ندای لرستان
امامزادگانی با قدمت 1040 سال در لرستان/ 109 بقعه مقصد گردشگران مذهبی + تصاویر
یکشنبه 28 اسفند 1401 - 12:05:31 PM
تسنیم
ندای لرستان - معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه لرستان با اشاره به وجود 109 بقعه متبرکه در این استان گفت: قدمت برخی از امامزادگان لرستان به 1040 سال پیش می‌رسد. - 
حجت‌الاسلام محمدجواد عباس‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به وجود 109 بقعه متبرک امامزادگان در لرستان اظهار داشت: 120 امامزاده در این بقاع مدفون است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی با بیان اینکه دو یا سه امامزاده در برخی از بقاع متبرکه الیگودرز و دورود دفن شده است، افزود: امامزاده دو برادران خرم‌آباد دارای یک بقعه است، اما دو امامزاده در این بقعه مدفون است.
معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه لرستان عنوان کرد: امامزاده محمد کوهدشت، امامزاده ابوالوفای کوهدشت، امامزاده زید بن علی خرم‌آباد، امامزاده ابراهیم معروف به بابای بزرگ در دلفان، امامزادگان زید و قاسم در ازنا، امامزاده جعفر و ابوالحسن بروجرد و امامزاده احمد پلدختر بیشترین زائر را نسبت به سایر بقاع متبرکه این استان دارند.
خراسان جنوبی می‌تواند چهارمین قطب گردشگری مذهبی در ایران باشد وی با بیان اینکه امامزاده محمد بن حسن الیگودرز و امامزاده محمد کوهدشت در سطح ملی شناخته‌شده است، بیان کرد: قدمت برخی از امامزادگان لرستان به 800 سال می‌رسد و علاوه بر جنبه مذهبی‌بودن از میراث تاریخی نیز برخوردار است.
عباس‌زاده با اشاره به اینکه نسب امامزاده محمد کوهدشت با سه واسطه به امام موسی بن جعفر (ع) می‌رسد، گفت: ابراهیم مجاب فرزند عبدالله جد این امامزاده است.
معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه لرستان با بیان اینکه امامزاده محمد بن حسن الیگودرز هر ساله پذیرای زائران بی‌شماری از استان‌های اصفهان، چهارمحال‌وبختیاری و خوزستان است، تصریح کرد: این امامزاده به‌واسطه قرارگیری در نقاط برف‌گیر و صعب‌العبور فقط در طول شش ماه دارای زائر است.
عباس‌زاده با اشاره به اینکه نسب امامزاده محمد بن حسن الیگودرز با یک واسطه به امام حسن(ع) می‌رسد، اظهار داشت: این بقعه بسیار موردتوجه مردم مناطق بختیاری‌نشین است، چون کرامات زیادی از این امامزاده دیده‌اند.
وی به قدمت امامزادگان لرستان اشاره کرد و افزود: قدمت امامزاده زید بن علی در خرم‌آباد به هزار و 40 سال پیش می‌رسد و همچنین قدمت ساختمان امامزاده زید بن قاسم ازنا به زمان سلجوقیان می‌رسد.
معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه لرستان با اشاره به تهیه اطلس بقاع متبرکه این استان عنوان کرد: در این طرح موقعیت جغرافیایی و اطلاعات مکانی بقاع و اماکن متبرکه جمع‌آوری و اطلاعات توصیفی این امامزادگان نیز در قالب نرم‌افزار Gis تهیه‌ شده است.
وی با بیان اینکه 2 میلیون بار زائر سالانه از بقاع لرستان بازدید می‌کنند، بیان کرد: متولی بقاع این استان به‌عهده اداره‌کل اوقاف و امور خیریه است، اما میراث‌فرهنگی نیز در مرمت ساختمان این امامزادگان حضور فعال دارد.







http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/621566/امامزادگانی-با-قدمت-1040-سال-در-لرستان--109-بقعه-مقصد-گردشگران-مذهبی---تصاویر
بستن   چاپ