ندای لرستان

آخرين مطالب

تصویر سازی در بیابان سیاسی

تصویر سازی در بیابان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ترامپ روز چهارشنبه پیش از ترک ریاض، در نشستی با رهبران شورای همکاری خلیج فارس نیز شرکت کرد و با تکرار ادعاهای خود درباره سیاست خاورمیانه‌ای و فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، ادعا کرد که مایل است با ایران به توافق برسد.
 محسن صالحی‌خواه| اولین بخش از سفر چهارروزه رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا به پایان رسید و او روز گذشته عربستان را به مقصد قطر ترک کرد. دونالد ترامپ، پیش از ظهر دیروز وارد ریاض شد و مورد استقبال محمد بن‌سلمان، ولیعهد و مرد شماره 1 عربستان سعودی قرار گرفت. در جریان این سفر، اعلام شد که شراکت اقتصادی عربستان و ایالات متحده به 600 میلیارد دلار خواهد رسید و دو طرف قرارداد همکاری راهبردی اقتصادی امضا کردند.
همچنین یک قرارداد 142 میلیارد دلاری تسلیحاتی نیز از سوی ترامپ و بن‌سلمان به امضا رسید. بر اساس اعلام محمد بن‌سلمان، همکاری اقتصادی میان دو کشور به یک تریلیون دلار می‌رسد. اگرچه در حال حاضر مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا منحصر به موضوع هسته‌ایست، اما ترامپ در جریان سخنرانی خود در ریاض، نشست شورای همکاری خلیج‌فارس و همچنین نشست خبری که عصر دیروز در قطر با امیر این کشور داشت، سهم بیشتری برای سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی و حمایت از گروه‌های نیابتی قائل شد تا مسائل هسته‌ای؛ موضوعی که احتمالاً با توجه به تغییرات اساسی در منطقه و تضعیف محور مقاومت، از سوی کشورهای عربی جنوب خلیج‌فارس از او درخواست شده باشد.
البته در این برهه از زمان، برخلاف دوران مذاکرات برجام کشورهای عربی منطقه از توافق میان ایران و آمریکا حمایت می‌کنند. پیش از این سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در سفری فشرده به ریاض و ابوظبی رفته بود که محور آن به مذاکرات ایران و آمریکا اختصاص داشت.
دو شرط ترامپ
ترامپ روز چهارشنبه پیش از ترک ریاض، در نشستی با رهبران شورای همکاری خلیج فارس نیز شرکت کرد و با تکرار ادعاهای خود درباره سیاست خاورمیانه‌ای و فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، ادعا کرد که مایل است با ایران به توافق برسد.
ترامپ گفت: «کشورهای حاشیه خلیج فارس در خط مقدم ایجاد منطقه‌ای با ثبات‌، در صلح و شکوفا قرار دارند. من شاهد اتحاد و دوستی چشمگیری میان شما بوده‌ام. تمام جهان نظاره‌گر غرب آسیاست و بسیاری نیز نگاه حسادت‌آمیزی به آن دارند.»
رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «اگر فقط بتوانیم تاثیر بد خصومت گروه کوچکی از بازیگران بد را متوقف کنیم، فرصت‌های فوق‌العاده‌ای برای این منطقه وجود دارد.» او با انتقاد از دولت پیشین آمریکا گفت: «دولت بایدن(رئیس‌جمهور پیشین آمریکا) اساساً با بی‌کفایتی، با قدرت دادن به ایران و نیروهای نیابتی آن و سرازیر کردن میلیاردها دلار برای آن‌ها ویرانی و آشفتگی به‌بار آورد. واقعاً احمقانه بود و آن را باورم نمی‌‎شد.آن روزها به سر رسیده‌اند و افراد حاضر در این جمع واقفند که من به چه چیزی وفادارم؛‌ هیچ‌گاه تزلزلی در آن ایجاد نشده است. ما در کنار دوستان و متحدان‌مان می‌مانیم و با خصومتی مقابله خواهیم کرد که همه ما را تهدید می‌کند.»
ترامپ با تکرار ادعاهای پیشین در خصوص تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای و با اشاره به چهار دور مذاکرات غیرمستقیم میان دو کشور، اظهار داشت: «من می‌خواهم با ایران توافق کنم. می‌خواهم اگر امکانش باشد، کاری انجام بدهم اما برای این کار، (ایران) باید فعالیت‌های خود در منطقه را متوقف و مهم‌تر از همه، برای همیشه و به‌صورت راستی‌آزمایی‌شده، تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را متوقف کند. آن‌ها نمی‌توانند یک سلاح هسته‌ای داشته باشند. فکر نمی‌کنم کسی در این جمع نیز بگوید که می‌توانند داشته باشند. از تمام کشورها می‌خواهیم از تحریم‌هایی که علیه ایران وضع کرده‌ایم، حمایت کنند.»
او با دعوت کشورها به رعایت تحریم‌های آمریکا علیه ایران، ادامه داد: «قویاً از تمامی کشورها می‌خواهم به ما در اجرای کامل تحریم‌هایی که به تازگی علیه ایران اعمال کرده‌ایم، کمک کنند. ما همچنین تحریم‌های ثانویه‌ای اعمال کرده‌ایم که در برخی موارد تاثیر بدتری دارند.» او با تکرار ادعای دست داشتن ایران در حمله 7 اکتبر و با دفاع از سیاست فشار حداکثری، بار دیگر گفت که ایران در زمان او ورشکسته بود و پولی برای حمایت از حماس و حزب‌الله نداشت.
محورهای سخنرانی ترامپ
ترامپ در ریاض، سخنرانی مهمی در مجمع سرمایه‌گذاری سعودی – آمریکایی ایراد کرد که بخشی از آن به ایران ارتباط داشت؛ اظهاراتی که در سطح مقامات سیاسی و عموم مردم واکنش‌برانگیز شد. برخی از مردم در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص ایکس (توئیتر) نوشتند که از شنیدن صحبت‌های ترامپ ناراحت شدند. رئیس‌جمهور آمریکا در صحبت‌های خود، ترکیبی از تحقیر و حرف‌های تکراری پیشین را به کار برد. او بار دیگر از این فرصت استفاده و بایدن را به خاطر راحت گرفتن به جمهوری اسلامی مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد که او باعث شد ایران به منابع مالی دسترسی پیدا کند و حماس را برای انجام حمله 7 اکتبر تامین مالی کند. او سپس با خطاب قرار دادن ولیعهد عربستان گفت: «درحالی که شما درحال ساخت آسمان‌خراش هستید، ساختمان‌های تهران درحال ویران شدن هستند.»
ترامپ سپس به جای تهدیدهای پیشین مبنی بر توافق با بمباران، این بار توافق یا فشار حداکثری عظیم را مطرح کرد و مدعی شد: «من می‌خواهم با ایران توافق کنم. اگر بتوانم بسیار خوشحال خواهم شد، اگر این توافق باعث شود منطقه شما و جهان جای امن‌تری شود. اما اگر آن‌ها شاخه زیتون را رد کنند، ما چاره‌ای نخواهیم داشت جز اعمال فشار حداکثری عظیم، رساندن صادرات نفت ایران به صفر و هر اقدام لازم برای جلوگیری از دستیابی آنان به سلاح هسته‌ای.»
ترامپ ادعاهایی نیز درباره خلیج فارس مطرح کرد از جمله اینکه ایران می‌خواست نام آن را عوض کند! اما آن عبارت جعلی را به کار نبرد. او همچنین گفت که به دشمنی دائمی اعتقادی ندارد.
واکنش پزشکیان به سخنان ترامپ
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور دیروز در کرمانشاه به سخنان دونالد ترامپ در ریاض واکنش نشان داد و گفت: «او ایرانیان را نشناخته و نمی‌داند غیرت و جوانمردی و گذشت مردم ما چگونه است.»
پزشکیان پرسید: «ما خطرناکیم یا شمایی که آمدید بمب و موشک به کشورهای منطقه بفروشید؟ ما یا شما که 60هزار زن و کودک را در یک سال در غزه نابود کردید؟ ما آب‌ونان را بر مظلومان بستیم یا شما؟ ما را می‌ترسانید؟ ما این مملکت را آباد خواهیم کرد و با قدرت آن را خواهیم ساخت.»
پزشکیان گفت:«طولی نخواهد کشید که مشکلات آب و برق و گاز را هم حل می‌کنیم.»
آمریکا جلوی پیشرفت ایران را گرفت
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه چهارشنبه هیئت دولت در جمع خبرنگاران به این اظهارات پاسخ داد. او گفت: «اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا را دیشب شنیدم، متاسفانه یک دیدگاه فریبکارانه بیان شد. این آمریکا بوده که از طریق تحریم‌های خودش در طول چهل و چند سال گذشته و با فشارهای خودش و با تهدیدات نظامی و غیرنظامی جلوی پیشرفت ملت ایران را گرفته است؛ آن کسی که عامل مشکلات اقتصادی هست آمریکا و سیاست‌های استکباری است که بر مردم ایران تحمیل کرده است. اینکه آمریکا تهدیدهای اسرائیل و تمامی جنایات اسرائیل در منطقه را نادیده می‌گیرد و می‌خواهد ایران را به عنوان تهدید معرفی بکند؛ یک فریبکاری محض هست و عوض کردن جای تهدیدات هست. چه کسی 60 هزار تن انسان را در غزه کشته؟ چه کسی این همه تخریب به بار آورده، چه کسی به مناطق پیرامونی فلسطین حمله کرده؟ همه این‌ها نادیده گرفته می‌شود.»
او ادامه داد: «سفر من به قطر و عربستان در راستای مذاکرات ایران و آمریکا بود. کشورهای منطقه را به طور مرتب در جریان مذاکرات قرار می‌دهیم. بسیار علاقه‌مندیم یک تفاهم منطقه‌ای صورت گیرد.»
واکنش‌ها در فضای مجازی
صحبت‌های ترامپ در ریاض، برخلاف هفته گذشته که گفته شده بود قصد دارد نام خلیج فارس را به‌زعم خود تغییر دهد، واکنش یکپارچه‌ای ایجاد نکرد. در فضای توئیتر فارسی، کاربران چند دسته شدند. بخشی از آن‌ها با انتشار تصاویری از پیشرفت‌های ایران در برخی بخش‌ها، نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. برخی دیگر، تصاویری از ساختمان‌های منطقه اتوبان مدرس و بلوار آفریقا مناطق دیگر تهران را منتشر کردند که پاسخی به صحبت‌های ترامپ بود. عده‌ای از کاربران شناخته‌ شده مسعود پزشکیان را مورد انتقاد قرار دادند که با قطعی برق «آبروی ایران را برده است.» 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1026782/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ببینید | مس رفسنجان – خیبر خرم آباد

احتمال طراحی فشار همه‌جانبه از سوی ترامپ

شکستن تابوها؛ دیدار با رهبر سابق القاعده

اکبر ترکان؛ مشاور بی‌تعارف دولت‌ها

فرصت توافق، اندک اما جدی

وحشت در تل‌آویو

کارشناس اقتصاد: بانک‌های خصوصی مقصر اصلی افزایش پایه پولی هستند

افزایش شدید هزینه ساخت‌وساز؛ بهای مصالح در زمستان 1403 رکورد شکست

دلارهای نفتی اعراب چگونه ستون سلطه آمریکا شد؟

شگفتی اقتصادی در شمال اروپا؛ جهش تاریخی اقتصاد نروژ در آغاز 2025

ساعت کاری شعب کشیک بانک‌ها در روز پنجشنبه از چه ساعت تا چه ساعتی است؟

حریق در انبار اموال تملیکی لرستان

طرح‌های نیمه تمام 20 ساله بروجرد در مسیر اجرایی شدن

دقیقی: حفظ انگیزه بازیکنان دشوار است

مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت در اردبیل برگزار شد

شهید جمهور و دیگر همراهانش در خدمت خالصانه به جامعه خستگی‌ناپذیر بودند

تصویر سازی در بیابان

رئیس‌جمهور آمریکا در ریاض تغییر فاز داد؟

دیپلمات پیشین: باید به توافق جامع با آمریکا فکر کنیم

زلزله استانبول، هشداری برای ایران

جیب‌بری 300 میلیارد دلاری از مردم ایران

چرخش دیپلماسی در صحرا!

غول PVC خاورمیانه، 1.3 میلیارد دلار ارزش جایگزینی دارد

کام کشاورزان گندمکار شیرین شد

شوک ترامپ به قیمت نفت؛ طلای سیاه عقب نشست

تغییر مسیر طلای جهانی

فرشاد مومنی: شوک درمانی عامل بحرانهای امروز است

صنعت فولاد خواستار ورود فوری رئیس‌جمهور به موضوع توقف قطعی برق صنایع شد

خوب، بد، زشت آزادسازی نرخ‌ بلیت هواپیما، مردم عادی از مسافرت هوایی محروم شدند

اولویت دامپزشکی لرستان، استانداردسازی محصولات دامی است

برنامه پخش مستند آخرین سفر شهید جمهور در مصلی ساری

فرمول تیغ‌زنی شیوخ

هیس!

بی برقی‌تا‌ پاییز

جایزه 10 میلیون دلاری سر جولانی به ترامپ رسید

ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار سکه و طلا، دلار 83 هزار تومان

میلی‌گلد؛ پلتفرم رسمی خرید و فروش طلای 18 عیار با نگهداری در خزانه بانکی

مدیرعامل توانیر: صنایع دو هفته با صنعت برق همکاری کنند

هشدار معاون وزیر ارتباطات در مورد افزایش قیمت اینترنت

طرح فشار افزایی پارس جنوبی به طور رسمی کلید خورد

گرانی دوباره برنج در سال جدید

خیز خیبری‌ها برای رتبه تک رقمی

یک گام برای خروج از لیست سیاه FATF

نیمه‌جان، اما خواستنی

«اول آمریکا» و «معامله» حرف آخر را می‌زنند

دیدار ترامپ و شرع؛ سوریه به کدام سو به حرکت درآمده است؟

هیئت تجاری ایران هفته آینده به روسیه سفر می‌کند

رسیدگی به 2100 پرونده حقوقی و صرفه‌جویی هزاران میلیارد تومانی برای بیت المال

واکنش سفیر ایران در روسیه به اخبار هندوانه‌های صادراتی ایرانی

هوای لرستان گرمتر می‌شود