ندای لرستان

آخرين مطالب

رشد اقتصادی در سال گذشته به 3 درصد رسید اقتصادي

رشد اقتصادی در سال گذشته به 3 درصد رسید
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - باشگاه خبرنگاران /مرکز آمار ایران اعلام کرد که رشد اقتصادی کشور در سال گذشته به سه درصد رسید.
بر اساس شاخص‌های نرخ رشد اقتصادی که عصر شنبه منتشر شد، در سال 1403 رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی رشد 3.2 درصد، گروه صنایع و معادن 3.4 درصد (شامل: استخراج نفت و گازطبیعی 6.2، سایر معادن 0.5، صنعت 1.6، توزیع گاز طبیعی 0.5، تأمین آب و برق 2.4 و ساختمان 0.5 درصد) و گروه خدمات 2.5 درصد نسبت به سال 1402، رشد داشته است.
بر اساس آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال 1400 در سال 1403 به رقم 100،260 هزار میلیارد ریال با نفت و 76،140 هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است.
بازار
این در حالیست که رقم مذکور در سال قبل با نفت 97،301 هزار میلیارد ریال و بدون نفت 74،582 هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد 3.0درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت (به قیمت پایه) و 2.1 درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت (به قیمت پایه) در سال 1403 دارد.
نتایج مذکور حاکی از آن است که در سال 1403 رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی رشد 3.2 درصد، گروه صنایع و معادن 3.4 درصد (شامل: استخراج نفت و گازطبیعی 6.2، سایر معادن 0.5، صنعت 1.6، توزیع گاز طبیعی 0.5، تأمین آب و برق 2.4 و ساختمان 0.5 درصد) و گروه خدمات 2.5 درصد نسبت به سال 1402، رشد داشته است.
محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب 18 بخش اصلی متشکل از 50 رشته فعالیت بر مبنای طبقه‌بندی ISIC.Rev 4 انجام می‌شود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخش‌های استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب و برق، توزیع گاز طبیعی و ساختمان می‌باشد و گروه خدمات شامل زیر بخش‌های عمده و خرده فروشی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل و نقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت‌های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه و خدمات کسب و کار و دامپزشکی، اداره امور عمومی و خدمات شهری، آموزش، فعالیت‌های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایر خدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی است.
لازم به ذکر است اطلاعات تفصیلی در زمینه حساب‌های ملی سال 1403، از طریق درگاه ملی آمار در قسمت داده‌ها و اطلاعات آماری/ حساب‌های ملی/ جداول آماری/ زیر گروه حساب‌های ملی فصلی، قابل دسترس است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1030045/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا درباره حق غنی‌سازی ایران پیام‌های متناقض ارسال می‌کند

منازعه بازمانده از زمان شاه با آمریکا

«پرل هاربر» روسی با «اسب‌های پرنده تروا»ی اوکراینی

پیشنهاد به تهران

بزرگ‌ترین و کوچک‌ترین بخش‌های اقتصاد ایران در زمستان 1403

قیمت خودرو امروز 12 خرداد 1404؛ پژو 207 ارزان شد

مرحله جدید فروش محصولات سایپا خرداد 1404

استاد دانشگاه امام صادق: بابک زنجانی می‌گوید بسیجی اقتصادی بوده است

پیش بینی قیمت دلار 13 خرداد 1404

رقم کهکشانی فرار مالیاتی در کشور؛ چه مشاغلی بیشترین امکان فرار را دارند؟

پردرآمدترین شغل های دنیا در سال 2025 را می‌شناسید؟

هم‌افزایی بنیاد شهید و بنیاد نخبگان گیلان با هدف حمایت از نخبگان ایثارگر

جانبازان بصیر ، نماد واقعی ایمان، استقامت و ولایت‌مداری هستند

روابط عمومی، پیشانی بنیاد و اثر گذار در تصمیم‌ سازی است

در سوگ امام امت، در امتداد قیام ملت

پرل‌هاربر روسی

توافق کلی، به نفع ترامپ است

یک تحلیلگر: چین در اقتصاد به ما کمک نکرد

غلط زیادی «غنی‌سازی صفر» با اسم رمز کنسرسیوم

نیوزویک: دوره جدید اتمی در راه است؟

اینترنت 75 درصد گران می‌شود؟

چرا عراق دیگر هندوانه ایرانی نمی‌خواهد؟

تصمیم جدید درباره یارانه بنزین

کنسرسیوم یا بیشتر از آن؟

ترامپ برای لغو تحریم‌ها به کنگره نیاز دارد

شتاب جدایی؛ بررسی علت افزایش مراجعه زنان به دادگاه‌‏های خانواده

در آستانه «باب همایون»

جذب سنگین 285 میلیون دلاری به ETF اتریوم

نسخه مدنی‌زاده برای بیماری‌های اقتصاد ایران

حمله «صبح نو» به جبهه اصلاحات: چپ های رادیکال مشغول کارند

توپ هسته‌ای در زمین اروپا و آمریکا‌

آیا نفس‌های CNG در کشور به شماره افتاده است؟

اصلاحیه افزایش حقوق 20 درصدی کارمندان ابلاغ شد

سکه و طلا سبزپوش شدند؛ دلار وارد کانال 82 هزار تومان شد

عمده‌ترین کالای وارداتی به کشور چیست؟

رئیس اتحادیه لوازم خانگی: کدام کاسب و تاجری 6 صبح به دفتر کار و مغازه‌اش می‌رود؟

بورس کالا: سامانه معاملات برخط خودرو راه‌اندازی می‌شود

درآمد آلمانی‌ها از اینترنت 5 برابر همه فروش یک سال نفت ایران است

بزرگترین شریک تجاری غیر نفتی ایران کیست؟

برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد منتشر شد

راه‌اندازی اکیپ‌های شبانه نظارت بر جلوه های بدمصرفی برق

درآمد آلمانی‌ها از اینترنت 5 برابر همه فروش یک سال نفت ایران

در نهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری با رویکرد اعطا نشان ملی اعتماد مشتریان؛ تندیس زرین همایش به بیمه دی رسید

سی‌ان‌ان: اوضاع سیاست خارجی ترامپ خراب است

مصرف برق کشور از 66 هزار مگاوات عبورکرد

واکنش وزارت صمت به اقدام جنجالی ایران خودرو

فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ پیشران تحول در دانشگاه‌های نسل پنجم

چرا نان سنگک و بربری در خیابان‌های مختلف قیمت‌های متفاوت و عجیبی دارند؟

مسکن ملی معطل بدقول‌ها نشد

سرمقاله اطلاعات/ جنبش جهانی محافظه‌کاران ریشه‌ها، پویائی‌ها و پی‌آمدها