ندای لرستان
دور و نزدیک کرونا در پس بی توجهی به هشدارهای بهداشتی
چهارشنبه 21 دی 1401 - 12:56:45 PM
ایرنا
ندای لرستان- اکنون که نوع رفتار با مهمان ناخوانده کرونا را تا حدودی آموخته ایم و حدود سه سال همزیستی ناگزیر با این ویروس را پشت سرگذاشته ایم همچنان ماسک، رعایت پروتکل های بهداشتی و واکسن تنها ابزار کاربردی پیشگیری از ابتلا به کووید 19 هستند.

هشدارهای بهداشتی و پزشکی روز به روز بیشتر و بلندتر به گوش می رسد چراکه مراودات اجتماعی برقرار است؛ افراد در حال رفت و آمد در معابر، مکان های عمومی و خواهان روال عادی زندگی هستند که تداوم این سبک زندگی با رعایت صحیح و دقیق پروتکل های اجتماعی میسر است.

اکنون توصیه وزارت بهداشت این است که همه افراد دارای بیماری زمینه ای ، نقص ایمنی، مبتلا به انواع سرطان و ایدز اگر حداقل 6 ماه از آخرین دُز واکسن کرونای آنها گذشته است برای دریافت واکسن یادآور اقدام کنند چراکه در غیراینصورت آنتی بادی چندانی در بدن برای مقابله با ویروس باقی نمانده است.

ویروس ویرانگر کرونا طی سه سال گذشته اثبات کرده است که با هیچکس، تعارف و شوخی ندارد و با توجه به شیوع زیر سویه های جدید آن در کشورهای مختلف باید درباره پیش بینی های مربوط به موج هشتم، مراقبت های لازم را انجام داد.

طی ماه های گذشته به دلیل خفیف شدن ویروس کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی و استقبال از واکسن نیز بین افراد کم رنگ شده بود اما اکنون مقابله در برابر این ویروس ایمنی بیشتری را می طلبد و شایسته است که افراد به این مهم توجه داشته باشند تا بتوان موج هشتم را با سختی کمتری پشت سرگذاشت.

این در حالی است که امسال آموزش های مدارس نیز پس از گذشت 2 سال حضوری شد و اکنون که صدای پا کرونا به گوش می رسد دغدغه بسیاری از والدین و خانواده ها، سلامتی فرزندان و چگونگی رفتار و کنترل این ویروس است که رعایت پروتکل های بهداشتی را در این اماکن بیش از پیش ضروری کرده است.

بیش از سه میلیون و 184 هزار دُز واکسن کرونا در لرستان تزریق شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: سه میلیون و 184 هزار و 305 دُز واکسن کرونا تاکنون برای جامعه هدف این استان تزریق شده است.

دکتر مریم کوشکی با بیان اینکه تاکنون سه میلیون و 753 هزار و 784 دُز واکسن کرونا وارد استان شده است اظهار داشت: حدود 750 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 800 هزار نفری لرستان بالای 18 سال سن دارند که با توجه به شرایط موجود و شیوع زیرسویه جدید ویروس کرونا باید نسبت به تزریق دُز یادآور اقدام کنند.

وی با بیان اینکه شدت انتقال زیرسویه جدید کرونا سریع است اظهار داشت: توصیه می شود افرادی که بیش از 6 ماه از تزریق آخرین مرحله واکسن کرونای آنها گذشته است هرچه سریعتر نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند چراکه در صورت بالا رفتن ایمنی افراد، شدت بیماری کاهش خواهد یافت.

وی عنوان کرد: طی ماه های گذشته به دلیل فروکش کردن ویروس کرونا استقبال چندانی از تزریق واکسن نشده است اما اکنون شمار بیشتری از افراد در مراکز تزریق واکسن کرونا جهت دریافت دُز یادآور مراجعه می کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با فروکش شدن موج کرونا در استان آمار مرگ و میر و بستری بر اثر ابتلا در استان کاهش یافت اما در مجموع تاکنون 226 هزار و 614 نفر در این استان به کرونا مبتلا شده که 2 هزار و 911 نفر آنها به دلیل این ویروس جان باخته اند.

کوشکی اظهار داشت: کل نمونه های ارسالی مشکوک به کرونا در آزمایشگاه های استان 653 هزار و 382 مورد بوده که از این تعداد پاسخ 652 هزار و 693 مورد اعلام شده است.

موردی از ابتلا به زیرسویه جدید امیکرون در لرستان گزارش نشده است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین گفت: تاکنون هیچ موردی از ابتلا به زیرسویه جدید کرونا در این استان گزارش نشده است.

کوشکی بیان کرد: طی 24 ساعت گذشته 30 مورد مشکوک در استان نمونه گیری شده است که از این مجموع حتی یک مورد نیز ابتلای به کرونا گزارش نشد اما در حال حاضر از مجموع نمونه گیری های انجام شده در استان، موارد مشکوک و مثبت دچار آنفلوآنزا هستند که خوشبختانه در حال حاضر آمار ابتلا به آنفلوآنزا بین افراد بزرگسال استان نیز در حال کاهش است.

وی با اشاره به اینکه شدت انتقال زیرسویه جدید کرونا سریع و آنتی بیوتیک و واکسن گریز است ادامه داد: رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، شست و شوی دست ها و استفاده از ماسک بسیار ضروری است.

کوشکی با اشاره به اینکه تزریق واکسن جدید و ایجاد ایمنی در مقابل این ویروس لازم است عنوان کرد: علایم زیرسویه جدید کرونا توام با گرفتگی صدا، تب و لرز، بدن درد، آبریزش بینی و دیگر علایم سرماخوردگی و در مواردی نیز به حالت گوارشی است.

رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در اماکن عمومی لرستان حدود 15 درصد است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: اکنون آمار استفاده از ماسک در اماکن عمومی استان حدود 10 تا 15 درصد می باشد که با توجه به شیوع زیرسویه جدید کرونا و سرعت انتقال این ویروس استفاده از ماسک وپروتکل های بهداشتی بسیار ضروری و کاربردی است.

کوشکی افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تهویه مناسب در اماکن عمومی به ویژه در فصول سرد سال که محیط بسته باشد بسیار مهم است و حداقل با بازکردن پنجره ها باید تهویه مناسب در فضاهای سربسته ایجاد شود چراکه با سرعت انتقال بالای ویروس یک فرد ناقل می تواند تعداد زیادی را مبتلا کند.

وی در خصوص لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک در مدارس اظهار داشت: در این راستا طی مکاتباتی با آموزش و پرورش استان نسبت به لزوم استفاده از ماسک، تهویه مناسب و رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاکید شده است.

وی با تاکید بر اجباری شدن استفاده از ماسک در مدارس ادامه داد: در دستورالعمل ابلاغ شده به مدارس تاکید شده است دانش آموزان دارای علائم باید تا پنج روز در منزل استراحت کنند و کارکنان مدارس نیز به منظور حفظ سلامت و ایمنی دانش آموزان باید از مراجعه افراد دارای علائم ممانعت کنند.

کوشکی گفت: در حال حاضر آمار ابتلای کودکان به کرونا در استان پایین اما ابتلای کودکان به آنفلوآنزا نسبت به بزرگسالان بیشتر است.

افزایش مراکز واکسیناسیون در لرستان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان به اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی ویروس کرونا و آماده سازی تجهیزات به منظور پیشگیری از شیوع سویه جدید تاکید کرد و افزود: کرد: فعال کردن مراکز 16 ساعته و مراکز واکسیناسیون، بیماریابی فعال، تجهیز زنجیره سرد شهرستان‌ها، آموزش و اطلاع رسانی به مردم در مورد چگونگی پیشگیری از سویه جدید کرونا و نظارت بر رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی می‌بایست در دستور کار همکاران بهداشت قرار گیرد.

کوشکی عنوان کرد: طی چند روز آتی، مراکز واکسیناسیون در کل استان افزایش خواهند یافت تا مردم برای تزریق دُز یادآور مشکلی نداشته باشند.

32 بیمار مشکوک به کووید 19 در لرستان بستری هستند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: با توجه به افزایش آمار ابتلای کووید 19 در سطح کشور انتظار می رود آمارها در استان نیز طی چند هفته آینده افزایشی باشد اما تاکنون خوشبختانه در لرستان حجم مراجعات روند عادی دارد.

علی بختیاری بیان کرد: تعداد 32 بیمار مشکوک به کووید 19 در مراکز درمانی استان بستری هستند که هنوز جواب تست این بیماران قطعی نشده است.

وی با بیان اینکه اکنون در فصل همزمانی بیماری های ویروسی و تنفسی قرار داریم بیان کرد: اکنون استان از پیک آنفلوآنزا خارج شده و آمار ابتلا پایین است در حالیکه طی هفته های گذشته روند ابتلای کودکان با آمار بالایی مواجه بود.

وی با بیان اینکه طی هفته های گذشته روزانه حدود 800 تا 900 مراجعه مبتلا به آنفلوآنزا در استان داشتیم گفت: اکنون این روند سیر طبیعی دارد.

6 شهر لرستان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد

براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از آخرین رنگ بندی وضعیت کرونایی اکنون خرم آباد، پلدختر، چگنی، رومشکان، سلسله و ازنا در وضعیت زرد و شهرستان های بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، دورود و دلفان در وضعیت آبی هستند.

بنا بر جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی شهرها، هیچ شهرستانی از لرستان در وضعیت نارنجی یا قرمز قرار ندارد اما تعداد شهرهای با وضعیت زرد افزایش و در این هفته وضعیت کرونایی در خرم‌آباد و پلدختر از آبی به زرد تغییر یافته است.



http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/264616/دور-و-نزدیک-کرونا-در-پس-بی-توجهی-به-هشدارهای-بهداشتی
بستن   چاپ