ندای لرستان

آخرين مطالب

تضاد منافع تندروها با منافع ملی سیاسی

تضاد منافع تندروها با منافع ملی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهدی بیک‌اوغلی| سرانجام رخدادی که بسیاری از تحلیلگران و دلسوزان کشور در خصوص آن هشدار داده بودند از راه رسید. طیف‌های رادیکالی که طی سال‌های اخیر در بخش‌های مختلف رسانه ملی لانه کرده بودند، دست به کار شده و با توهین به اهل سنت منافع ملی را بازیچه منافع جناحی و منافع کاسبان تحریم قرار دادند. واکنش‌ها به پخش محتوایی موهن به عقاید اهل سنت در میان برنامه «سیمای خانواده» شبکه یک به اندازه‌ای وسیع بود که مجموعه حاکمیت را به واکنش واداشت. اما این برای نخستین‌بار نیست که طیف‌های افراطی حاضر در صدا و سیما دست به چنین اقداماتی می‌زنند تا تلاش‌های دولت وقت برای تحقق منافع ملی را بی‌اثر سازند. انتشار تصاویر مرتبط با کارناوال عصر عاشورا در آستانه انتخابات سال76، تهیه برنامه‌های هویت و چراغ برای تخریب دولت اصلاح‌طلب، پخش برنامه کنفرانس برلین در سال 79، تهیه و پخش سریال گاندو در اوج تلاش‌های دولت روحانی برای اجرایی کردن مفاد برجام و...بخش‌هایی از برنامه‌هایی است که با تهیه‌کنندگی افراطی‌ها در صدا و سیما تدارک دیده شد تا دولت‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو را زمین‌گیر کنند. این‌بار اما‌ آش رادیکال‌ها در صدا و سیما به اندازه‌ای شور شد که جدای از برائت رییس صدا و سیما، پای دستگاه قضایی هم به میان آمد و ضمن برکناری 8نفر از عاملان برنامه شبکه 1، 4نفر نیز به دستگاه قضایی معرفی شدند.
بازار
این همه ماجرا نبود و رییس صدا و سیما هم برائت کامل خود را از تندروها اعلام کرد. پیمان جبلی در صفحه ویراستی خود نوشت: «‌خطای جهله افراطی نابخشودنی است. تشیع انگلیسی رسواتر و حقیرتر از آن است که بتواند مطامع اربابان مستکبر خود را محقق کند. به هموطنان عزیز سنی و شیعه اطمینان می‌دهم فرزندان ملت در رسانه ملی ریشه فتنه را کور خواهند کرد.»
بلافاصله پس از این رخداد، برخی ارزیابی‌های تحلیلی درباره پشت پرده این تحرکات افراطی آغاز شد. نخستین تحلیل‌ها حاکی از آن بود که نقشه اصلی و هدف تندروها، مانع‌تراشی در مسیر دستاوردهای دولت است. دولتی که در کمتر از 8ماه از زعامتش بر راس هرم اجرایی نه تنها در عرصه داخلی توانسته، لایحه حجاب و عفاف را تعلیق کند، بخشی از فیلترینگ را پایان دهد، دولت وفاق ملی را با حضور طیف‌های مختلف تشکیل دهد و...بلکه در عرصه خارجی نیز در آستانه فتح‌الفتوحی بزرگ برای کاهش یا رفع تحریم‌ها و توسعه مناسبات ارتباطی با همسایگان و سایر قدرت‌های جهانی است. طبیعی است که کاسبان تحریم و تندروهای داخلی دست به اقدام زده و از هر ابزاری برای به بن‌بست کشاندن تلا‌ش‌های دولت استفاده می‌کنند. اما به نظر می‌رسد، جریان اقلیت تندرو در پس این هدف کلی، اهداف دیگری را نیز دنبال می‌کرد؛ زمینه‌سازی برای برکناری جبلی و جایگزینی او با یکی از اعضای جبهه پایداری، یکی از تئوری‌های مطرح شده بود که به عنوان اهداف حاشیه‌ای این اقدام از آن نام برده می‌شد. مطابق این تحلیل، جریانات تندروی نزدیک به جبهه پایداری با یک تیر می‌توانستند چند هدف را بزنند. از یک طرف مانند سال‌های قبل برای دولت حاشیه ساخته و در مسیر تحقق اهدافش مانع‌تراشی کنند و از سوی دیگر با نشاندن جبلی روی صندلی متهم اصلی، او را قربانی این رخداد ساخته و فرد مورد نظر خود را جایگزین جبلی سازند. واکنش‌های تند جبلی در مواجهه با این نوع اقدامات، در راستای بی‌اثر ساختن تلاش تندروها تفسیر و تحلیل شد. گزاره‌ای که این‌بار از سوی اقلیت تندرو مورد توجه قرار نگرفته بود، این واقعیت بود که کلیت نظام، پشت برنامه‌های دولت ایستاده و ضرورت آن را درک کرده‌اند. بنابراین هر نوع تحرکی برای به حاشیه کشاندن این راهبرد با واکنش کلیت حاکمیت مواجه می‌شود. معرفی متخلفان به دستگاه قضایی و اخراج مسببین این اقدام در راستای این رویکرد قابل تحلیل است. 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1022927/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

علیپور: هواداران خیبر خرم آباد 90 دقیقه فحاشی کردند

پشت پرده تعویض گندوز در بازی با خیبر خرم آباد

گل اول پرسپولیس آفساید نبود/ پیام حیدری قضاوت خوبی داشت

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!

حذف خاموش مکمل‌‏های دارویی رایگان برای زنان باردار

معاون وزیر آموزش و پرورش: از نسل جدید جاماندیم

انتقاد قالیباف در مورد خطوط ریلی کشور

اظهارنظر بی سابقه قالیباف در مورد صنعت دارو در کشور!

رئیس مجلس: در مورد بودجه وقت می‌گذارم

قراردادهای بار اول وزارت نفت تاکنون 200 میلیون دلار بوده است

مهارت آموزی رایگان هنرستانی ها در مراکز فنی و حرفه‌ای

فحاشی باورنکردنی به یک پرسپولیسی در خرم‌آباد

لحظه «هو شدن» سردار دورسون در خرم آباد / حمله عجیب مهاجم ترک پرسپولیس به جیمی جامپ! +فیلم

فرشاد احمدزاده گل اول پرسپولیس را به خیبرخرم آباد زد +فیلم

پرسپولیس در آستانه صعود به آسیا | کامبک پرسپولیس با گل دقیقه 91 ارونوف | لیگ نخبگان به ارتش سرخ چشمک زد

گل ها و خلاصه بازی خیبر 1 - 2 پرسپولیس: کامبک بزرگ برای کسب سهمیه! (ویدئو)

کارشناسی داوری بازی خیبر خرم آباد - پرسپولیس: گل امیری درست بود!؟ + نظر کارشناسان

علیپور تعویض شد و حسین‌زاده به صدر جدول رسید

کامبک رویایی پرسپولیس در خرم آباد/ نساجی در تبریز ایستاده سقوط کرد/ سپاهان از سد تیم ته جدولی بر نیامد/ جباری اولین مساوی را دشت کرد

اعلام ترکیب اصلی پرسپولیس و خیبر

ازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

بازگشت رویایی پرسپولیس در خرم‌آباد

پرسپولیس 2 – 1 خیبر خرم آباد/ سرخپوشان به کسب سهمیه آسیایی امیدوار ماندند

پیروانی را در خرم آباد با مشت و لگد زدند!

کیش، قطب تجاری جدید ایران و پاکستان؛ تأکید بر آغاز عملیاتی همکاری‌ها از امروز

پرسپولیس از سد خیبر گذشت

پارک شهید استویی سلسله با اعتبار 150 میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

ربع‌قرن در قدرت

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!