ندای لرستان

آخرين مطالب

دلیل افزایش بی‌رویه قیمت موز در بازار سیاسی

دلیل افزایش بی‌رویه قیمت موز در بازار
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایلنا /رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: افزایش بی‌رویه قیمت موز به دلیل نابه‌سامانی‌هایی است که در صدور مجوزهای واردات این میوه وجود دارد.
براساس آخرین قیمت کشف شده برای انواع موز در میدان بزرگ میوه و تره‌بار تهران، پایین‌ترین قیمت عمده‌فروشی هر کیلو موز هندی که ارزان‌ترین نوع موز موجود در بازار ایران به شمار می‌آید 90 هزار تومان است. در حالی که پایین‌ترین قیمت کشف شده برای موز فیلیپین 100 هزار تومان و موز اکوادور 150 هزار تومان در فروش عمده است. 
ارقام یادشده حکایت از افزایش چشمگیر قیمت موز در کشور دارد. سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره این افزایش بی‌رویه قیمت توضیح داد: اکنون قیمت 13.5 کیلو موز هندی درجه یک در بنادر ایران 8 دلار است. با فرض قیمت 80 هزار تومانی برای دلار، نوع درجه یک موز هندی با قیمت 47000 تا 48000 تومان در هر کیلو وارد کشور ما می‌شود و در نتیجه موزی که با حداقل قیمت عمده‌فروشی 90 هزار تومان در بازار بزرگ میوه و تره‌بار تهران عرضه می‌شود حدودا دو برابر این قیمت است و تا به دست مصرف‌کننده برسد افزایش قیمتی بیش از این رقم را تجربه می‌کند. 
بازار
وی افزود: افزایش بی‌رویه قیمت موز به دلیل نابه‌سامانی‌هایی است که در صدور مجوزهای واردات این میوه وجود دارد. پیش‌تر که کشور ما با مازاد محصولاتی مانند سیب، پرتقال و کیوی مواجه بود در ازای صادرات این اقلام مشوق اعطای واردات موز داده می‌شد. 
نورانی تصریح کرد: این سیاست از آنجایی اشتباه است که صادرکننده سیب، پرتقال و کیوی به فرآیند واردات موز آگاهی ندارد، در نتیجه حواله وارداتی را معامله می‌کند و واردکننده هزینه پرداخت‌شده برای این معامله را بر قیمت موزی که وارد و در بازار ایران عرضه می‌کند، می‌افزاید. 
وی خاطرنشان کرد: گاه به این دلیل که اعطای مجوز واردات موز از سوی وزارت کشاورزی متوقف می‌شود، تعداد مجوزها کاهش می‌یابد و این امر قیمت مجوزها را بالا می‌برد، اتفاقی که بر گرانی موز در بازار دامن می‌زند. 
رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در بخشی دیگر از گفت‌وگو به ادعای نماینده دومای روسیه درباره بالا بودن میزان نیترات موجود در هندوانه‌های ایرانی واکنش نشان داد و اظهار کرد: انتشار این فیلم افکار عمومی را در مورد هندوانه ایرانی مشوش کرده در حالی که گفتنی است روسیه در واردات محصولات کشاورزی به این کشور استانداردهای سختگیرانه‌ای اعمال می‌کند و تا واردکننده مجوزهای لازم را که موید سلامت کالاست کسب نکند نمی‌تواند محصول خود را به بازار این کشور عرضه کند.
وی اضافه کرد: همچنین این مقام روسی که درباره سلامت هندوانه‌های ایرانی اظهارنظر کرده در این امر صاحب تخصص نیست و در نتیجه من بر سلامت هندوانه‌های ایرانی تاکید دارم. 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025257/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقبال بی‌نظیر از پرسپولیسی‌ها در خرم آباد / عکس

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

سرمقاله وطن امروز/ قلق‌گیری صبورانه، نقطه‌زنی دردناک

هند خط قرمزها را رد کرد

گفتگو با سخنگوی کمیسیون انرژی: ثابت کردن فساد دشوار است؛ در برخوردها مصلحت وجود دارد؟

رئیس اتحادیه خواربار: حبوبات را دپو کردند و قطره‌چکانی به بازار فرستادند تا قیمت بالا برود

وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است

بانک‌ها مجاز به خرید شمش طلا شدند

بعد از 40 سال رؤیایی که به پرواز درآمد

وحید و فرید، برادران امیری پوستر شدند!

برگزاری نشست معاونان دانشجویی منطقه 5 وزارت علوم در خرم‌آباد

مسابقه دلنوشته به شهدای دانشجو در دانشگاه لرستان برگزار می‌شود

نقش حوزه‌های علمیه در تحقق تمدن نوین اسلامی از نگاه رهبر انقلاب

اعمال محدودیت‌های ترافیکی بازی خیبر- پرسپولیس در خرم‌آباد

توسعه تعاملات تجاری محور برگزاری دو نشست تخصصی با هیئت پاکستانی در کیش

رعایت الزامات و مقررات پدافند غیرعامل در تمامی دستگاه ها و زیرساخت ها

جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید لرستان

تثبیت 16.5 هکتار فضای سبز در کوهستان قاضی‌آباد

پیام تبریک فرماندار ویژه بروجرد به مناسبت سالروز تأسیس بسیج سازندگی

جلسه ستاد گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت

سرمقاله جوان/ چرا حوزه به قم آمد؟

گفتگوی با سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در مورد ناترازی گسترده انرژی و فساد در قراردادها

طرح مجلس برای بازنشستگی با 70 سال سن و 10 سال سابقه

ادامه صادرات نفت در بالاترین سطح با وجود تحریم‌ها

دستورالعمل محدودیت ارائه خدمات بانکی برای عدم ایفای تعهد ارزی صادرکنندگان ابلاغ شد

فرماندار خرم‌آباد: میدان میوه و تره‌بار ساماندهی شد

امام جمعه خرم‌آباد: نیروگاه خرم‌آباد نماد توان مهندسان ایرانی است

ترکیب پرسپولیس برای دیدار مقابل خیبر خرم آباد لو رفت + جزئیات

تمهیدات لازم برای افزایش امنیت پاسگاه‌های منابع‌طبیعی اندیشیده شود

لرستان آماده جهش انرژی

آسمان لرستان معطر به عطر حج

تأکید بر تشدید اقدامات پیشگیرانه در مقابله با کشت گیاهان ممنوعه

دیدار مجمع نمایندگان کارگران استان و شهرستان پلدختر

سرمقاله شرق/ با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟

سرمقاله کیهان/ متهم طلبکار

جهش بیت‌کوین به 99 هزار دلار؛ سقف تاریخی جدید در راه است؟

سکه صعودی شد؛ ورود دلار به کانال 83 هزار تومان

وزیر کار: دریافت تسهیلات برای مشاغل خانگی آسان تر می‌شود

پزشکیان: اتصال شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها یک رویداد برد-برد است

نخستین پرواز حجاج از فرودگاه خرم‌آباد انجام می‌شود

پوستر زیبای باشگاه پرسپولیس مقابل خیبر؛ همایون بهزادی و قلعه فلک الافلاک / عکس

گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت در خرم‌آباد برگزار می‌شود

عکس| تصویر اسطوره خرم آبادی پرسپولیس در دستان دختر لر

تجلیل از معلمان عشایری لرستان در «سیاه‌چادر» برگزار شد

جشن «زیر سایه خورشید» در حاشیه دریاچه کیو برگزار می‌شود

2 انتصاب جدید در بنیاد شهید لرستان