ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ سفر گروسی، مکمل مذاکرات ایران و آمریکا سیاسی

سرمقاله جام جم/ سفر گروسی، مکمل مذاکرات ایران و آمریکا
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - جام جم / «سفر گروسی، مکمل مذاکرات ایران و آمریکا» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم رامین مهمانپرست است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در دور اول مذاکراتی که با مقامات آمریکایی درعمان داشتیم، صرفا درباره موضوع هسته‌ای گفت‌وگو شد.تاکید ما همواره بر این بوده که فقط درخصوص موضوع هسته‌ای تبادل‌نظر صورت گیرد.نگرانی اصلی که طرف‌مقابل چندین‌بارمطرح کرده، این است که مبادا فعالیت هسته‌ای ایران به سمت فعالیت‌های نظامی سوق پیدا کند.
این درحالی است که مسئولان کشورمان به‌صراحت اعلام کرده‌اند که براساس فتوای مقام معظم رهبری، ماهیچ برنامه‌ای برای حرکت به سمت سلاح هسته‌ای نداشته و نخواهیم داشت. فتوای رهبری برای ما بالاترین چارچوب و اصل است. بنابراین ما برای هرگونه همکاری فنی که بتواند نگرانی‌ها را رفع کند، با در نظر گرفتن این چارچوب آمادگی داریم. به همین جهت، سفر آقای گروسی می‌تواند مکمل مذاکرات باشد‌؛ چرا که آن نهاد، مرجع ارزیابی فنی فعالیت‌های هسته‌ای ایران بوده و می‌تواند تأیید کند که فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان جنبه صلح‌آمیز دارد و به سمت ساخت سلاح هسته‌ای حرکت نکرده‌ایم. این سفر، با توجه به برگزاری دور نخست مذاکرات و در پیش بودن دور دوم در روز شنبه و گزارش گروسی از آخرین وضعیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران و همچنین بحث‌های مربوط به همکاری‌های دو طرف می‌تواند مکمل مذاکرات ایران و آمریکا باشد. ایران بارها اعلام کرده که به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این موضوع را تأیید می‌کند اما با این حال، مقامات آمریکایی از جمله آقای ترامپ همواره اظهاراتی مطرح می‌کنند که در راستای فشار رسانه‌ای و سیاسی قرار دارد. زیرا کشورهای غربی تلاش می‌کنند در فضای افکار عمومی، مطالبات حداکثری خود را با همراهی فشار و تهدید مطرح کنند و مذاکرات را تحت تأثیر قرار دهند. با این حال، ایران همواره بر مواضع، چارچوب‌ها و خطوط قرمز خود پایبند بوده و هرگونه تخطی از این اصول با پاسخ منفی از سوی ایران روبه‌رو خواهد شد. آژانس بارها صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تأیید کرده و اگر هدف طرف مقابل صرفا رفع نگرانی‌ها درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران باشد، ما همواره آمادگی گفت‌وگو و همکاری داشته و داریم. بنابراین، اظهاراتی که خارج از فضای مذاکرات از سوی افراد یا رسانه‌ها مطرح می‌شود، عمدتا با هدف فضاسازی و تأثیر بر مذاکرات و مطرح‌کردن خواسته‌های حداکثری صورت می‌گیرد. در مجموع، اگر آژانس در قبال ایران صرفا به وظیفه فنی خود عمل کرده و سیاسی‌کاری نکند، متخصصان ما توان پاسخگویی و رفع نگرانی‌های طرف مقابل را دارند و قطعا ارائه گزارش‌های فنی و دقیق تکمیلی درخصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران که مبتنی بر صلح‌آمیز بودن آن است از سوی گروسی می‌تواند بخشی از به نتیجه رسیدن مذاکرات باشد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1021101/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

لحظه دستبند زدن به ضارب افشین پیروانی +عکس

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

کسانی که پیروانی را کتک زدند، دستگیر شدند

افرادی که به افشین اپیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

دستگیری ضاربان مدیر پرسپولیس؛ یگان ویژه هر دو ضارب را بازداشت کرد

مسئولان ناترازی انرژی را تدبیر و مدیریت کنند

داد و فریاد مدیر فرهنگی پرسپولیس در خرم آباد/ حضور غیر قانونی مدیر پرسپولیسی در نشست خبری

آماده‌باش 195 حوزه امتحانی؛ لرستان مهیای برگزاری آزمون‌های نهایی شد

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

کرمانشاهی: اشخاصی که به پیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

اشخاصی که به پیروانی حمله کردند، دستگیر شدند

افرادی که به پیروانی حمله کردند دستگیر شدند

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

گل پرسپولیس به چادرملو آفساید بود؟ | کارشناسی داوری جنجالی ترین بازی هفته

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

علیپور: هواداران خیبر خرم آباد 90 دقیقه فحاشی کردند

پشت پرده تعویض گندوز در بازی با خیبر خرم آباد

گل اول پرسپولیس آفساید نبود/ پیام حیدری قضاوت خوبی داشت

تایید شد ؛ ضرب و شتم افشین پیروانی توسط 2 نفر در خرم آباد

رحمانی: پیروانی عذرخواهی ما را نپذیرفت

جنجال در خرم‌آباد؛ دو عضو خیبر تا اطلاع ثانوی محروم شدند!

کارتال: هم به علیپور فحش دادند و هم افشین پیروانی را مشت زدند؛ فهمیدیم که چطور باید بازی را ببریم

دستور موقت برای ضاربان افشین پیروانی

کشتی آزاد نونهالان کشور/ نفرات برتر 6 وزن نخست مشخص شدند

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟

سردرگمی در آمریکا بر سر جنگ اوکراین

داور از در خرم‌آباد در محاصره سلفی بگیران مشتاق

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل به ما ناسزا گفتند

دستور موقت کمیته انضباطی برای 2 عضو تیم خیبر خرم‌آباد

کارتال: زیر چشم پیروانی زدند و اطراف هتل ناسزا گفتند