ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ این آموزش و پرورش ناکارآمد سیاسی

سرمقاله خراسان/ این آموزش و پرورش ناکارآمد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خراسان / «این آموزش و پرورش ناکارآمد» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم سید صادق غفوریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اگر هدف نهاد آموزش و پرورش تربیت دانش آموز در سه حوزه کلی علمی، فرهنگی و ایمانی باشد، با ساختار و وضعیت کنونی آموزش و پرورش ممکن نیست؛ این یعنی آموزش و پرورش کنونی از جهت ساختار و عملکرد، ناکارآمد است. رهبر انقلاب روز گذشته(27 اردیبهشت) در جمع معلمان با تأکید بر این که ساختار آموزش و پرورش باید در جهت تربیت علمی، فرهنگی و ایمانی دانش‌آموزان باشد، ساختار کنونی را در این زمینه کارآمد ندانستند و افزودند: یکی از وظایف دولت در برنامه هفتم پیشرفت، طراحی ساختار جدید سازمانیِ آموزش و پرورش است که ضروری است این کار با رویکرد تحولی و متناسب با نیازها به بهترین وجه دنبال شود.
آموزش و پرورش نهاد درجه دو؟
تحلیل شرایط و وضعیت امروز آموزش و پرورش به عنوان بزرگ ترین نهاد آموزشی و تربیتی کشور با جامعه ای قریب به 20 میلیون نفر مخاطب نشان می دهد، متولیان اجرایی و سیاست گذاری کشور در سال های طولانی با این وزارتخانه تاثیرگذار و راهبردی، مواجهه ای از سر روزمرگی و بدون توجه به اهمیت و حساسیت آن داشته اند. طبیعی است که نتیجه این گونه مواجهه با مدرسه و دانش آموز به عنوان آینده سازان وطن، پس از چند دهه به موقعیتی بسان امروز رسیده که در ابعاد و وجوه گوناگون دچار زخم های جدی است که ما این جا چند مورد را مرور می کنیم:
1-عدالت آموزشی در محاق
بازار
بررسی مسئله «عدالت آموزشی» در سال های اخیر و از زمانی که نشان داد 80 درصد پذیرفته شدگان رتبه های زیر سه هزار کنکور در رشته ها و دانشگاه های برتر با فراوانی از دهک های بالا و مدارس برتر وغیردولتی هستند و مدارس دولتی «بی پناه» جایگاه چندانی در قبولی رتبه ها و دانشگاه های باکیفیت ندارند، چالش «عدالت آموزشی» و فاجعه رهاشدگی این مدارس عیان و برملا شد.
کدام مسئول در ادوار آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز می تواند ادعا کند که سطح علمی و آموزشی دانش آموز نقاط مختلف کشور، فارغ از جنسیت و محیط زندگی در بهره های آموزشی برابر از نظام آموزشی فعلی هستند. بماند که در یک پایش علمی و آموزشی، چنانچه شاخص بررسی را به شهرها و مناطق مرزی و محروم ببریم، مشخص نیست این پیمایش در مقایسه با مراکز استان ها و پایتخت چه نتایج فاجعه آمیزی را پیش رویمان قرار خواهد داد.
2- معلم، معلم، معلم
یادش بخیر دهه 60، معلم شدن آرزوی بسیاری از دانش آموزان بود و اگر امروز، با عملکرد ناجوانمردانه و غیرمسئولانه خودمان، «معلم» را گرفتار مطالبات معیشتی، معوقات پاداش و حقوق و پروژه عجیب و غریب رتبه بندی نموده ایم و شأن، شخصیت و جایگاه او را از جایگاه شغل پیامبری به یک حرفه عرفی فروکاست و تنزل داده ایم، نباید انتظار داشته باشیم، نسل امروز به معلمی و انسان سازی تشنه و علاقه مند باشد. اشاره روز گذشته رهبر انقلاب در این باره معلول وضعیتی است که به دلیل هزاران کم کاری درباره «معلم»، مورد تاکید ایشان قرار گرفت: 
«گرامی‌داشت معلم اعم از مساعدت‌های معیشتی تا ساخت تصویری مبتکرانه و زیبا، با نشاط و دوست‌داشتنی از معلم در افکار عمومی وظیفه ای مهم است، به‌گونه‌ای که جامعه، معلم را شخصیتی جذاب، فعال، پرتلاش، با افتخار و سرافراز ببیند و شغل معلمی در صدر فهرست مشاغل مورد علاقه جوانان قرار گیرد.»
کمبود معلم، سرانه های فیزیکی و بودجه ای
در کدام سال تحصیلی در دو دهه اخیر، وضعیت کلاس ها و سرانه های آموزشی بر اساس برنامه ها، اسناد بالادستی و وضعیت استاندارد رقم خورده است؟ غصه کلاس های شلوغ، مدارس کم امکانات یا بدون امکانات، بودجه ها و اعتبارات تاسف برانگیز و از همه مهم تر، کمبود معلم را با چه طرح و برنامه و بودجه ای می توان جبران کرد؟ 
فرزندان ما در سال های متمادی در این نظام آموزشی کم کیفیت و بی برنامه روزگار گذراندند و اگر امروز ما پدران ومادران نشود و نتوانیم در جایگاه مدعی العموم خواستار رسیدگی به جرم مقصران و مسببان این وضعیت و عاملان «ترک فعل» در انجام درست تکالیف قرار بگیریم، اما بی شک پروردگار عادل و عالم در یوم الحساب به این انبوه کم کاری ها و ترک فعل های مسئولان در سال های متمادی رسیدگی و تیغ حسابرسی را نصیبشان خواهد کرد.
چگونه می توان باور کرد، 98 درصد بودجه سالانه وزارتخانه آموزش و پرورش صرف هزینه های جاری شود و فقط 2 درصد بماند برای ارتقای کیفیت علمی، آموزشی، فرهنگی، تربیتی و... . این ها دردها و غصه هایی است که در تمامی سال ها و در دولت ها و مجالس شورای اسلامی متعدد، موضوعات پنهان و محرمانه ای نبوده و همه از آن آگاه اند اما از این همه، هیچ اراده و انگیزه ای برای رفع مشکلات «مدرسه» و «معلم» و «دانش آموز» نبوده است، طبیعی است وقتی فرزندان برخی مسئولان در شرایط و موقعیت فاجعه آمیز مدارس دولتی نبوده و در آن تنفس نکرده باشند، درک دقیق و درستی از این درد نخواهند داشت.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1027094/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیرعامل بیمه دی: روابط عمومی حرفه‌ای، بازوی ارزش‌آفرین و مشاور امین مدیران است / جایگاه شرکت با وجود روابط عمومی پویا ارتقا می‌یابد

ترامپ اهل مذاکره و تعامل نیست، باج می‌خواهد

رسانه‌های عبری: آمریکا و اسرائیل نمی‌توانند یمنی‌ها را شکست دهند

سرمقاله آرمان امروز/ خاورمیانه پس از سفر ترامپ

طلا به پایین‌ترین سطح قیمتی سقوط کرد

ثبت 42 میلیون رومینگ ملی مکالمه

جزئیات واریز 10 میلیارد دلار از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه

مهلت 7 روزه وزارت نفت برای ایجاد زیرساخت عرضه بنزین سوپر

اظهارات مدیر عامل تامین اجتماعی در مورد حقوق بازنشستگان

دیگه ماشینتو کارواش نبر ( 40٪ تخفیف فقط امروز)

شهدای خدمت، مرد و مدیر میدان خدمت رسانی به ملت بودند

بازدیدمدیر کل آموزش و پرورش استان از حوزه‌های امتحانات نهایی

اولین جشنواره علمی-مهارتی-آموزشی سفیران سلامت

سردار حزنی: گروه‌های جهادی متعلق به هیچ حزبی نیستند

تیم فوتبال امید خیبر راهی مسابقات دسته یک شد

اهدای 60 هزار سری جهیزیه به مددجویان کمیته امداد

هر هکتار جنگل 68 تن گردوغبار را جذب می‌کند

سرمقاله سازندگی/ حقوق فراموش‌شده بشر!

سرمقاله هم میهن/ ضرورت اصلاح نظام آموزشی

تعطیلی 50 درصد شهرک‌های صنعتی با قطع برق

افزایش ناپایداری‌های جوی و دریایی در تنگه هرمز و مناطق مرتفع استان هرمزگان

مناسبت روز/ یکشنبه، 28 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ملاحظاتی برای یک توافق

قیمت تخم مرغ درب مرغداری به 37 هزارتومان رسید

مطالعات احیای بافت‌های تاریخی خرم‌آباد و بروجرد کلید خورد

جلسه هماهنگی برگزاری رویداد هفته فرهنگی لرستان

سرمقاله خراسان/ این آموزش و پرورش ناکارآمد

«آینده» برای بانک مرکزی دردسر ساز شد

تعرفه‌های تازه؛ خط قرمز دولت برای پرمصرف‌ها

درآمد دلاری ترکیه از دستان پینه بسته رفوگران فرش ایرانی

جلسه کارگروه فرهنگ ایثار و شهادت در رومشکان

با حکم وزیر کشور؛ سعید پورعلی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری شد

بررسی برنامه‌های پیشران بخش کشاورزی در جلسه توسعه اقتصادی استان

✍برگزاری نشست مشترک آموزش و پرورش و نیروی انتظامی لرستان با محوریت تدوین تفاهم‌نامه همکاری

🎬شصت ثانیه خبری استانداری لرستان

بازدید نماینده و مشاور وزیر نیرو از ایستگاه‌های پمپاژ شهرستان پلدختر

دیدار فرماندار دورود با مدیر کل بهزیستی استان لرستان

جلسه ساماندهی دریاچه گهر

مرگ تلخ مادر و نوزاد در لرستان / کمبود پزشک جان آن ها را گرفت

ترامپ به اروپایی‌ها: ما نبودیم زبان‌تان آلمانی و ژاپنی شده بود (زیرنویس فارسی)

توهین ترامپ به اروپایی‌ها: ما نبودیم زبان‌تان آلمانی و ژاپنی شده بود (زیرنویس فارسی)

پایان 7 سال رسوب پالرمو در مجمع تشخیص

مصیبت ناترازی

مشکل حسن روحانی بود؟

کنوانسیون پالرمو چیست و نپیوستن ایران به آن چه تبعاتی داشت؟

آیا ترامپ آماده است خط قرمز جمهوری‌خواهان را زیر پا بگذارد؟

همایش الگوی حکمرانی شهید «رئیسی» در لرستان برگزار می‌شود

ترامپ کدام مصاحبه را بازنشر کرد؟

دیپلمات پیشین: آیا کنسرسیوم غنی‌سازی راه‌حل است؟

خودکشی رزیدنت‌ها 6 برابر بیشتر از جمعیت عمومی