ندای لرستان

آخرين مطالب

اخراج از کاخ سفید سیاسی

اخراج از کاخ سفید
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رئیس‌جمهور آمریکا 100 روز پس از ریاست‌جمهوری‌اش “مایک والتز”، مشاور امنیت ملی خود را برکنار کرد. “والتز” حامل دیدگا‌ه‌های جنگ‌طلبانه و رادیکال نسبت به ایران و برنامه هسته‌ای کشورمان بود
وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را محکوم کرد و آن را نشانه سوءظن عمیق ایران نسبت به جدیت آمریکا در مسیر دیپلماسی و مذاکرات خواند
فرشاد گلزاری| چند روز پس از صدمین روز ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اقدامی از سوی او رخ داد که توجه بسیاری از تحلیلگران داخل و خارج از ایالات‌متحده را به خود جلب کرد و آن ‌هم اخراج مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید بود و در نهایت دونالد ترامپ با انتشار بیانیه‌ای در شامگاه پنج‌شنبه، گزارش‌های منتشر شده درباره برکناری مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید را تأیید کرد. او در تروث سوشال نوشت: «با کمال افتخار اعلام می‌کنم که مایک والتز را به ‌عنوان سفیر بعدی ایالات‌متحده در سازمان ملل متحد معرفی خواهم کرد. مایک والتز از زمان خدمت در ارتش در کنگره و به ‌عنوان مشاور امنیت ملی من، سخت تلاش کرده است تا منافع ملت ما را در اولویت قرار دهد». رئیس‌جمهور ایالات‌متحده همچنین گفت: «می‌دانم که او در نقش جدید خود نیز همین کار را خواهد کرد. در این میان، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه به‌ عنوان مشاور امنیت ملی خدمت خواهد کرد و در عین حال رهبری قوی خود را در وزارت امور خارجه ادامه خواهد داد». ترامپ گفت که «ما با هم به مبارزه خستگی‌ناپذیر خود برای ایمن کردن دوباره آمریکا و جهان ادامه خواهیم داد. از توجه شما به این موضوع متشکرم!»
این خبر به حدی مهم بود که حتی تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را هم غافلگیر کرد. او در حال برگزاری کنفرانس مطبوعاتی در وزارت خارجه آمریکا، بیانیه ترامپ درباره برکناری والتز را از یک خبرنگار شنید. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حیرت‌زده گفت: «این را برای اولین ‌بار از شما می‌شنوم!»
معاون ترامپ هم از این خبر به ‌نوعی شگفت‌زده شد. جی.‌دی ونس تلاش کرد این تغییر را به‌ عنوان ارتقا شغلی جلوه دهد و در تفسیر این اقدام ترامپ گفت: «مایک والتز انسان فوق‌العاده‌ای است و از اعتماد من و رئیس‌جمهور برخوردار است اما فکر کردیم که او می‌تواند، سفیر بهتری در سازمان ملل باشد». این درحالی است که قبل از این اظهارات ترامپ، بعدازظهر پنج‌شنبه یکباره بسیاری از رسانه‌های ایالات‌متحده اعلام کردند به زودی مایک والتز که یک نئوکان دوآتیشه به حساب می‌آید از تیم ترامپ در کاخ سفید جدا خواهد شد؛ به‌گونه‌ای که سی.‌بی.‌اس نیوز به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که «مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و الکس وانگ، معاون او به ‌زودی سمت‌های خود را ترک خواهند کرد». طبق گزارش سی‌.بی.‌اس نیوز، والتز و دیگر مقامات ارشد دولت استعفا نداده‌اند بلکه توسط ترامپ اخراج شده‌اند. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته دلیل اصلی اخراج والتز، رسوایی مربوط به سیگنال‌گیت و انتشار گفت‌وگوهای خصوصی مقامات ارشد دولتی درباره حمله به یمن است. پالتیکو هم به نقل از سه منبع خبر داد که استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، نامزد اصلی جانشینی والتز به‌ عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا خواهد بود اما با این تفاسیر گفته شده که چند نفر از منابع نزدیک به ویتکاف به سی.ان.ان اطلاع دادند که ویتکاف به دنبال اشغال پست مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیست و آن‌ها انتظار ندارند که وی در نهایت برای این کار انتخاب شود.
چرا والتز اخراج شد؟
از زمانی که ترامپ فهرست اعضای تیم خود در دولت دومش را منتشر کرد، سه نفر از این فهرست به‌ عنوان تندروهای دور جدید ریاست جمهوری وی در کاخ سفید مدنظر قرار گرفتند که عبارت بود از مایک والتز، مارکو روبیو (وزیر خارجه) و پیت هگست (وزیر دفاع). در این میان مارکو روبیو به دلیل آنکه از سال 2011 تا 2025 (قبل از انتصاب به‌عنوان وزیر دفاع) به مدت 14 سال در کسوت سناتور ایالات‌متحده از ایالت فلوریدا ایفای نقش کرده بود به رغم آنکه مواضع تندی در قبال پرونده‌های مختلف مانند کوبا، چین، روسیه، ایران و … داشت اما در نهایت پیچیدگی‌های سیاست و امنیت را درک کرد و حداقل در مورد مدل مواجهه با ایران به‌خصوص در اثنای شروع مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مواضع خود را به‌ گونه‌ای دیگر بیان کرد که همین امر تا حدودی او را از دو نفر دیگر (والتز و هگست) متمایز کرد. اما در مورد والتز داستان به‌گونه‌ای دیگر بود. او به دیدگاه‌های تند خود علیه ایران و روسیه و به‌ عنوان یک فرد نئوکان مشهور است. منابع رسانه‌ای اخیراً گزارش کرده بودند که او و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا با دیدگاه‌های تند خود علیه ایران، باعث شکل گرفتن اختلافات گسترده در بین کابینه ترامپ شده‌اند اما در این راستا روبیو تا حدودی بندبازی را برگزیده است؛ به این معنا که یک روز علیه برنامه هسته‌ای ایران موضع اتخاذ می‌کند و چندی بعد اساساً سعی می‌کند که به مسائل دیگری مانند پرونده جنگ در اوکراین و … بپردازد یا موضع محتاطانه‌تری اتخاذ کند.
بازار
با تمام این مسائل، آنچه که باعث شد والتز از قطار همراهان ترامپ در کاخ سفید پیاده شود، ماجرای رسوایی «سیگنال‌گیت» بود. والتز یک گروه چت در اپلیکیشن سیگنال ایجاد کرده بود که از حیث فنی ایمن محسوب نمی‌شد و در آن جزئیاتی از حملات هوایی آمریکا به مواضع انصارالله در یمن به اشتراک گذاشته شده بود. در این میان جفری گلدبرگ، سردبیر نشریه آتلانتیک به اشتباه به این چت گروهی اضافه شده بود و او این مساله را علنی کرد و در نهایت با انتقادهای گسترده به این موضوع، مشاور امنیت ملی ایالات‌متحده آمریکا مسئولیت کامل درز اطلاعاتی را پذیرفت. این درحالی است که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا بیش از همه اطلاعات محرمانه را در سیگنال به اشتراک گذاشته اما او همچنان در سمت خود باقی ‌مانده است! همین موضوع نشان می‌دهد که احتمالاً دلیل برکناری والتز صرفاً مساله سیگنال‌گیت نیست بلکه او مکرراً به ترامپ درباره نزدیکی بیش از حد به روسیه هشدار داده بود و از سوی دیگر در مورد ایران هم مواضع تندی اتخاذ کرده بود. همین دو موضوع در کنار پرونده سیگنال‌گیت نشان می‌دهد که ترامپ و والتز با هم اختلافات بنیادین داشته‌اند. اینکه او در مورد روسیه به ترامپ هشدار داده بدون شک ترامپ را عصبانی کرده است؛ چراکه براساس سوابق گذشته (2017 تا 2021) همچنین داده‌های کنونی، ترامپ به هر ترتیب که شده، می‌خواهد پرونده اوکراین را به‌گونه‌ای ببندد که هم منافع واشنگتن تامین شود و هم اینکه بتواند مسکو را از کنار چین (برای ضربه بعدی به پکن) به نفع خود دور کند.
در مورد ایران هم شاید برخی‌ها اعتقاد داشته باشند که چنین وضعیتی استوار باشد اما مواضع اخیر ترامپ این تئوری را کنار می‌زند؛ به گونه‌ای رئیس جمهور آمریکا شامگاه پنج‌شنبه به تهدیدات تازه علیه ایران روی آورد و با اشاره به تصمیم خود برای وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران تهدید کرد هر کشوری که از ایران نفت بخرد حق تجارت با آمریکا را نخواهد داشت. قبل از آن هم مارکو روبیو اعلام کرده بود که دولت ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه 7 نهاد و 2 کشتی که ادعا می‌شود در تجارت فرآورده‌های نفتی ایران دست داشته‌اند، اعمال کرده است. او در بیانیه‌ای ادعا کرد که «وزارت امور خارجه (آمریکا) امروز 7 نهاد مرتبط با تجارت فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی ایران را تحریم و 2 کشتی را به عنوان اموال مسدود شده، شناسایی می‌کند. رئیس‌جمهور آمریکا متعهد است که صادرات غیرقانونی نفت و پتروشیمی ایران از جمله صادرات به چین را تحت فشار حداکثری خود به صفر برساند». در این مسیر وزارت خارجه کشورمان هم (جمعه) ضمن محکومیت تحریم‌های ضدایرانی آمریکا در بخشی از بیانیه خود اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر تعهد به مسیر دیپلماسی و اعلام آمادگی برای ادامه مذاکرات به‌ هیچ‌ عنوان رویکردهای مبتنی بر تهدید و فشار را- که همگی برخلاف اصول منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل بوده و با هدف ضربه زدن به منافع ملی ایران و تضییع حقوق انسانی هموطنان ایرانی طراحی شده است- برنمی‌تابد؛ در همین جهت، ادامه تحریم‌های غیرقانونی و فشار بر شرکای تجاری و اقتصادی ایران را به‌ شدت محکوم کرده و آن را نشانه دیگری از محق ‌بودن ملت ایران برای بدگمانی و سوء‌ظن عمیق نسبت به جدیت آمریکا در مسیر دیپلماسی می‌داند».

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1024276/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ کمک یمن به امنیت ملی ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ زیان‏‏‌دیدگان چالش‏‏‌های موجود در بازار داروی ایران

7 ریسک بازار سرمایه و راهکارهای پیشنهادی

قیمت مرغ منجمد تعیین شد

دیدار مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با خانواده‌ شهید آیت‌الله آل‌ هاشم

بازدید سرپرست اداره کل امور مشاورین در دستگاههای اجرایی از بیمارستان صدر

کارخانه فعال تولید شرکت های صوری

تصویری از اصابت صاعقه به سفیدکوه خرم‌آباد

معطلی طولانی‌مدت پرونده‌های عمرانی و شهری در کمیسیون ماده پنج

بروجرد در آستانه ثبت جهانی شهر ورشو

صبح جمعه با جولانی

صد روز تکان‌دهنده در سیاست خارجی آمریکا

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

مصوباتی که در دولت رئیسی، پوچ از آب در آمد!

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

زندگی یا نمایش زندگی!؟

صدای پیامک ها بلندتر از قانون

نان گران می‌شود؟

اعطای تسهیلات تا سقف 4 میلیارد تومان به مشاغل خانگی

کارشناس انرژی دلایل ناترازی بنزین را شرح داد

شاهرخی: گرایش به رشته‌های مهارتی از اولویت‌های بازار کار لرستان است

آغاز تحول بنیادین در کلاس‌های درس ابتدایی با مشارکت 320 هزار معلم

دو سناریوی تعویق مذاکرات

تدارکات تندروها برای حذف دومین وزیر

مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟

بابک زنجانی در راه جاده مخصوص

قیمت سهام باارزش‌ترین شرکت جهان 4 درصد سقوط کرد

بانک‌هایی که چوب لای چرخ پرداخت تسهیلات قانونی می‌گذارند؛ دادگاهی می‌شوند

رد درخواست متقاضیان پروانه کسب بدون اعلام دلیل، جرم است

تعویق در پرداخت وام ودیعه مسکن؛ تا شنبه امکان ثبت‌نام وجود ندارد

حراج شمش طلای مرکز مبادله فردا برگزار می‌شود

سهرابی: شهدای فرهنگی چراغ راه هدایت هستند

18 پروژه دارای ماهیت فرهنگی و اجتماعی در لرستان اجرا می‌شود

رافائل خرابکار

اخراج از کاخ سفید

زخم باز پوست شهر

نماینده سابق: ایران و آمریکا به زودی به میز مذاکرات باز می‌گردند

تعویق مبهم، تغییر مهم

بازی چهارم!

ادامه اوج‌گیری قیمت‌ها؛ سکه گران شد

آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد

تقاضای مصرف برق 9 هزار مگاوات افزایش یافت

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد

دلار دوباره افسار پاره کرد؛ مسئول بالا و پایین رفتن دلار و طلا کیست؟

موفق‌ترین استان کشور در ایجاد فرصت‌های شغلی

مشاعل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می‌دهد

موافقت اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت برای دومین ماه متوالی