ندای لرستان

آخرين مطالب

شیپور جنگ در هندوستان مقالات

شیپور جنگ در هندوستان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پاکستان دیروز چهارشنبه اعلام کرد که «اطلاعات موثقی» دارد که نشان می‌دهد هند قصد دارد به زودی اقدام نظامی را آغاز کند؛ زیرا تنش‌ها بین این دو همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای پس از حمله مرگبار به گردشگران در کشمیر هند افزایش یافته است.
 «آصف شهزاد» در گزارش دیروز چهارشنبه در رویترز نوشت، پاکستان اعلام کرده است که اطلاعات موثقی دارد که نشان می‌دهد هند قصد دارد در «24 تا 36ساعت آینده به بهانه ادعاهای بی‌اساس و ساختگی دخالت در حادثه پاهلگام» علیه این کشور اقدام نظامی انجام دهد. اسلام‌آباد در بیانیه‌ای در اوایل دیروز چهارشنبه اعلام کرد که تروریسم را در همه اشکال محکوم می‌کند و «مطمئنا و قاطعانه» به هرگونه اقدام نظامی از سوی هند پاسخ خواهد داد. یک منبع دولتی به رویترز گفت که «کمیته امنیت کابینه هند» (CCS) متشکل از مودی و وزرای کشور، دفاع و دارایی او، اواخر دیروز تشکیل جلسه دادند. این دومین جلسه از این نوع از زمان حمله 22آوریل خواهد بود. یک منبع دولتی دیگر گفت که مودی به فرماندهان نظامی خود گفته است که آنها آزادی تصمیم‌گیری در مورد واکنش کشور به حمله پهلگام را دارند. 
«ریا موگول» و «سوفیا سیفی» هم در گزارش دیروز چهارشنبه در سی‌ان‌ان نوشتند، «عطاالله طرار» وزیر اطلاعات پاکستان، در یک پست غیرمعمول در نیمه‌شب در شبکه‌ ایکس نوشت: «پاکستان اطلاعات موثقی دارد که هند قصد دارد ظرف 24 تا 36ساعت آینده علیه پاکستان اقدام نظامی انجام دهد.» او توضیح بیشتری درمورد شواهدی که پاکستان برای طرح این ادعا استفاده کرده بود، نداد. اظهارات طرار تنها یک هفته پس از آن مطرح می‌شود که شبه‌نظامیان 26گردشگر را در شهر کوهستانی پَهَلگام در کشمیر تحت کنترل هند قتل عام کردند، که خشم گسترده‌ای را برانگیخت.
هند، پاکستان را به دست داشتن در این حمله متهم کرده است؛ ادعایی که اسلام‌آباد آن را رد می‌کند. پاکستان پیشنهاد تحقیقات بی‌طرفانه در مورد این حادثه را داده است. این دو رقیب مسلح به سلاح هسته‌ای، از زمان استقلال خود از بریتانیا، نزدیک به 80سال پیش، سه جنگ بر سر کشمیر داشته‌اند. حمله هفته گذشته خشم گسترده‌ای را در هند برانگیخت و نارندرا مودی، نخست‌وزیر تحت فشار زیادی برای تلافی با زور قرار دارد. هند در سال2019 پس از حمله بزرگ شورشیان به نیروهای شبه‌نظامی در کشمیر تحت کنترل هند، حملات هوایی در داخل پاکستان انجام داد. این اولین حمله از این نوع به خاک پاکستان از زمان جنگ1971 بین دو همسایه بود. حمله اخیر به گردشگران در کشمیر، این نگرانی را ایجاد کرده است که هند ممکن است به شیوه‌ای مشابه پاسخ دهد. مودی هفته گذشته در یک سخنرانی آتشین وعده داد که مهاجمان را «تا ته دنیا» تعقیب کند.
اقدامات تلافی‌جویانه
در روزهای پس از حمله پهلگام، هر دو کشور به سرعت روابط خود را با یکدیگر کاهش دادند. هند ویزای اتباع پاکستانی را لغو کرد و پاکستان نیز با اقدامی متقابل به این اقدام پاسخ داد. هر دو کشور به دیپلمات‌ها و شهروندان خود گفته‌اند که قبل از 30آوریل به خانه‌هایشان بازگردند (دنیای‌اقتصاد در گزارش‌های «شبه قاره؛ جرقه ساز جنگ جهانی سوم؟» در روز یکشنبه 7 اردیبهشت ماه؛ «بلاتکلیفی در مرزهای تاریخی» در روز سه‌شنبه 9اردیبهشت ماه و «اعلام آماده‌باش نظامی در اسلام آباد» در روز چهارشنبه 10اردیبهشت‌ماه به این مساله پرداخته بود). هند همچنین مشارکت خود را در یک پیمان مهم تقسیم آب به حالت تعلیق درآورده است. معاهده آب سند از سال1960 لازم‌الاجرا بوده و به‌عنوان یک داستان موفقیت دیپلماتیک نادر بین دو همسایه متخاصم تلقی می‌شود. 
این پیمان، تقسیم آب از سیستم عظیم رودخانه سند را کنترل می‌کند، منبعی حیاتی که معیشت صدها میلیون نفر را در سراسر پاکستان و شمال هند تامین می‌کند. سند از تبت سرچشمه می‌گیرد و قبل از رسیدن به پاکستان از چین و کشمیر تحت کنترل هند عبور می‌کند. اسلام‌آباد هرگونه تلاشی برای متوقف کردن یا منحرف کردن آب متعلق به پاکستان را یک اقدام جنگی خوانده است. منابع امنیتی پاکستان به سی‌ان‌ان گفتند که اسلام آباد روز سه‌شنبه یک پهپاد هندی را که برای «جاسوسی» در منطقه مورد مناقشه کشمیر استفاده می‌شد، سرنگون کرد.
درخواست‌های جهانی برای خویشتن‌داری
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در تماس‌های تلفنی جداگانه با هند و پاکستان، بر لزوم «اجتناب از رویارویی که می‌تواند منجر به عواقب غم‌انگیز شود» تاکید کرد. ایالات متحده نیز از این دو کشور خواسته است که تنش‌ها را تشدید نکنند. انتظار می‌رود مارکو روبیو، وزیر امور خارجه به زودی با همتایان خود در هند و پاکستان صحبت کند. «تامی بروس»، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا، روز سه‌شنبه گفت: مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، خواستار آرامش است و با همتایان خود در هند و پاکستان به زودی صحبت خواهد کرد.
بروس گفت: «ما با هر دو طرف تماس می‌گیریم و البته به آنها می‌گوییم که اوضاع را تشدید نکنند.» دهلی نو شریک مهمی برای واشنگتن محسوب می‌شود؛ زیرا واشنگتن به دنبال مقابله با نفوذ چین در منطقه هند و اقیانوس آرام است. پاکستان نیز شریک کلیدی ایالات متحده محسوب می‌شود.
بریتانیا خواستار آرامش بین جوامع هندی و پاکستانی خود شده و در عین حال، از همه سفرها به جامو و کشمیر جلوگیری کرده است. چین هم که ادعای کنترل بخشی از کشمیر را دارد و در سال‌های اخیر به پاکستان نزدیک‌تر شده است، نیز خواستار خویشتن‌داری شده است. به گزارش شبکه دولتی CGTN، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین هفته گذشته با «اسحاق دار»، معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان صحبت کرد و گفت: هرگونه درگیری بین پاکستان و هند «به نفع منافع اساسی هر دو طرف نخواهد بود» و خطری برای امنیت منطقه‌ای محسوب می‌شود. رابطه هند و چین در سال‌های اخیر با درگیری‌هایی در مرز مورد مناقشه آنها، متشنج بوده است. در همین حال، پکن و اسلام‌آباد روابط خود را تقویت کرده‌اند و چین همچنان به سرمایه‌گذاری در پاکستان بر اساس «ابتکار کمربند و جاده» ادامه می‌دهد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023890/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه حامیان دولت جدا شد؟

رژیم جولانی تسویه حساب با علوی‌ها و مصادره اموالشان را کلید زد

انفجار اسکله شهید رجایی؛ فرصت تندروها برای حذف؟

از اصفهان تا تهران پیامک برای زنان

خواب سنگین قیمت طلا؛ سکه و دلار کمی تکان خوردند

50 هزار شیبا رایگان بدون قرعه کشی فقط با ثبت نام بگیر ( فرصت محدود )

نرخ سود بین بانکی ثابت ماند

بیشترین بازدهی صندوق های سرمایه‌گذاری بورس در هفته دوم اردیبهشت 1404

پاسخ معاون پیشین وزیر به حل مشکل تورم

ورود تیم خیبر خرم آباد به ورزشگاه غدیر اهواز

گرم کردن تیم خیبر خرم آباد پیش از آغاز مسابقه

پلمب دو واحد قصابی در شهرستان کوهدشت

ترکیب استقلال خوزستان و خیبر خرم آباد

نیروی کار، ستون فقرات توسعه پایدار جزیره است

انتصاب سرپرست جدید شرکت عمران، آب و خدمات کیش

پشت پرده استیضاح «صادق»

نفوذ در اسرائیل با هزار ترفند

شیپور جنگ در هندوستان

حقوق کارگر را چطور می‌توان پیگیری کرد؟‌

روند نزولی قیمت نفت بازهم ادامه یافت

قیمت جدید گوشت، روغن، برنج و شکر اعلام شد

18 هزار و 500 کارگاه فعال در استان دایر است

بیش از 13 هزار نفر متقاضی طرح نهضت ملی مسکن در دورود

نامگذاری روز لرستان در انتظار تصویب نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی

محور برنامه های هفته معلم، بر تکریم مقام معلم و تشریح توسعه عدالت آموزشی باشد

یک وزیر اقتصاد چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

خبر خوب سازمان امور مالیاتی برای حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی

کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند

پتانسیل 20 میلیارد دلاری صادرات به کشور همسایه

بابک زنجانی در مرخصی چه می‌کند؟

قطعه دوم پروژه راهسازی محور دره شهر - پلدختر کلنگ زنی شد

ساخت پل گاومیشان بین ایلام و لرستان در دستور کار قرار گیرد

رهاسازی گونه گوزن زرد ایرانی در کشت و صنعت لرستان

اندیشکده آمریکایی: ترامپ صد روزه با خاورمیانه چه کرد؟

واشنگتن پست: آیا دیپلماسی ضرب‌الاجلی ترامپ جواب می‌دهد؟

صندوق جدید بیت‌کوین معرفی شد

ارز تجاری ارزان‌تر شد/ کاهش 1000 تومانی حواله یورو

در صورت عدم رعایت الگو، برق پرمصرف‌های لرستان را قطع می‌کنیم

معاون وزیر راه: ایلام از مسیر کرمانشاه و خرم‌آباد به راه آهن متصل می‌شود

برنامه مدیریت و احیاء تالاب‌ها باید در دستور کار قرار گیرد

دیدار سرپرست فرمانداری الیگودرز با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

غرفه منطقه آزاد کیش در روز سوم ایران اکسپو 2025 میزبان بازدیدکنندگان تخصصی و هیئت‌های بین‌المللی بود

توسعه صادرات و گردشگری؛ مهم‌ترین دستاورد منطقه آزاد کیش در نمایشگاه ایران اکسپو 2025

حاکمیت پدیده گرد و غبار در لرستان

تکمیل سد آبسرده تسریع می‌شود

خداحافظی فرماندار پیشین معمولان با اعضای شورای اداری شهرستان

ادای احترام معاون رئیس جمهور به مقام شامخ شهید محیط‌بان علی‌راست هادی چگنی

لزوم مهار منابع آبی و مقابله با ریزگردها