ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان سیاسی

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - همشهری / «حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم محمدامین توکلی‌زاده است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یکی از نقاط اصلی پیوند‌دهنده هویت ملی و مذهبی در این سرزمین وجود مقدس و مطهر حضرت شمس‌الشموس علی بن موسی الرضا(ع) است؛ او که با حضورش در ایران فصلی بدیع را در سپهر معنوی و تعالی ایرانیان گشود و حرمش نشانه‌ای شد تا جلوه‌گاه عرض ارادت پارسی‌زبانان به خاندان عصمت و طهارت باشد.
حرم رضوی صرفا یک زیارتگاه مذهبی نیست؛ این مکان نمادی ملی برای ایران است؛ جایی که هویت دینی و ایرانی در هم تنیده است و وحدت و همبستگی اجتماعی تبلور می‌یابد. ساحت والای سلطان خراسان یکی از معدود عرصه‌هایی است که در آن دوقطبی کاذب پارس و عرب یا ملیت و دین رنگ می‌بازد و همه گستره‌ها را ذیل فرهنگ رضوی گردهم می‌آورد.
همواره سرزمین ایران با تنوع قومی‌اش با چالش انسجام ملی روبه‌رو بوده است؛ اما در این حوزه هم باز ساحت رضوی به مهم‌ترین نهاد وحدت‌بخش ملی تبدیل می‌شود. در حرم رضوی یک زائر کرد کنار یک لُر زیارت‌نامه می‌خواند، یک بلوچ با یک عرب نذری تقسیم می‌کند، یک تُرک به یک گیلک چای می‌دهد و زائران جملگی به یک هدف مشترک متصل می‌شوند. حالا چند سالی است که ولادت این محور نورانی و وحدت‌بخش، مستمسکی شده تا پایتخت‌نشینان اجتماع بزرگی را حول این محور برگزار کنند و تحت هویت امام رضایی‌ها مبلغ فرهنگ رضوی باشند. امسال با توجه به بیانات مقام‌معظم‌رهبری شعار محوری ایران امام رضا برگزیده شده تا نشان دهد ارتباط ایران و امام رضا(ع) نه فقط یک مسئله فرهنگی و اجتماعی بلکه نوعی ارتباط وجودی است و بنیاد معرفتی به‌شدت همگنی دارد.
امسال چهارمین سالی بود که اجتماع امام رضایی‌ها از حدفاصل میدان شهدای هفتم‌تیر تا میدان ولیعصر برپا شد و بیش از یک‌هزار موکب پذیرایی و فرهنگی میزبان محبان‌الرضا شدند. وجه تمایز اجتماع امسال با سال‌های گذشته جای خالی فردی است که عمری افتخار خادم‌الرضایی داشت و حالا یک سالی هست که ما از فیض حضورش محرومیم.
بازار
جای‌جای مسیر اجتماع امسال با یاد شهید خدمت سیدابراهیم رئیسی آراسته و یاد خادم حرم ایران زنده نگاه داشته شده است. یکی دیگر از شاخص‌های اجتماع امسال ادای احترام به جان‌باختگان حادثه بندرعباس بود تا ان‌شاءالله درگذشتگان این حادثه بر سر خوان سلطان توس مهمان باشند.
اما شاید بخش قابل تامل برنامه امسال مشارکت مردم و شهروندان تهرانی در راه‌اندازی موکب‌های پذیرایی و میزبانی از مهمانان بود. به‌دلیل درخواست خیل مشتاقان امام رضا(ع) سامانه‌ای طراحی شد که کسانی که نذر و نیازی دارند و علاقه‌مند به پذیرایی از مهمانان امام هشتم شیعیان هستند، فرصتی پیدا کنند تا با ثبت‌نام در این سامانه، همراه خانواده‌هایشان افتخار میزبانی از محبان امام ثامن را داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025656/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جوان/ قبل از میز چهارم تصمیم «فارسی» بگیرید!

سرمقاله ابتکار/ جنگ با تاریخ؟

افت قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار در کانال 83 هزار تومانی ماند

فروش ویژه آیفون 16 قسطی | تخفیف نقدی + شرایط اقساطی

شاخص بورس 53 هزار واحد افت کرد

معاون وزیر نفت: بنزین سه نرخی نخواهد شد

بانک‌ها موظف به استعلام نشانی مشتریان شدند

آیین بزرگداشت چهره ماندگار پزشکی لرستان برگزار می‌شود

الزام ادارات لرستان به تنظیم دمای سامانه‌های سرمایشی

این کتک کاری در خرم آباد سابقه داشت! / ضارب افشین پیروانی آزاد شد؟

پهنای باند اینترنت خروجی مخابرات استان لرستان تا 80 گیگابایت افزایش یافت

هنرمند لرستانی برگزیده بیستمین جشنواره ملی خوشنویسی رضوی شد

نرخ باروری در لرستان متوسط کشوری است

تشکیل پرونده قضائی برای یکی از کمپ‌های ترک اعتیاد دورود

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

توسعه گردشگری ورزشی، رویکرد راهبردی سازمان منطقه آزاد کیش در مسیر رشد پایدار

کیش میزبان نخستین سمپوزیوم توسعه سیلینگ ایران

35 هزار دانش آموز در طرح سلامت دهان ودندان ؛ 280 مدرسه در مسیر بهسازی سرویس ها

پاپ آمریکایی

سرمقاله جام جم/ تجربه برجام و لزوم عدم اعتماد به آمریکا

سرمقاله شرق/ از ریخت‌ افتادگان

صادرات تخم مرغ افزایش یافت

گرانی حبوبات زیر سایه صادرات بی‌رویه و عرضه‌های قطره‌چکانی

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فرش دستباف تسهیل شد

سهم 8 درصدی مالیات از تولید ناخالص داخلی

کشتی گیران نونهال لرستانی سه مدال در مسابقات کشتی آزاد کشور کسب کردند

مرگ هولناک 7 عضو یک خانواده در لرستان + جزئیات و اسامی متوفیان

بازداشت متهمان حمله به پیروانی

پایان سلطه بر دریا

سرمقاله کیهان/ رژه روی اعصاب دنیا؛ با ترامپ چگونه باید برخورد کرد؟

توافق با تهران بدون چراغ سبز اسرائیل

سرمقاله همشهری/ حرم رضوی؛ پیوند هویت ملی و مذهبی ایرانیان

مقام صنفی: سیاست خودرویی کشور، رونق تولید چین است!

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

انتظار و بلاتکلیفی در واردات خودرو

سقوط هشت عضو یک خانواده در چاه کشاورزی

افزایش ظرفیت شیلات لرستان به 100 هزار تن

جزئیات جدید از سقوط 8 نفر به چاه در کوهدشت/ تشکیل پرونده قضایی+ اسامی کشته‌شدگان

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

بیش از 24 هزار نوآموز بدو ورود در لرستان سنجش شدند

30 اداره لرستان مجهز به پنل خورشیدی؛ الزام به خودکفایی تولید برق

نخستین پرواز حج از فرودگاه بین‌المللی خرم‌آباد

افتتاح پارک شهید استویی شهرستان سلسله

تقدیر از مربیان قرآنی در همایش تجلیل از دختران آفتاب

برگزاری همایش سراسری هو کونگ فو (هورزم)

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

سرمقاله اعتماد/ ترامپ و تغییر نام خلیج‌فارس؟!

دو موضع متناقض؛ انتقاد «کیهان» از پزشکیان

سرمقاله ایران/ سوغات همدان