ندای لرستان

آخرين مطالب

کدام عادات بانکی نشانه اولیه ابتلا به آلزایمر است؟ اقتصادي

کدام عادات بانکی نشانه اولیه ابتلا به آلزایمر است؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا /نتایج پژوهش کنونی نشان داد، رفتارهای بانکی روزمره افراد مسن می‌تواند سال‌ها قبل از تشخیص بیماری به شناسایی علائم اولیه زوال شناختی کمک کند.
پژوهشگران دانشگاه «ناتینگهام»(Nottingham) و گروه بانکداری «لویدز»(Lloyds)، داده‌های مالی بیش از 66 هزار نفر در بریتانیا را تجزیه‌وتحلیل کردند تا دریابند چگونه عادات بانکی افراد ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را فاش می‌کند.
در این پژوهش، دو گروه با هم مقایسه شدند که 16 هزار و 742 نفر به دلیل از دست دادن توانایی مالی برای وکالتنامه ثبت‌نام کرده بودند و گروه کنترل متشکل از 50 هزار و 226 نفر با سن و پیشینه مشابه که چنین موردی را ثبت نکرده بودند.
بازار
نتایج این پژوهش قابل توجه بود؛ تغییرات ظریف در فعالیت مالی از 5 تا 10 سال قبل از اینکه افراد به‌عنوان ناتوان در مدیریت امور مالی خود شناخته شوند، نمایان شدند، این علائم اولیه شامل هزینه‌های کمتر برای سفر و سرگرمی، ورود کمتر به بانکداری آنلاین و اشتباهات مکرر مانند گم کردن کارت یا درخواست تنظیم مجدد رمز کارت بانکی بود.
افراد گروه درخواست کننده وکالتنامه موارد زیر را ثبت کردند:
• تقریبا 10 درصد کمتر احتمال داشت که پنج سال قبل از ثبت وکالتنامه خود، برای سفر هزینه کنند.
• تقریبا 8 درصد کمتر احتمال داشت که برای سرگرمی‌هایی مانند باغبانی هزینه کنند.
• به‌طور متوسط، یک بار کمتر در ماه وارد بانکداری آنلاین می‌شدند. 
• بیشتر احتمال داشت که کلاهبرداری را گزارش کنند یا برای تنظیم مجدد اعتبارنامه بانکی به کمک نیاز داشته باشند.
به گفته پژوهشگران، این تغییرات ممکن است منعکس‌کننده تاثیر اولیه بیماری آلزایمر یا زوال عقل باشد. به‌طور خاص، افراد مبتلا به زوال شناختی ممکن است به تدریج مشارکت در مراقبت از خود یا فعالیت‌های خارج از منزل را متوقف کنند و در عوض زمان بیشتری را در خانه بگذرانند. در کنار این تغییرات، آنان ممکن است اشتباهات مالی بیشتری را تجربه کنند یا در برابر کلاهبرداری‌ها آسیب‌پذیرتر شوند.
جان گادرگود، پژوهشگر ارشد این پژوهش از دانشکده اقتصاد دانشگاه «ناتینگهام»، این یافته‌ها را پیشرفتی برای درک چگونگی عملکرد رفتارهای مالی روزمره به‌عنوان علائم هشدار دهنده خواند و بیان کرد: این اولین شواهد در مقیاس بزرگ است که نشان می‌دهد، داده‌های بانکی می‌توانند علائم اولیه زوال شناختی را آشکار کنند. اگر این نوع داده‌ها با مسولیت‌پذیری استفاده شوند، می‌توانند به محافظت از افراد آسیب‌پذیر کمک کنند.
اگرچه این پژوهش پیشنهاد نمی‌کند که بانک‌ها باید به‌عنوان مراجع پزشکی عمل کنند، اما دریچه‌ای به سوی سیستم‌های مالی امن‌تر و حمایتی‌تر می‌گشاید.
با وجود محافظت‌های مناسب از حریم خصوصی، الگوهای فعالیت مالی می‌تواند روزی به ایجاد هشدارهای اولیه نه فقط برای بانک‌ها، بلکه برای اعضای خانواده و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی کمک کنند و قبل از وقوع آسیب مالی وارد عمل شوند.
یکی دیگر از نکات مهم این پژوهش، آگاهی عمومی پایین در مورد ثبت‌ وکالتنامه است. بسیاری از افراد قبل از ایجاد حمایت‌های قانونی، منتظر می‌مانند تا زوال شناختی آشکار شود، اما نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که علائم رفتاری بسیار زودتر شروع می‌شوند. این امر نیاز به آموزش بهتر در مورد مزایای برنامه‌ریزی اولیه وکالتنامه را برجسته می‌کند، به خصوص با توجه به اینکه میزان زوال عقل همچنان رو به افزایش است.
پژوهشگران ارشد، تحقیقات بیشتری را در مورد چگونگی همکاری موسسات مالی، سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی و ارائه‌دهندگان مراقبت‌های اجتماعی برای نظارت و پاسخ به این علائم هشداردهنده اولیه با رعایت دقیق اقدامات حفاظتی برای محافظت از داده‌های شخصی، توصیه می‌کنند.
سایت ساینس گزارش کرد، به‌طور خلاصه، رفتار بانکی روزمره شما، تعداد دفعات ورود به سیستم، محل خرج کردن و نحوه مدیریت حساب‌هایتان می‌تواند منعکس‌کننده تغییرات در سلامت مغز باشد. نتایج این پژوهش امید می‌دهد که در آینده، این سرنخ‌های ظریف بتواند به حمایت زودهنگام و نتایج بهتر برای افرادی منجر شود که با زوال شناختی مواجه هستند.
یافته‌های این پژوهش در JAMA Network Open منتشرشده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1036699/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ ابهام راهبردی هسته‌ای؟

20 درصد موشک‌های تاد آمریکا ظرف 12 روز جنگ با ایران تمام شد

سرمقاله جوان/ چرا به تاکر گفته نشد آنچه باید گفته می‌شد؟!

یک سال سخت

دامنه نوسان صندوق‌های اهرمی افزایش یافت

قلع‌ و قمع 188 فقره ساخت‌ و ساز غیرمجاز در لرستان

544 هزار خانوار لرستانی مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی

دور ماندن از سکته مغزی با نخ دندان کشیدن

روشن: ساپینتو غلط رفتار کند خودم پدرش را در می‌آورم!

بهتاش فریبا گزینه سرپرستی تیم استقلال

آموریم زیر قرارداد پر سود برای یونایتد زد

رویداد اقتصاد گزارش می دهد/ بیمه‌های زندگی بیمه دی؛ تضمین آرامش امروز

سرمقاله همشهری/ پای کار بازسازی پس از جنگ

حمله «کیهان» به سردبیر هم‌میهن: از وطن‌فروشی و تحقیر کشور تا لاف سیاست ملی!

بخشودگی صددرصدی جرایم بیمه شخص ثالث تیر 1404

طلای جهانی از حرکت بازماند

11 میلیون خانوار هنوز در سامانه املاک ثبت‌نام نکرده‌اند

نکاتی طلایی برای خرید هوشمندانه بلیط هواپیما

بیت‌کوین در رشد قیمت بی‌رقیب شد

افزایش میزان وصول چک‌ها در اردیبهشت‌ماه

تأثیر استرس بر دهان و دندان

گریلیش در فهرست فروش منچسترسیتی با ضرر 60 میلیون پوندی!

هشدار آموزش‌ و‌ پرورش لرستان به خانواده‌ها: ثبت‌نام کودکان فقط در کودکستان های دارای کد «سیدا» مجاز است

سیدمهدی رحمتی سرمربی خیبر خرم‌آباد شد

وداع باشکوه با 2 شهید دهه هشتادی در لرستان؛ عاشورایی که کربلایی‌تر شد

انتقادات «کیهان» از سخنان رئیس جمهور در مصاحبه با مجری مشهور آمریکایی

سرمقاله اعتماد/ اختلاف ریشه‌ای درباره پیشنهاد دکتر مسعود نیلی

چرا انتخاب کف‌پوش مناسب، کلید ایمنی و دوام در محیط‌های صنعتی است؟

90 درصد چک‌ها در اردیبهشت ماه وصول شد

پس از دو سال رکود مراکز پروتز و ارتز فعال می‌شوند

پیش‌بینی ناپایداری جوی در ارتفاعات هرمزگان

صدور 280 گواهی ایمنی آسانسور در لرستان

توصیه فردیناند به آموریم

آغاز دور جدید اردوی تیم ملی تفنگ در تهران

محفل باشکوه انس با قرآن در جوار مزار شهدای مدافع وطن در خرم‌آباد برگزار شد.

نسل برنا گزارش می دهد/ باشگاه مشتریان بیمه دی؛ آغاز فصل جدیدی در تعامل، وفاداری و تحول دیجیتال

سرمقاله هم میهن/ انفجار میز مذاکره

نشست سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد با مدیران خادمیار آستان قدس رضوی برگزار شد

جبهه مقاومت نماد یک هویت انسانی و تمدنی در برابر جنایت و اشغال‌گری/ راه اندازی مرکز ژنتیک ویژه شناسایی شهدا در بهشت زهرا (س) در کمتر از 24 ساعت/بسیج بیش از 50 مرکز درمانی

سید مهدی رحمتی سرمربی خیبر خرم‌آباد شد

فونوفوبیا یا صداهراسی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اینتر برای فروش طارمی 10 میلیون یورو می‌خواهد

واکنش سانه به مصدومیت شدید موسیالا

توضیحات معاونت حقوقی استقلال درباره ارسال پیش نویس قرارداد به کاریله

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 17 تیرماه

سرمقاله کیهان/ آقای پزشکیان مشاوران خود را عوض کنید!

اعتبار کالابرگ، ماهانه شارژ خواهد شد؟

بازگشت سریع یک مهاجم به تیم قبلی با 4 گل

کدام توافق دائمی با ایران؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توجه به محدودیت‌ها