بسیاری از قطعات کوچک و حذف شده DNA در عناصر تنظیم کننده‌ای بودند که ژن‌های خاصی را غنی کرده و آن‌ها را روشن و خاموش می‌کنند.
هنگامی که به عملکرد‌های نوآورانه قابلیت‌های فنوتیپی جدید در انسان فکر می‌کنیم بسیاری از دانشمندان معتقدند که DNA ما دستورالعمل‌های جدیدی را با ژن‌های جدید رمزگذاری می‌کند. مشخص شد که حذف‌ها نیز می‌توانند چیز جدیدی ایجاد کنند. نظریه مرتبط این است که تکامل با بلوک‌های ساختمانی اساسی و دستورالعمل‌هایی که همه پستانداران به اشتراک می‌گذارند درهم آمیخته می‌شوند تا ویژگی‌های منحصر به فرد را به ما بدهد.
ریلی می‌گوید کشف این که تفاوت فنوتیپی بزرگ بین انسان و شامپانزه به دلیل چند تغییر جزئی است نتیجه گیری‌ای متواضعانه بود. او می‌افزاید: "حذف تنها یک یا دو پایه DNA می‌تواند افزایش بیان ژن یا حذف پایه‌ای که به خوبی در یک ژن فعال کننده قرار نمی‌گیرد را موجب شود".
"ایرن گالگو" زیست شناس تکاملی از دانشگاه ملبورن بر مطالعه موسسه برود و یکی از 11 مقاله پروژه Zoonomia که در شماره ویژه ساینس منتشر شده تمرکز کرده است. او می‌گوید: "ما تمایل داریم که تکامل را به عنوان یک فرآیند خطی به سمت هدفی خاص در نظر بگیریم گویی که انسان‌ها مهم‌ترین نقطه عطف تکاملی هستند. با این وجود، دانستن این موضوع که جهش‌ها و حذف‌ها هر دو به فنوتیپ‌هایی کمک می‌کنند که مشخصه‌های نوع انسان هستند میزانی از فروتنی را به نحوه نگرش ما به خود اضافه می‌کند. واقعیت آن است که برخی از ویژگی‌های انسانی که ما برای آن ارزش زیادی قائل هستیم نتیجه یک حذف مولکولی هستند"!
گالگو می‌افزاید: "مطالعه دیگری در پروژه Zoonomia نشان داد که هم حذف‌ها و هم جهش‌ها در مناطق بسیار حفاظت شده ژنوم انسان می‌تواند منجر به عملکرد‌های جدیدی شود که پیچیدگی و انعطاف پذیری ژنوم و تنظیم آن را برجسته می‌سازد".
"آرکادی ناوارو" استاد ژنتیک در دانشگاه پومپئو فابرا در بارسلون یکی از چندین دانشمند اسپانیایی است که در پروژه ماموت Zoonomia مشارکت دارد. او می‌گوید که انجام پروژه "بدون ژنوم رمزگشایی شده بسیاری از گونه‌های پستانداران" و هم چنین توالی یابی ژنتیکی جدید، محاسبات و فناوری‌های هوش مصنوعی غیرممکن بود.
ناوارو اهمیت همراستایی ژنوم 240 گونه پستاندار را برجسته ساخت. او می‌گوید: "شبیه مقایسه نسخه‌های مختلف یک متن است. برخی از ژن‌ها در طول تکامل حرکت کرده اند و برخی دیگر عملکرد خود را تغییر داده اند. کار ما این بود که داستان‌های مختلفی را که در طول میلیون‌ها سال نوشته شده اند مطابقت دهیم".
در نتیجه آیا کار تمام شده محسوب می‌شود؟ به هیچ وجه. 240 گونه تنها 4 درصد از پستانداران را تشکیل می‌دهند و سپس ماهی ها، خزندگان، دوزیستان، پرندگان، گیاهان، میکروارگانیسم‌ها و ... وجود دارند. ناوارو می‌گوید:"کار دانشمندان به اینجا ختم نمی‌شود در واقع اکنون آغاز تحقیق آنان است".

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/888151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأکید استاندار لرستان بر تقویت رویکرد وحدت در استان

کشف 4 تن روغن قاچاق

کشف 4 تن روغن‌نباتی قاچاق در الیگودرز

روایت فارن پالیسی از ماجراجویی های پرهزینه تل آویو

ماجرای عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

4 تن روغن نباتی قاچاق در لرستان کشف و ضبط شد

دریافت بیش از 490 میلیارد تسهیلات خوداشتغالی توسط دانشجویان لرستان

«بر بلندای حضور» برگزیدگان خود را شناخت

معاون سیاسی استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

یورش به کلمبیا؛ پلیس تحصن دانشجویان هوادار فلسطین را برچید

«دلار چند؟»

دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست

نجات آقای « ب.ز»

پیام ناتو به روسیه با برپایی بزرگ‌ترین مانور از زمان جنگ سرد

بلا و بهای خام‌اندیشی

همدلی سازمان منطقه آزاد، نهادها و اصناف برای بهبود شرایط کارگران/ امضای تفاهم نامه تنظیم امور کار درجزیره کیش

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

معاون استانداری فارس مطرح کرد: برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

آغاز طرح انسداد مرزهای شرقی کشور

علیه کارگر؛ تبعات قراردادهای موقت

محدودیت‌های نانوشته علیه معلمان

عملیات شهادت‌طلبانه شهروند ترکیه‌ای در قدس

فرقان؛ ردپای مارکسیسم

مردی که تسلیم نمی‌شود

خبر خوب برای دارندگان خانه در بافت فرسوده

بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید

وعده مخبر درباره افزایش 35 درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر عملیاتی شد

جوان الیگودرزی در دریاچه سد حوضیان غرق شد

تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا اعتراضات را شعله‌ور کرد

نفوذ سرمایه‌داری در سنگر کمونیست‌ها

ایران هسته‌ای مخلوق شرایط و تحولات است

هشدارها و حسرت‌های دو رئیس‌جمهور

رو هوا بزن! 56000 تومان جایزه

دلار به دنبال بازه آرامش

صادرات زعفران ایرانی با نام افغانستان!

دغدغه‌های انتقال فرآورده‌های نفتی از ایران با گازوئیل

کاهش 2 درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان

معاون سازمان راهداری: 40هزار کیلومتر راه آسفالته کشور خرابی سنگین دارد

امضای 2 سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات

دانشمندان عمیق‌ترین گودال آبی جهان را در مکزیک کشف کردند

ادای احترام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام شامخ شهدای مازندران

با الگوپذیری از معلم شهید مطهری نقش واقعی معلم و استاد را در کشور به ثمر برسانیم

با هم‌ دوست باشید

عاقبت دانه‌درشت‌ها

قراردادی با چین وجود دارد؟

جنجال جدید طلافروشان

آخرین وضعیت عرضه ارز در مرکز مبادله

وزیر جهادکشاورزی: اجازه نمی‌‌دهیم محصولاتی که خودمان داریم وارد کشور شود

شناسایی فرار مالیاتی 860 میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس