ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ سیاست امنیت ملی از موشک تا زنبورک سیاسی

سرمقاله شرق/ سیاست امنیت ملی از موشک تا زنبورک
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شرق / «سیاست امنیت ملی از موشک تا زنبورک» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم کیومرث اشتریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
هوش مصنوعی، دامنه سیاست امنیت ملی را از موشک تا زنبورک گسترده است؛ چرا‌که در جنگ‌های پیش‌رو، استفاده از سلاح هوش مصنوعی یک مؤلفه مهم در استراتژی‌های نظامی است. ازاین‌رو برای بازدارندگی، سرمایه‌گذاری استراتژیک بر تسلیحات نظامی هوش مصنوعی مهم‌تر از هرگونه تسلیحات دیگر است. این نوشتار سناریویی است که ناظر بر هشدار به تهدید استفاده از تسلیحات هوش مصنوعی در آینده است. در ماه‌های پیش‌رو اما‌ توجه داشته باشید که توقف جنگ 12‌روزه که مشخصا به درخواست اسرائیل و آمریکا صورت گرفت، دو دلیل عمده داشت: نخست برای آماده‌سازی پدافند ضدموشکی اسرائیل در برابر موشک‌های بالستیک ایران تا به محض آنکه این بازسازی صورت گیرد، جنگ مجددا آغاز شود. دلیل دیگر، فراهم‌سازی مکانیسم ماشه است تا با توجیه شورای امنیت، یک جنگ بین‌المللی با شرکت سه کشور اروپایی و آمریکا علیه ایران ساماندهی شود.
زنبورک‌ها ربات‌های کوچکی هستند که مجهز به فناوری هوش مصنوعی و احراز هویت دیجیتال‌اند و چهره کدگذاری‌شده قربانیان خود را در حافظه دارند. از چهره یک قربانی تا چند میلیون «فریم دیجیتالی» در مخزن‌الاسرار هوش مصنوعی است و خواهد توانست حتی با رصد گوشه‌ای از چهره، او را شناسایی کند. این فناوری در تولید انبوه بسیار ارزان خواهد بود و می‌تواند صف به صف، لشکر به لشکر ربات‌هایی بسازد و به سازماندهی نظامی درآورد تا اهداف گسترده و از‌جمله همه مقامات نظامی-سیاسی یک کشور فرضی را آماج قرار دهد. این ربات‌ها با شناسایی هدف خود، به سر و قلب آنها می‌چسبند و قربانی نمی‌تواند بجنبد؛ چون به محض حرکت کشته می‌شود. یعنی ‌هر خانه‌ای در گوشه ‌گوشه کشور زنبورخانه‌ای برای مهاجمان و اسارت‌خانه‌ای برای مدافعان می‌شود؛ و هزاران نفر از مقامات در کاشانه خود به اسارت دشمن درآمده و کرامت کشور به ذلتِ تسلیم یا به تحقیر تمکین کشیده خواهد شد.
بازار
حقوق بین‌الملل بیش از پیش در برابر فناوری‌های هوش مصنوعی رنگ و معنا می‌بازد. اُشتر هوش مصنوعی بر آشیانه مرغ عقل بشر پا نهاده و همه چیز را ویران می‌کند. به روایت هنری کیسینجر، ساختار حقوق بین‌الملل در حوزه‌های امنیتی بر این استوار است که نخست طرفِ تهدید، دامنه و تأثیر تهدید، سازوکارها و پیامدهای تهدید مشخص شده و سپس برای آن رژیم حقوقی و سیاست امنیتی بنا می‌کنند.
هوش مصنوعی همه این عوامل را به هاله ابهام و عرصه انکار می‌برد و چنان در سر شوریده حقوق بین‌الملل و امنیت ملی سودا می‌پزد که «ساقی و می‌ و می‌فروش» را از هم نتوان تشخیص داد. شما نمی‌دانید تهدید از کجاست و چه می‌کند و چگونه عمل می‌کند، بنابراین نمی‌توانید برای آن رژیم حقوق بین‌الملل طراحی کنید. این، تصویری از دنیای بسیار نزدیک ماست. بنابراین توسعه سلاح‌های هوش مصنوعی در دستور کار دولت‌های پیشرفته صنعتی است و به‌زودی نظم و امنیت بین‌الملل بر همین اساس سازمان خواهد یافت. توسعه فناوری‌های اطلاعاتی و به‌ویژه هوش مصنوعی ارزان خواهد شد؛ تولید زنبورک بسیار ارزان‌تر و البته کشنده‌تر از موشک است؛ هرچند فناوری‌های سخت‌افزاری در این حوزه بسیار گران‌قیمت و هنوز از دسترس کشورهایی همچون ایران به دور است.
بدین‌سان، سلاح‌های کشتار جمعی در هوش مصنوعی هدفمند شده و به سلاح کشتار مقامات حکومتی کشورها تبدیل می‌شوند. یک نتیجه قهری در سیاست آن است که برای تأمین «امنیت سیاسی» باید مشروعیت مقامات حکومتی و متکثرسازی جغرافیایی دموکراسی‌ها در برنامه اصلاحات سیاسی قرار گیرد؛ به آن معنا که واحدهای اداری در درون حکومت‌ها هر‌چه بیشتر غیرمتمرکز، متکثر و انتخابی شوند تا شمار وسیع‌تری از افراد را در برگیرند که اگر دشمن به مقامات اداری-سیاسی حکومت حمله کرد، ظرفیت نهادی برای بازسازی اداری-سیاسی فراهم باشد. از سوی دیگر، با انتخاب شمار وسیعی از مدیران کشور، مشروعیت دموکراتیک حکومت افزایش یابد. سلاح‌های هوش مصنوعی اگر‌چه خطرناک هستند اما به طریقی متناقض‌نما ظرفیت اجبار دموکراتیک را در خود دارند و دولت‌ها عملا مجبور خواهند شد توسعه سیاسی-اداری را در پیش گیرند. اساسا شما نمی‌توانید درگیر جنگ‌های بزرگ بشوید بدون آنکه پشتوانه عمیق مردمی و نهادهای متکثر انتخابی برای مواجهه با بحران داشته باشید. 
از این‌رو بازتعریف دموکراتیک همه نهادهای خُرد و کلان حقوق اساسی در راستای دموکراسی مستقیم به یک ضرورت امنیتی تبدیل می‌شود.
تدبیر نظامی و سیاسی‌ هر‌چند لازم است، اما کافی نیست، ازاین‌رو یک راه مهم، افزایش ارتباطات اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی است تا کشورها آن‌چنان با یکدیگر پیوند بخورند که ضربه به یکی، به ضرر دیگران نیز باشد. متأسفانه تحریم‌ها در این حوزه به‌شدت تأثیرگذار هستند و سبب انزوای اقتصاد خارجی ایران می‌شوند. اینکه آیا می‌توان این رابطه را توسعه داد، پرسش مهمی در نوآوری‌های اقتصادی ما ایرانیان است. تجربه اقتصادی «نظام سیاسی» اندک است، مدیران تکنوکرات فاقد تجربه اقتصادی‌اند، «آکادمی-کرات‌ها» و «میلیتاری-کرات‌های اقتصادی» کفایت و صلاحیت لازم را برای اداره اقتصاد و توسعه اقتصاد مقاومتی ندارند. رویکرد کلی از اقتصاد خصولتی، اقتصاد حکومتی و اقتصاد نظامی باید به‌کلی تغییر یابد و به اقتصاد خصوصی غیرتوده‌ای یعنی «سرمایه‌داری ملی» تغییر یابد تا پشتوانه مردمی و مهارت‌های لازم برای توسعه اقتصادی ایران فراهم شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1037836/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صبح نو: این فیلم خانواده ستیز است

قمار ماشه

شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد

قیمت دام زنده امروز 22 تیر 1404

ابرناکی و وزش باد در لرستان

قدردانی استاندار لرستان از تلاش نیروی انتظامی در تأمین امنیت

از علائم کمبود این ویتامین حالت تهوع است

زمان اعلام لیست نهایی پیاتزا برای تقابل با لهستان

تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران قهرمان آسیا شد

وضعیت بازار خودرو ایران پس از جنگ 12 روزه

تحویل بیش از 30 کیلوگرم طلا و 1000 میلیارد تومان برداشت ریالی به کاربران اپلیکیشن آپ، از شروع شرایط جنگی

اتصال کدملی و کدپستی شهروندان در چارچوب تکمیل سامانه املاک

عرضه زمین برای ساخت مسکن معیشت‌محور، بهترین مسیر تقویت فرزندآوری

این 5 نشانه در بدن را جدی بگیرید

جنگ غول‌های اروپا بر سر خرید ستاره چلسی

ذوب‌آهن: قاضی پور با ما قرارداد دارد

فعالیت 120 تور لیدر مجاز در لرستان

فارن پالیسی: چرا ترامپ سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا را ضعیف می‏‌کند؟

رسانه سعودی: چرا ترکیه نتوانست میان ایران و اسرائیل میانجیگری کند؟

آب سدها از نصف کم‌تر شد

افزایش سهمیه سوخت ناوگان مسافری به 400 لیتر

وزیر نیرو: خشکسالی تهران در 6 دهه گذشته بی سابقه است

جزئیات فروش ارز به زائران اربعین اعلام شد

ممنوعیت 9 روزه فروش بلیت اتوبوس به مقاصد غیر اربعینی

معاون سازمان هواپیمایی کشوری: نرخ بلیت پروازهای اربعین به زودی اعلام می‌شود

شاخص بورس 30هزار واحد رشد کرد

قیمت گوشت قرمز امروز 22 تیر 1404

حراج شمش طلا 24 تیرماه برگزار می‌شود

عیادت مدیر کل بنیاد مازندران از مادر و همسر شهیدان آبیان در ساری

ابلاغ سلام و تسلیت مقام معظم رهبری به خانواده‌ معظم «شهیده زهره سادات حسینی»

مصرف زیاد این ویتامین سبب سکته قلبی می‌شود

مصرف این ویتامین‌ها سبب افزایش طول عمر می‌شود

گل دوم بانوان ایران به بوتان توسط فاطمه شبان در دقیقه 6

گل اول بانوان ایران به بوتان توسط زهرا علیزاده در دقیقه 3

گل سوم تیم ملی فوتبال بانوان ایران به بوتان توسط فاطمه شبان در دقیقه 10

هم‌افزایی ارگان‌ها برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی؛ تاکید بر برنامه‌ریزی ویژه مدارس روستایی

تکمیل تصفیه خانه سلسله، نیازمند بیش از سه‌هزار میلیارد اعتبار

محکومیت بیش از 9 میلیارد ریالی قاچاقچیان کالا در لرستان

پیش‌بینی وزش باد شدید در لرستان؛ هشدار وقوع بارش و گردوغبار

تهیه بانک ژن حیات‌وحش در پلدختر

حکم سبز قاضی برای متخلف زیست‌محیطی در لرستان

نظام‌نامه راه‌اندازی هیات‌های اندیشه‌ورز دانش‌پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر ابلاغ شد

دیدار مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه شاهد و مدیرکل بنیاد فارس با خانواده‌های معظم شهدای حمله رژیم اشغالگر صهیونیستی

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ صدرنشینی بیمه دی در سودآوری

باشگاه بیمه گران گزارش می دهد/ رشد پرشتاب بیمه دی در بهار 1404؛ جهش 73 درصدی حق‌بیمه

دستورالعمل «ترتیبات تامین و فروش ارز به زائرین اربعین در سال 1404»  ابلاغ شد

نرخ بلیت پروازهای اربعین پس از تصویب توسط وزارت راه اعلام می‌شود

هشدار بانک مرکزی درباره تراکنش‌های سامانه‌های پایا، ساتنا و پل

سهام‌تان را در بورس بیمه کنید

فواید مصرف ویتامین E برای مردان