ندای لرستان

آخرين مطالب

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد اقتصادي

محدودیت برق صنایع تا مهر ادامه دارد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - مهر / در حالی‌که هنوز وزارت نیرو به‌صورت رسمی برنامه خاموشی صنایع را اعلام نکرده، اطلاعات به‌دست‌آمده حاکی از برنامه این نهاد برای قطعی برق چندروز در هفته برای شهرک‌های صنعتی تا مهرماه امسال است.
در حالی که وزارت نیرو هنوز به‌صورت رسمی برنامه‌ای درباره مدیریت مصرف برق صنایع در شهرک‌های صنعتی اعلام نکرده، اما پی گیری های خبرنگار مهر حکایت از تصمیماتی دارد که می‌تواند پیامدهای جدی برای بخش تولید و صنعت کشور به‌همراه داشته باشد.
برنامه قطعی برق تا مهر ماه ادامه خواهد داشت
بر اساس اطلاعات به‌دست آمده، برنامه خاموشی صنایع قرار است از نیمه اردیبهشت‌ماه آغاز شود که در این بازه زمانی شاهد یک روز قطعی برق خواهیم بود؛ همچنین مقرر شده در خرداد و شهریور دو روز و در تیر و مرداد سه روز در هفته برق صنایع قطع شود. این خاموشی‌ها امسال تا مهرماه ادامه خواهد داشت.
همچنین دیگر برنامه وزارت نیرو تغییر شیفت صنایع به ساعت 12 شب تا 6 صبح است؛ یعنی کارخانه به جای فعالیت در طول روز باید شب تا صبح کار کند.
بر همین اساس نیز فعالان صنعتی تأکید دارند که اجرای این برنامه در عمل غیرممکن است و نه‌تنها امکان جابه‌جایی شیفت کاری به ساعات شبانه وجود ندارد، بلکه چنین تغییری می‌تواند ایمنی، بهره‌وری و حتی سلامت نیروی کار را به خطر بیندازد.
از سوی دیگر، پیشنهاد تغییر شیفت کاری به روزهای پنج‌شنبه و جمعه برای جبران مصرف نیز با مخالفت جدی مواجه شده است؛ چرا که به گفته کارشناسان، این تصمیم فشار مضاعفی بر کارگران و کارفرمایان (جمعه‌ها شیفت تعطیل کاری محسوب می‌شود) وارد می‌کند و برخلاف الزامات بهره‌وری تولید است.
پی گیری های خبرنگار مهر حکایت از آن دارد که اگرچه هنوز برنامه وزارت نیرو به صورت رسمی و مکتوب اعلام نشده اما وزارت صمت با اجرای چنین طرح‌هایی موافق نیست.
تبعات قطع مکرر برق بر صنایع کشور
به باور کارشناسان، کمبود انرژی عامل مهمی در ایجاد تورم و بی‌ثباتی ارزی است. اگر روند فعلی ادامه یابد و تولید کشور مختل شود، اقتصاد ملی با بن‌بست مواجه شده و تبعات آن در بازار ارز، اشتغال و سرمایه‌گذاری به‌شدت نمایان خواهد شد.
برخی فعالان اقتصادی هشدار داده‌اند که در صورت تداوم این شرایط و عدم تأمین گاز و برق برای واحدهای صنعتی، تولید کشور برای یکی دو ماه به حالت تعطیل درخواهد آمد؛ رخدادی که می‌تواند چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در بخش تولید را به‌شدت تیره کند.
علاوه بر مباحث ذکر شده، قطع مکرر برق در واحدهای صنعتی، پیش از هر چیز به کاهش بهره‌وری تولید منجر می‌شود. خطوط تولید که برای فعالیت مداوم و پیوسته طراحی شده‌اند، در برابر وقفه‌های ناگهانی آسیب‌پذیرند و خاموشی‌های بدون برنامه‌ریزی می‌تواند منجر به توقف کامل فرآیندها، هدررفت مواد اولیه، و حتی سوختن ماشین‌آلات گران‌قیمت شود.
علاوه بر زیان مستقیم اقتصادی، اختلال در تأمین انرژی می‌تواند برنامه‌ریزی‌های تولید، تعهدات صادراتی و زمان تحویل سفارش‌ها را دچار آشفتگی کند. این موضوع به‌ویژه در صنایع صادرات‌محور، جایگاه ایران را در بازارهای بین‌المللی تضعیف کرده و اعتماد شرکای خارجی را به مخاطره می‌اندازد.
از منظر اشتغال، خاموشی‌های گسترده و منظم ممکن است کارفرمایان را ناگزیر به کاهش نیروی انسانی یا تعدیل نیرو کنند. کاهش تولید، به معنای کاهش درآمد بنگاه‌هاست و در شرایطی که صنایع با فشار هزینه‌های جاری مواجه هستند، کاهش مصرف انرژی به قیمت از دست رفتن مشاغل تمام می‌شود.
در نهایت، توقف تولید در صنایع می‌تواند به افزایش قیمت کالاها، تشدید رکود بازار، کاهش سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و ناپایداری گسترده در اقتصاد کلان کشور منجر شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1024268/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ لیبی، سوریه، اوکراین؛ سه صحنه، یک کارگردان

حامیان انتخاباتی دولت، نگران بی‌برنامگی و بی‌تحرکی دولت

مجلس در مدار استیضاح

بازار مصرف گوشت منقبض شد

مقایسه قیمت بلیط هواپیما عمان در پروازهای مستقیم با غیرمستقیم

عضو اتاق بازرگانی: ارزش دلار بیش از 75 هزار تومان نیست

تردد مرگ در جاده «سپیددشت»!

آبدهی چشمه‌های لرستان 23 درصد کاهش یافت

45 حلقه چاه غیرمجاز در دورود مسدود شد

بوستان شهربانو در بروجرد با اعتبار 85 میلیارد ریال افتتاح شد

سرمقاله هم میهن/ آنان که موش می‌دوانند

یادداشت دلاری شریعتمداری: چرا دست روی دست گذاشته‌اید؟!

سرمقاله اعتماد/ سرسختی یا اصلاح؟ کیفیت حفظ خطوط قرمز

دولت غیر از مذاکره چه برنامه‌ای برای اداره کشور دارد؟

مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ؛ فعلا خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست

روایت رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از اقدام عجیب برخی فروشگاه‌ها برای فروش برنج

اقلام مشمول نرخ محاسباتی 28500 مشخص شدند

محدودیت‌های فروش برای خودروهای وارداتی برداشته شد

بیش از 8 هزار تن برنج در حادثه بندر شهید رجایی دچار آسیب شد

طرح جامع کوهدشت پس از 11 سال در مسیر نهایی شدن

تاکید بر فراگیر کردن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در مدارس شاهد

انتصاب سرپرست اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

هشدار نسبت به تلاطم دریا و افزایش باد در هرمزگان طی روزهای آینده

پرداخت مطالبات و احیای واحدهای راکد؛ چالش‌های کار و کارگر در بروجرد

سرمقاله سازندگی/ تیغ در دست زنگی مست

سرمقاله فرهیختگان/ هوشیاری تیم ایران در برابرِ «فهرست مطالبات» آمریکا

افزایش مزد کارگران کمتر از تورم در 7 سال اخیر

تعرفه‌های جدید آب اعلام شد؛ رشد 28 درصدی برای بدمصرف‌ها

آغاز آبرسانی به عشایر مناطق ییلاقی فاقد آب شرب در خرم آباد

اولین همایش هوش خلاقیت و معما با حضور 300 دانش آموز در خرم آباد

مناسبت روز/ یکشنبه، 14 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله خراسان/ کمک یمن به امنیت ملی ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ زیان‏‏‌دیدگان چالش‏‏‌های موجود در بازار داروی ایران

7 ریسک بازار سرمایه و راهکارهای پیشنهادی

قیمت مرغ منجمد تعیین شد

دیدار مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان‌های آذربایجان غربی و شرقی با خانواده‌ شهید آیت‌الله آل‌ هاشم

بازدید سرپرست اداره کل امور مشاورین در دستگاههای اجرایی از بیمارستان صدر

کارخانه فعال تولید شرکت های صوری

تصویری از اصابت صاعقه به سفیدکوه خرم‌آباد

معطلی طولانی‌مدت پرونده‌های عمرانی و شهری در کمیسیون ماده پنج

بروجرد در آستانه ثبت جهانی شهر ورشو

صبح جمعه با جولانی

صد روز تکان‌دهنده در سیاست خارجی آمریکا

مشقت کار در تونل های زیرزمینی

مصوباتی که در دولت رئیسی، پوچ از آب در آمد!

از فشار تا گفت‌وگو

رونمایی از پشت پرده زندگی شخصی پوتین

چشمان بسته گمرک

ماجرای آتش‌سوزی تاریخی در اسرائیل

زندگی یا نمایش زندگی!؟