ندای لرستان

آخرين مطالب

هند خط قرمزها را رد کرد سیاسی

هند خط قرمزها را رد کرد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هند در پاسخ به کشته شدن تعدادی غیر نظامی در حمله‌ای تروریستی در پاکستان، 9 نقطه از خاک پاکستان از جمله ایالت پنجاب را هدف قرار داد؛ اقدامی که از منظر ناظران با پاسخ تند پاکستان روبرو خواهد شد؛ چرا که این بار دهلی نو از خطوط قرمز ترسیمی عبور کرده و همین گزاره ممکن است آتش جنگ را در آسیا شعله ور سازد.
 نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی نوشت: هند بامداد چهارشنبه اعلام کرد که پس از گذشت دو هفته از حمله‌ای تروریستی در کشمیر تحت کنترل این کشور که در آن بیش از 26 غیرنظامی کشته شدند، حملاتی علیه مواضعی در خاک پاکستان انجام داده است. 
دولت هند اعلام کرد که نیروهایش به 9 نقطه در خاک پاکستان و مناطق پاکستانی کشمیر مورد مناقشه حمله کرده‌اند. مقامات نظامی پاکستان گفتند در این حملات که 6 نقطه در ایالت پنجاب و کشمیر تحت کنترل پاکستان را هدف گرفت، دست‌کم 8 نفر کشته و 35 نفر دیگر زخمی شده‌اند. در حالی که هند در سال‌های اخیر در واکنش به تنش‌ها به برخی مناطق در کشمیر تحت کنترل پاکستان حمله کرده بود، حمله اخیر به ایالت پنجاب که خارج از منطقه مورد مناقشه قرار دارد، سطح جدیدی از تنش بین دو کشور هسته‌ای به شمار می‌رود.
دهلی نو خط قرمزها را رد کرد
این نشریه در ادامه آورد: هند پس از این حملات، خود را برای واکنش احتمالی پاکستان آماده می‌کرد. دو کشور که بیش از هفت دهه است رقیب منطقه‌ای یکدیگر به شمار می‌روند، چندین بار جنگیده‌اند و بارها تا آستانه درگیری گسترده پیش رفته‌اند. افزایش تنش‌ها بار دیگر نگرانی جهانیان را برانگیخته و بسیاری از رهبران هشدار داده‌اند که عدم مهار این بحران می‌تواند پیامدهای وخیمی در پی داشته باشد.
هند در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حملات پس از گردآوری شواهدی صورت گرفته که نشان می‌دهد «تروریست‌های مستقر در پاکستان» در حمله ماه گذشته به غیرنظامیان در منطقه‌ای گردشگری در کشمیر نقش داشته‌اند. دهلی‌نو این اقدام نظامی را «اندازه‌گیری‌شده، مسئولانه و با هدف عدم تشدید تنش» توصیف کرده و تأکید داشته که تنها اردوگاه‌های شناخته‌شده تروریستی را هدف گرفته است. اما دولت پاکستان در بیانیه‌ای این حمله را «اقدامی تحریک‌آمیز و آشکار از جنس جنگ» و «نقض حاکمیت» خود خواند.
پاکستان هشدار داد که این اقدام بی‌پاسخ نخواهد ماند و در «زمان و مکان مناسب» به آن پاسخ خواهد داد. مقامات نظامی پاکستان گفتند که واکنشی «مشخص اما قاطع» نشان خواهند داد. شبکه‌های خبری هند گزارش دادند که یک جنگنده در سمت هند در کشمیر سقوط کرده، اما هنوز مشخص نیست که این هواپیما متعلق به کدام کشور بوده و علت سقوط آن چه بوده است.
در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به این درگیری آن را «شرم‌آور» خواند و گفت: «ما تازه از آن باخبر شدیم. این دو کشور مدت‌هاست در حال جنگ و درگیری‌اند. فقط امیدوارم خیلی زود پایان یابد». آجیت دووال، مشاور امنیت ملی هند، پس از حمله، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، را در جریان عملیات نظامی قرار داد.
روبیو در شبکه ایکس نوشت که به‌دقت اوضاع میان هند و پاکستان را زیر نظر دارد و خواهان پایان سریع درگیری‌هاست و «به تلاش‌های دیپلماتیک با رهبران دو کشور برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز ادامه خواهد داد». سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از هر دو طرف خواست خویشتن‌داری نشان دهند و هشدار داد که «جهان توان رویارویی نظامی میان هند و پاکستان را ندارد». اما بنا به گفته اسفندیار میر، پژوهشگر ارشد برنامه آسیای جنوبی در مرکز استیمسون در واشنگتن، ابعاد و ماهیت این حملات احتمالاً واکنش شدیدتری از سوی پاکستان در پی خواهد داشت.
او گفت: «در گذشته، پس از حملات تروریستی در کشمیر تحت کنترل هند در سال‌های 2016 و 2019، دهلی نو حملاتی محدود به مناطق تحت کنترل پاکستان انجام داد. اما این بار هند دو خط قرمز مهم را در عملیات نظامی خود پشت سر گذاشته؛ هم از نظر تعداد اهداف و هم از نظر حمله به قلب پاکستان یعنی ایالت پنجاب».
پس‌لرزه‌های یک تنش تاریخی
مقامات نظامی هند اعلام کردند که تمامی واحدهای پدافند هوایی کشور در امتداد مرز در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند. رسانه ملی هند گزارش داد که چندین فرودگاه، از جمله فرودگاه سرینگر، پایتخت کشمیر تحت کنترل هند، به روی پروازهای غیرنظامی بسته شده‌اند. هنوز مشخص نیست که حملات روز چهارشنبه با موشک‌های شلیک‌شده از خاک هند صورت گرفته یا با ورود جنگنده‌ها به آسمان پاکستان.
ارتش پاکستان اعلام کرد که هواپیماهای هندی وارد حریم هوایی این کشور نشده‌اند. ساکنان مظفرآباد، پایتخت بخش پاکستانی کشمیر، از شنیدن صدای جت‌ها در آسمان خبر دادند. آن‌ها گفتند که منطقه‌ای روستایی در نزدیکی مظفرآباد که پیشتر محل فعالیت گروه شبه‌نظامی لشکر طیبه بوده، ظاهراً هدف قرار گرفته است.
سخنگوی ارتش پاکستان گفت که پنج منطقه دیگر هدف حمله قرار گرفته‌اند، از جمله بهاولپور در ایالت پنجاب، محل مدرسه‌ای مرتبط با گروه جیش محمد، کوتلی و باغ در کشمیر تحت کنترل پاکستان و شکرگر و مریدکه در ایالت پنجاب، جایی که گفته می‌شود لشکر طیبه حضور دارد.ارتش هند نام عملیات خود را «سِندور» گذاشته است، واژه‌ای که به گرد قرمز رنگی اشاره دارد که زنان هندو پس از ازدواج در فرق سر خود می‌ریزند. این نام اشاره‌ای نمادین به طبیعت فجیع حمله تروریستی دارد که در آن بسیاری از زنان شاهد کشته شدن همسران خود بودند.
راجنات سینگ، وزیر دفاع هند، در شبکه ایکس نوشت: «پیروزی بر ما در هند» در حمله تروریستی 22 آوریل، مهاجمان به سوی گردشگران در منطقه کشمیر تحت کنترل هند آتش گشودند که در پی آن 26 نفر کشته و بیش از ده نفر زخمی شدند. این قتل‌عام یکی از مرگبارترین حملات علیه غیرنظامیان در هند طی چند دهه اخیر بود. هند بلافاصله انگشت اتهام را به سوی پاکستان نشانه رفت، گرچه اسلام‌آباد هرگونه دخالت را رد کرده و هند نیز مدارک چندانی ارائه نداده است.
با این حال، دهلی‌نو بلافاصله مجموعه‌ای از اقدامات تنبیهی علیه پاکستان در پیش گرفت، از جمله تهدید به قطع جریان یکی از رودخانه‌های اصلی که تأمین‌کننده آب پاکستان است. در داخل کشمیر، نیروهای امنیتی هند موج گسترده‌ای از سرکوب را آغاز کرده‌اند؛ صدها نفر بازداشت شده‌اند و عملیات تعقیب مظنونان همچنان ادامه دارد. از زمان وقوع حمله، تبادل آتش‌های پراکنده میان نیروهای دو طرف در مرز افزایش یافته است.
حملات اخیر هند نشانه‌ای روشن از شدت گرفتن بحران است. پیشتر، پاکستان هشدار داده بود که به هرگونه تجاوز هند پاسخ خواهد داد و هر دو کشور توانایی وارد آوردن آسیب‌های گسترده به یکدیگر را دارند. در مظفرآباد، فعالان سیاسی روز دوشنبه در اعتراض به تهدیدات هند علیه پاکستان، تظاهراتی برگزار کردند. هند مدت‌هاست که پاکستان را متهم به تحریک خشونت‌های جدایی‌طلبانه در کشمیر می‌کند؛ منطقه‌ای با مناظر چشم‌نواز و تنوع قومی که در دامنه کوه‌های هیمالیا قرار دارد.
سرنوشت کشمیر پس از تقسیم هندِ مستعمره بریتانیا در سال 1947 به دو کشور هند و پاکستان، مبهم باقی ماند. در آن زمان، مهاراجه هندو مذهب کشمیر که ابتدا خواهان حفظ استقلال منطقه‌ای با اکثریت مسلمان بود، با آغاز تهاجم ارتش پاکستان تصمیم گرفت به هند ملحق شود.
از آن زمان، هر دو کشور بخشی از کشمیر را در اختیار دارند و مدعی تمامیت آن هستند، در حالی که مردم کشمیر عملاً نقشی در تعیین سرنوشت خود نداشته‌اند. پس از جنگ سال 1999 و اوج‌گیری شورش‌های جدایی‌طلبانه، کشمیر به یکی از نظامی‌ترین مناطق جهان بدل شده است. از آن زمان، بارها دو کشور تا آستانه جنگ پیش رفته‌اند، از جمله در سال 2019، زمانی که انفجار بمبی در کشمیر جان دست‌کم 40 سرباز هندی را گرفت. این حمله که گروه اسلام‌گرای جیش محمد مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به حمله هوایی هند به داخل خاک پاکستان انجامید و در پی آن یک جنگنده هندی نیز سرنگون شد. اما تنش‌ها زمانی فروکش کرد که پاکستان خلبان را آزاد کرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقبال بی‌نظیر از پرسپولیسی‌ها در خرم آباد / عکس

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

سرمقاله وطن امروز/ قلق‌گیری صبورانه، نقطه‌زنی دردناک

هند خط قرمزها را رد کرد

گفتگو با سخنگوی کمیسیون انرژی: ثابت کردن فساد دشوار است؛ در برخوردها مصلحت وجود دارد؟

رئیس اتحادیه خواربار: حبوبات را دپو کردند و قطره‌چکانی به بازار فرستادند تا قیمت بالا برود

وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است

بانک‌ها مجاز به خرید شمش طلا شدند

بعد از 40 سال رؤیایی که به پرواز درآمد

وحید و فرید، برادران امیری پوستر شدند!

برگزاری نشست معاونان دانشجویی منطقه 5 وزارت علوم در خرم‌آباد

مسابقه دلنوشته به شهدای دانشجو در دانشگاه لرستان برگزار می‌شود

نقش حوزه‌های علمیه در تحقق تمدن نوین اسلامی از نگاه رهبر انقلاب

اعمال محدودیت‌های ترافیکی بازی خیبر- پرسپولیس در خرم‌آباد

توسعه تعاملات تجاری محور برگزاری دو نشست تخصصی با هیئت پاکستانی در کیش

رعایت الزامات و مقررات پدافند غیرعامل در تمامی دستگاه ها و زیرساخت ها

جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید لرستان

تثبیت 16.5 هکتار فضای سبز در کوهستان قاضی‌آباد

پیام تبریک فرماندار ویژه بروجرد به مناسبت سالروز تأسیس بسیج سازندگی

جلسه ستاد گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت

سرمقاله جوان/ چرا حوزه به قم آمد؟

گفتگوی با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در مورد ناترازی گسترده انرژی و فساد در قراردادها

طرح مجلس برای بازنشستگی با 70 سال سن و 10 سال سابقه

ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریم‌ها

دستورالعمل محدودیت ارائه خدمات بانکی برای عدم ایفای تعهد ارزی صادرکنندگان ابلاغ شد

فرماندار خرم‌آباد: میدان میوه و تره‌بار ساماندهی شد

امام جمعه خرم‌آباد: نیروگاه خرم‌آباد نماد توان مهندسان ایرانی است

ترکیب پرسپولیس برای دیدار مقابل خیبر خرم آباد لو رفت + جزئیات

تمهیدات لازم برای افزایش امنیت پاسگاه‌های منابع‌طبیعی اندیشیده شود

لرستان آماده جهش انرژی

آسمان لرستان معطر به عطر حج

تأکید بر تشدید اقدامات پیشگیرانه در مقابله با کشت گیاهان ممنوعه

دیدار مجمع نمایندگان کارگران استان و شهرستان پلدختر

سرمقاله شرق/ با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟

سرمقاله کیهان/ متهم طلبکار

جهش بیت‌کوین به 99 هزار دلار؛ سقف تاریخی جدید در راه است؟

سکه صعودی شد؛ ورود دلار به کانال 83 هزار تومان

وزیر کار: دریافت تسهیلات برای مشاغل خانگی آسان تر می‌شود

پزشکیان: اتصال شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها یک رویداد برد-برد است

نخستین پرواز حجاج از فرودگاه خرم‌آباد انجام می‌شود

پوستر زیبای باشگاه پرسپولیس مقابل خیبر؛ همایون بهزادی و قلعه فلک الافلاک / عکس

گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت در خرم‌آباد برگزار می‌شود

عکس| تصویر اسطوره خرم آبادی پرسپولیس در دستان دختر لر

تجلیل از معلمان عشایری لرستان در «سیاه‌چادر» برگزار شد

جشن «زیر سایه خورشید» در حاشیه دریاچه کیو برگزار می‌شود

2 انتصاب جدید در بنیاد شهید لرستان