ندای لرستان

آخرين مطالب

گردشگری روستایی لرستان دنیایی به وسعت گستردگی فرهنگ و آدابی کهن مقالات

گردشگری روستایی لرستان دنیایی به وسعت گستردگی فرهنگ و آدابی کهن
  بزرگنمايي:

ندای لرستان- گردشگری بزرگ ترین و متنوع ترین صنعت دنیا به شمار می رود و بسیاری از کشورها این صنعت پویا را منبع اصلی درآمد، اشتغال زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه زیرساخت ها می دانند و یکی از جذاب ترین وجوه گردشگری در دنیای کنونی گردشگری روستایی است.

بنابر نظر کارشناسان، امروزه صنعت گردشگری تا حدی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی نیز می نامند به عبارت دیگر، هر چه تعداد گردشگران بیشتری به کشوری وارد شوند مشاغل بیشتری ایجاد می شود و این موضوع برای کشورهایی که جمعیت جوان دارند، بسیار مهم است.

گردشگری با امنیت سیاسی و اقتصادی رابطه تنگاتنگی دارد و حضور گردشگران بسیار در یک کشور از وجود امنیت در آن منطقه حکایت دارد، به گفته کارشناسان، رونق گردشگری بین کشورهای همسایه ، ثبات منطقه ای به همراه دارد و در یک فرآیند کلی تر به ثبات تمام جهان منجر می شود.

در این میان یکی از انواع گردشگری که روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می کند گردشگری روستایی است چراکه روستاها به ویژه مناطق دارای ظرفیت و بستر گردشگری، دنیایی از جذابیت ها را به نمایش خواهند گذاشت.

توسعه گردشگری روستایی دریچه ای رو به رشد برای پویایی اقتصادی در روستاها و اثرگذاری بر بنیان های اقتصاد روستایی است که در حال حاضر روستاهای دارای ظرفیت گردشگری بسیاری در ایران وجود دارد و لرستان نیز، یکی از استان های بهره مند از این موهبت است.

استان چهارفصل لرستان دارای کوه های سربه فلک کشیده، چشمه های خروشان و دشت لاله های واژگون است که در گوشه و کنار آن روستاهای دارای ظرفیت گردشگری متعددی وجود دارد، علاوه بر این بافت عشایری و کوچ نشینی در این استان یکی از ظرفیت های غنی است و قابلیت جذب گردشگران بسیاری را دارد.

بیشه، سنگ تراشان، ونایی، گوشه شهنشاه، کمندان رباط نمکی، گایکان، دهکرد، ولی عصر، سراوند، چنار گریت و امامزاده قاسم از جمله روستاهایی هستند که از سوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع روستایی به عنوان روستاهای هدف گردشگری در این استان مشخص شده اند.

معرفی 12 روستای هدف گردشگری در لرستان

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، این استان علاوه بر دارا بودن مواهب گسترده طبیعی دارای ظرفیت روستایی، عشایری و کوچ نشینی زیبایی است.

عطا حسن‌پور تصریح کرد: لرستان دارای 12 روستای هدف گردشگری در شهرستان‌های خرم‌آباد، بروجرد، پلدختر، الیگودرز، ازنا و دورود است که روستاهای بیشه، چنارگریت، سنگ‌تراشان، گوشه شهنشاه، رباط نمکی در خرم آباد، ولیعصر در پلدختر، گایکان در الیگودرز، امامزاده قاسم و کمندان در ازنا، سرآوند در دورود، ونایی و دهکرد در بروجرد هستند.

وی افزود: یکی از ظرفیت های بزرگ گردشگری روستایی که علاقه مندان بسیاری را به خود جذب می کند بافت زندگی عشایری و لرستان نیز دارای روستاهای متعدد با ظرفیت گردشگری است تا جایی که این مهم از محورهای گردشگری در این استان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه اکنون محور خرم آباد - سنگ تراشان - آبشار نوژیان، خرم آباد از ظرفیت گردشگری مناسبی برخوردار است اضافه کرد: در روستای تاریخی سنگ تراشان با اینکه زیرساخت های لازم گردشگری ایجاد نشده است، زیرساخت های طبیعی بسیار چشمگیری وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اضافه کرد: این روستا بافت کاملا سنتی خود را حفظ کرده و یک محوطه پیش از تاریخ است که دارای یک معبد سه هزار ساله به نام معبد پایتخت سنگ تراشان با 6 فصل کاوش می باشد.

به گفته حسن پور این روستا ویژگی طبیعی خاصی دارد که بعد از هر بارندگی، اقیانوسی ابری فضای روستا را در برمی گیرد.

وی ادامه داد: نام سنگ تراشان در دوره پهلوی اول بر این روستا نهاده شده در حالیکه نام قدیم این روستا "اوشه" بوده که حدود 2 کیلومتر پایین‌تر از محل روستای فعلی قرار داشته است و زمانی که مهندسان راه‌آهن می‌خواهند از دره ای، راه‌آهن را عبور دهند به دنبال معادن سنگ می گردند و این روستا به محلی برای تراشیدن سنگ‌ها و ساخت پل‌های راه‌آهن و زیر ریل تبدیل می‌شود.

وی گفت: ویژگی توپوگرافی و ساخت منازل در این روستا که به شکل پلکانی در یک شیب تند قرار دارد باعث شده است تا امروزه این منطقه به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در لرستان محسوب شود و ساخت پلکانی خانه های این روستا به گونه ای است که حیاط یک خانه، پشت بام خانه بالایی بوده و در واقع دیوار و حصاری به عنوان جداکننده وجود ندارد.

وی اظهار داشت: عبور عشایر کوچ رو از این منطقه یکی از ویژگی های خاص این روستا است که عشایر از آن به سمت خوزستان حرکت می‌کنند و همین کوچ عشایر نیز یک جاذبه گردشگری بسیار زیبا در این منطقه به شمار می رود.

حسن پور افزود: مراسم اسفند چینی یکی از ویژگی های روستا از منظر مردم‌شناسی است به این صورت که سالی یکبار زنان روستا، اسفندها را از بوته‌ها برای دوری از چشم بد می‌چینند، همچنین درختان کهنسال بلوطی در این روستا وجود دارد که با قدمتی بالای 400 سال، مربوط به قبل از سکونت مردم در این روستا هستند.

وی بیان کرد : یکی دیگر از روستاهای هدف گردشگری مشهور در لرستان روستای بیشه است که در حال حاضر دارای زیر ساخت های کامل گردشگری ،راه دسترسی آسان، اقامتگاه، رستوران، سکوی استراحت، سرویس بهداشتی، پاسگاه انتظامی و خط راه آهن می باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: لازم است برای رسیدن به رونق اقتصادی در روستاهای استان، چندین غرفه در قالب نمایشگاه‌های فصلی برای فروش محصولات روستایی مانند لبنیات، عسل و صنایع دستی در کنار محورهای گردشگری ایجاد شود.

حسن پور افزود: این مهم در کنار روستای بیشه در مسیر آبشار، اجرایی شده است و با توجه به اینکه این منطقه در سه فصل بهار، تابستان و پاییز، گردشگرپذیر است می‌تواند در رونق اقتصادی اهالی این روستاها موثر باشد.

وی بیان کرد: باید از ظرفیت روستاها برای برون رفت از بیکاری استفاده کرد و در حال حاضر روستاهای بیشه خرم‌آباد، خمه الیگودرز و دره‌تخت ازنا، روستاهای بدون بیکار در لرستان هستند.

44روستای دارای شاخص های گردشگری در لرستان شناسایی شده است

معاون گردشگری میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نیز گفت: این استان ظرفیت بسیار بالایی در راستای گردشگری روستایی، اکوتوریسم طبیعی و مردم شناسی دارد.

اسکند فلاحوند بیان کرد: 500 روستای هدف گردشگری در سطح کشور تعریف و از این مجموع 12 روستا برای لرستان مصوب شده است اما با توجه به مواهب متعدد طبیعی و شاخص های گردشگری استان، 44 روستا دارای این ظرفیت هستند.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه روستاهای هدف گردشگری نیازمند زیرساخت های لازم برای حضور گردشگران هستند با پیگیری های انجام شده و تفاهم با بنیاد مسکن مقرر شده است زیرساخت های لازم در این روستاها ایجاد شود تا شاخص های لازم ایجاد شود.

وی ادامه داد: به همین منظور گازرسانی، ایجاد راه دسترسی و زیر ساخت های اینترنتی این روستاها در دست اقدام است و اکنون بر اساس آخرین آمار بنیادمسکن و شرکت گاز، عملیات گازرسانی بیش از 80 درصد این روستاها انجام شده است و مابقی نیز در حال تکمیل هستند.

فلاحوند تصریح کرد: وجود دریاچه ها، آبشار، دشت های حاصلخیز، تالاب ها و کوه های سر به فلک کشیده پوشیده از درخت و گیاهان در کنار روستاهای لرستان، ضرورت توجه به گردشگری روستایی را در این منطقه فراهم کرده است.

وی همچنین افزود: برنامه های آموزشی مرتبط با صنایع دستی به منظور توسعه صنعت گردشگری روستایی برای ساکنین برخی روستاهای هدف استان در دستور کار قرار گرفته است که به طور مستمر ادامه پیدا خواهد کرد از طرفی با توجه به اینکه عمده تفرجگاه های طبیعی لرستان در مناطق خارج شهری و در مجاورت یا درون روستاها واقع شده است صدور مجوز برای ایجاد اقامتگاه در روستاهای هدف گردشگری می تواند به توسعه بیشتر این صنعت کمک کند.

وجود 38 مرکز اقامتی در لرستان

142واحد اقامتی از جمله هتل، مهمانپذیر، اقامتگاه بوم گردی، سفره خانه‌های سنتی و مجتمع‌های خدماتی بین راهی لرستان به مسافران ارائه می کنند که 22 هتل با ظرفیت یکهزار و 705 تخت و 10 مهمانپذیر با ظرفیت 290 تخت از جمله این مراکز هستند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/567655/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته

نگاه به اقشار کم‌بضاعت لرستان در راستای خودکفایی آنها باشد

اصناف یکی از کانون‌های اصلی حفظ و ارتقاء امنیت جامعه هستند

افزایش 35 درصدی بارگیری راه آهن لرستان در نخستین ماه سال

جزئیات تخصیص ارز 28500 تومانی

آمادگی ذخیره‌سازی مرغ مازاد در لرستان وجود دارد

توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم

استاندار لرستان: توانمندسازی افراد کم‌بضاعت جامعه در اولویت قرار گیرد

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

استاندار لرستان: عملکرد بانک‌های استان مطلوب نیست

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تشکیل یک استان جدید تصویب شد

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

شهیدی که در جبهه به نیازمندان انفاق می‌کرد

دانش‌آموز لرستانی قهرمان فردای ایران شد

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

خرم‌آباد در انتظار ساخت 2 سد/ چشمه‌های شهر لطفاً خشک نشوید!

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

آغاز ماراتن آزمون سراسری در لرستان

پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل

آغاز ماراتن علمی 35561 داوطلب آزمون سراسری در لرستان

کشف و ضبط 10 کیلوگرم مواد مخدر در بروجرد

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

آبشار زیبای داله‌لان نور‌آباد

تولد اولین نوزاد طرح نفس در کوهدشت

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

47 قاچاقچی مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند

کاهش 33 میلیون متر مکعبی حجم آب حوضه کارون بزرگ در لرستان

302 کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

کشف 400 میلیارد کالای قاچاق در اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در لرستان