ندای لرستان

آخرين مطالب

آمار قابل تأمل تأمل از کارگران بدون بیمه در کشور سیاسی

آمار قابل تأمل تأمل از کارگران بدون بیمه در کشور
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فارس / به گفته رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور، 400 هزار کارگر ساختمانی متقاضی پوشش بیمه‌ای تامین اجتماعی هستند.
اکبر شوکت رئیس هیئت مدیره کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: متاسفانه قطع بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی از دولت قبل شروع شد و حدود 300 تا 350 هزار نفر از کارگرانی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند، بیمه‌های آنها به بهانه‌های مختلف قطع شد. وی گفت: البته یک سری افراد از عنوان کارگر ساختمانی سوء استفاده کرده بودند، اما بسیاری از این افرادی که بیمه‌هایشان قطع شد، واقعی بودند، به خاطر این که کارگر ساختمانی محل ثابتی برای کار ندارد، به عنوان مثال زمانی که مامور مراجعه می‌کند، سر کار نبوده و یا اینکه با بروز سرمای هوا، برخی از کارگران ساختمانی مهاجرت می‌کنند و به شهرهای گرمسیر می‌روند و با این بهانه‌ها پوشش بیمه‌ای تامین اجتماعی کارگران به تعداد 300 تا 350 هزار نفر قطع شد.
بازار
3شوکت این را هم گفت: تا سال 1398 مشکلی برای کارگران ساختمانی نبود، اما از سال 1399 که آخرین سهمیه‌های پوشش بیمه کارگران ساختمانی به میزان 50 هزار نفر در سال توسط آقای سالاری مدیرعامل وقت تامین اجتماعی در نظر گرفته شد، مشکلات شروع شد.
وی گفت: کارگران ساختمانی کارفرما دارند که همان صاحبان پروانه ساختمانی هستند، در قانون قبلی به میزان 15 درصد از حق پروانه به عنوان کلیه حق بیمه از فرد گرفته می‌شد، اما با مصوبه مجلس این رقم به 25 درصد افزایش یافت، یعنی مثلاً اگر یک پروانه ساختمانی که یک میلیارد تومان به شهرداری می‌پردازد باید 250 میلیون تومان یعنی به میزان 25 درصد را به سازمان تامین اجتماعی بابت پوشش بیمه ای کارگران خود بپردازد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی این را هم گفت: طبق قانون مجلس کارگر ساختمانی خودش باید 7 درصد از حق بیمه را بدهد که در حال حاضر با توجه به حداقل حقوق کارگران و ضریب 1.3 برابری، یک کارگر ساختمانی باید در ماه حدوداً 900 هزار تومان پرداخت کند، تا پوشش بیمه تامین اجتماعی داشته باشد.
به گفته شوکت، در حال حاضر کل کارگران ساختمانی دارای پوشش بیمه تامین اجتماعی حدود 600 هزار نفر در کشور هستند و کسانی که متقاضی پوشش بیمه هستند، با توجه به اخراجی‌های سال‌های قبل و نیز افرادی که جدیداً مدارک فنی حرفه‌ای و مهارتی دریافت کرده‌اند، به حدود 400 هزار نفر رسیده است.
شوکت این را هم عنوان کرد: همان گونه که کارمندان در ماه 30 روز حقوق می‌گیرند اما در عمل به طور میانگین 22 روز کار می‌کنند، کارگر ساختمانی هم در ماه بین 16 تا 17 روز کار می‌کنند، ولی تفاوتش این است که محل کار کارگر ساختمانی مرتب عوض می‌شود و ممکن است زمانی که مامور تامین اجتماعی مراجعه می‌کند، سر کار نباشد.
وی بیان داشت: کسی که 14 سال بیمه کارگر ساختمانی پرداخت کرده است، مطمئناً حداقل 20 بار توسط ماموران سازمان تامین اجتماعی بازرسی شده است و معلوم است که آیا کارگر واقعی ساختمان هست یا خیر.
شوکت این را هم گفت: دولت نباید به بهانه سوءاستفاده برخی افراد، همه کارگران ساختمانی را از پوشش بیمه‌ای خارج کند، البته الان با سخت‌گیری‌هایی که انجام می‌شود، کمتر افراد سوء استفاده‌گر در این صنف پیدا می‌شوند.
وی گفت: آخرین قانون بیمه کارگران ساختمانی مربوط به دو سه سال قبل است که قبلاً به میزان 15 درصد از پروانه ساختمانی دریافت می‌شود، الان به میزان 25 درصد از ارزش پروانه ساختمانی به عنوان سهم کارفرما گرفته و به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شود و کارگر نیز 7 سهم خود را می‌پردازد و در ماه حدود 900 هزار تومان می‌پردازد تا پوشش بیمه تامین اجتماعی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1031665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میانجی جدید مذاکره تهران-واشنگتن

الهه؛ قربانی حمل‌ونقل ناامن

تخصیص 8 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای تعویض موتورهای قدیمی کولرهای آبی

20سال است هم از سرمایه‌گذاری محروم شدیم هم فرار سرمایه داریم!

رئیس سازمان حمایت: تولید خودرو بدون عرضه مصداق احتکار است

ارائه وام 8 میلیون تومانی برای خرید موتورهای کم‌مصرف کولر آبی

راه‌ چاره دولت برای خاموشی‌ها چیست؟

جانبازان و آزادگان ذخایر ارزشمند انقلاب اسلامی ایران هستند

کارآفرینان و شرکت‌های دانش‌بنیان برتر صادر کننده شاهد و ایثارگر کشور مورد حمایت ویژه قرار می‌گیرند

قطب سوم مذاکره؟

عزاداری در سکوت برای الهه

انتخاب مسیر تقابل

کابوس زنان

ناترازی بانک‌ها؛ چالش مزمن نظام بانکی و اقتصاد ایران

فردا نامه معرفی «مدنی‌زاده» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد، اعلام وصول می‌شود

رشد اقتصادی در فروردین 1404 اعلام شد؛ تنها موتور محرک رشد اقتصاد چیست؟

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با جانباز 70 درصد اهل‌سنت به مناسبت عید قربان

تشییع پیکر مطهر جانباز شهید حسینی با حضور مدیر کل بنیاد مازندران

فشار در وین، مقاومت در تهران

مرثیه‌‏ای برای زنانی که به خانه برنگشتند

سرکار خانم سخنگو! مگه مسابقه فوتباله؟

کنسرسیوم بدعهدی

هیولا بیدار شد

افزایش سقف وام ازدواج فرزندان بازنشستگان به 60 میلیون تومان

تأمین ارز سنگین صنعت خودرو؛ 2 میلیارد دلار

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

امید بورسی‌ها به وزارت مدنی‌زاده؛ بازار مشتاق سیاست‌های جدید ارزی

تهدید پایداری نظام بانکی با سوءاستفاده از تسهیلات ارزی

پیش بینی یک اقتصاددان درباره قیمت مسکن؛ انفجار قیمت مسکن نزدیک است؟

پرداخت فوق العاده خاص کارمندان مشروط شد

کاهش محسوس قیمت سکه و طلا؛ دلار ارزان شد

عرضه اولیه «نان» فردا در فرابورس؛ کیک نوستالژیک دهه شصتی‌ها بورسی می‌شود

فرابورس رشد کرد؛ ارزش بازار در مرز 12 هزار میلیارد تومان

فرصت طلایی دیگر از بیمه دی/ جوایز ویژه در جشنواره قربان تا غدیر

آمار قابل تأمل از کارگران بدون بیمه در کشور

معاون وزیر صمت: شورای رقابت فروش خودرو در بورس را تایید نکرده است

سایه سودجویان کارت بازرگانی از سر اقتصاد ایران کم می‌شود

گوشت 300 هزار تومانی به بازار برمی‌گردد

سرمقاله وطن امروز/ نقش اقناع افکار عمومی در تثبیت حقوق هسته‌ای ایران

سرمقاله اطلاعات/ سفرهای منطقه‌ای عراقچی، نمایش قدرت مانور و انعطاف‌پذیری دیپلماتیک ایران

ردپای دستگاه‌های ماینر در ناترازی برق

آمار قابل تأمل تأمل از کارگران بدون بیمه در کشور

سرمقاله فرهیختگان/ کورتکس و توسعه

شروع حراج اوراق دولتی در 1404 با 30 همت

معامله مسکن با دلار ممنوع است؟

تراز تجاری 5 منطقه آزاد مثبت و 2 منطقه منفی شد

همه چیز درباره روستای نقاشه قشم؛ مقصدی آرام در دل جزیره

سرمقاله جوان/ استقلال ملی میراث ماندگار امام خمینی (ره)

هفته سرنوشت‌ساز برای پرونده هسته‌ای ایران

علی اف در دمشق به دنبال چیست؟