ندای لرستان

آخرين مطالب

عراقچی اهل کجاست؟ سیاسی

عراقچی اهل کجاست؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ایرانیانی که ساکن عراق بودند در سال 1350 و پس از اینکه ایران سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی را پس گرفت به صورت گسترده توسط رژیم بعث عراق از این کشور اخراج شدند. این در حالی است که سیدعباس عراقچی متولد 1341 و در تهران است و در یک خانواده بازاری فعال در تجارت فرش به دنیا آمد. عراقچی همچنین در دوران جنگ و تا پیش از پذیرفته شدن در دانشکده وزارت امور خارجه، کادر سپاه پاسداران بود.
بعد از دومین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا که با میزبانی عمان در رم، ایتالیا برگزار شد دو شایعه درباره وزیر امور خارجه ساخته شد. ابتدا این که سیدعباس عراقچی با بی‌احترامی دولت ایتالیا وارد رم شده و مورد استقبال آنان قرار نگرفته و دوم این که او احتمالاً ایرانی نیست. چرا که در فامیلی او کلمه عراق وجود دارد.
پس از پایان دور اول مذاکرات در مسقط شایعه شده بود که کاظم غریب‌آبادی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه یک خودکار طلایی را دزدیده است. خبری جعلی که مشخص شد از سمت جریان رجوی در فضای رسانه و شبکه‌های اجتماعی فراگیر شده است. این بار، اما موارد مطرح شده از سوی جریان سلطنت‌طلب مطرح شده است. 
عراق در نام عراقچی
یکی از چهره‌های شناخته‌شده هنری خارج از کشور چند روز قبل با بازنشر همان ویدیوی استقبال در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اقای عراقچی کیست، چرا اسم کشور عراق در اسم فامیل ایشان است، زمان شاه فقید، وقتی جوان بودم، بیاد میاورم، هزاران هزار عراقی که از دست دولت عراق، به ایران پناه آورده بودند و ...» این موضوع باعث شد بار دیگر کلمه عراق در نام عراقچی مورد توجه قرار بگیرد.
این ادعا اشاره به ماجرای اخراج معاودین از عراق در زمان رژیم بعث و حسن البکر دارد. ایرانیانی که ساکن عراق بودند در سال 1350 و پس از اینکه ایران مالکیت سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی را پس گرفت به صورت گسترده توسط رژیم بعث عراق از این کشور اخراج شدند. این در حالی است که سیدعباس عراقچی متولد 1341 و در تهران است و در یک خانواده بازاری فعال در تجارت فرش به دنیا آمد. عراقچی همچنین در دوران جنگ و تا پیش از پذیرفته شدن در دانشکده وزارت امور خارجه، کادر سپاه پاسداران بود. 
درباره وجود کلمه عراق در نام خانوادگی وزیر امور خارجه نیز می‌تواند دلایل مختلفی وجود داشته باشد. از جمله این که کلمه عراق در تاریخ ایران ارتباطی به کشور عراق ندارد. دایره‌المعارف فرق اسلامی در این باره نوشته است: «عراق عجم نام تاریخی ناحیه‌ای در مرکز ایران است که از غرب به کوه‌های زاگرس، از شرق به کویر، و از شمال به کوه‌های البرز منتهی می‌شود. کرمانشاه، همدان، اصفهان، ری، قزوین و کاشان، قم، تفرش از شهر‌های عمدهٔ این ناحیه بوده‌اند و سبک عراقی در شعر فارسی منسوب به این ناحیه است. بر اساس کتاب اسناد نام خلیج فارس میراثی کهن و جاودان در مبحث نام‌های سرزمین ایران آمده است که در دوره‌های تاریخی پیش از اسلام ایران مرکزی را ایراکستان می‌گفتند برخی نیز این منطقه را اراک نام گذاری کرده‌اند و آن را کوچک شده واژه ایران می‌دانستند به معنی ایران کوچک، جغرافی دانان و مسالک و ممالک نویسان مسلمان این کلمه را معرب نموده و بر اساس قواعد معرب سازی ک را به ق تبدیل و آن را اِراق و عراق ثبت کردندو دشت‌های منطقه غرب زاگرس را که منطبق با سرزمین صاف (فلات) عراق (به غیر از کردستان) را عراق عرب نام نهادند که منطبق با منطقه بابلیون دوره باستان است.»
نکته دیگر این که در ایران نام‌های خانوادگی زیادی وجود دارد که با تقسیم‌بندی‌های جغرافیایی فعلی، به خارج از مرز‌های ایران مرتبط است. برای مثل نام خانوادگی نجفی که اشاره به شهر نجف اشرف در عراق دارد، بیست و نهمین فامیلی پرتکرار در ایران است. به این فهرست، نام‌های خانوادگی مانند عراقی، هراتی، کابلی، کربلایی، اعرابی، عرب، عرب‌زاده و ... را نیز می‌توان اضافه کرد.
عدم استقبال در رم
عراقچی همراه با هیئت مذاکره‌کننده و تیم محدودی از خبرنگاران و همراهان، شامگاه جمعه 29 فروردین وارد رم شد. در تصاویری که وزارت امور خارجه از این سفر منتشر کرد، مشخص بود که عراقچی بدون تشریفات از هواپیما پیاده و وارد یک ون سیاه‌رنگ شد. این ویدیو دستمایه حمله به تیم مذاکره‌کننده شده و جریانی این موضوع بیان کردند که مقامات ایتالیایی توجه و استقبالی از سفر عراقچی نشان ندادند. در حالی که عراقچی در یک سفر رسمی و به دعوت مقامات ایتالیایی وارد رم نشده بود که مراسم استقبال مرسوم از او انجام شود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1022317/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

لحظه دستبند زدن به ضارب افشین پیروانی +عکس

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

کسانی که پیروانی را کتک زدند، دستگیر شدند

افرادی که به افشین اپیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

دستگیری ضاربان مدیر پرسپولیس؛ یگان ویژه هر دو ضارب را بازداشت کرد

مسئولان ناترازی انرژی را تدبیر و مدیریت کنند

داد و فریاد مدیر فرهنگی پرسپولیس در خرم آباد/ حضور غیر قانونی مدیر پرسپولیسی در نشست خبری

آماده‌باش 195 حوزه امتحانی؛ لرستان مهیای برگزاری آزمون‌های نهایی شد

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

کرمانشاهی: اشخاصی که به پیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

اشخاصی که به پیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

افرادی که به پیروانی حمله کردند دستگیر شدند

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

گل پرسپولیس به چادرملو آفساید بود؟ | کارشناسی داوری جنجالی ترین بازی هفته

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

علیپور: هواداران خیبر خرم آباد 90 دقیقه فحاشی کردند

پشت پرده تعویض گندوز در بازی با خیبر خرم آباد

گل اول پرسپولیس آفساید نبود/ پیام حیدری قضاوت خوبی داشت

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند

ما به تو افتخار می‌کنیم

تنها راه نجات تهران از زیر زمین می‌گذرد

جلف و سخیف نباش وزیر سابق!