ندای لرستان
آموزش و پرورش باید اجازه ورود و ایجاد تفکر خلاق را بدهد
شنبه 21 آبان 1401 - 11:37:09 AM
ایسنا
ندای لرستان -  رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: آموزش و پرورش باید اجازه ورود و ایجاد تفکر خلاق را بدهد.
فرهاد نامداری اظهار کرد: یکی از چالش‌هایی که ما داریم و در دانشگاه است و هم به تبع آن وارد بخش حوزه فناوری و دانش بنیان شده و می‌توان گفت طی سالیان گذشته حوزه دانش بنیان به نحوی بوده که شعار سال تحت عنوان آن نامگذاری شده است.
 
وی ادامه داد: یکی از معضلاتی که وجود دارد این است که ما طی این سال‌ها کاهش بنیه و توان علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها و دانشجویان را در این حوزه داشتیم که ناشی از فعالیت مجازی بوده که دانشگاه‌ها در این سال‌ها داشتند.
نامداری با اشاره به این‌که در این امر در چارچوبی که دارد باید به سمتی برویم که بتوانیم این دوران را جبران کنیم، عنوان کرد: در خروجی دانشگاه‌ها به سمت دانش‌بنیان و فناوری دچار مشکل خواهند شد.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با بیان این‌که یک مشکل دیگر که دانشگاه‌ها دارند کاهش بودجه مؤثر آنها بوده است، تصریح کرد: به طور سالیانه ادعا می‌شود بودجه دانشگاه‌ها بالا می‌رود و این درحالی است که بودجه واقعی و مؤثر دانشگاه‌ها به تأثی از نرخ ارز در این حوزه بسیار پایین است.
وی ادامه داد: یک زمانی بحث مهاجرت دانشجوها بود، الان برای اساتید ما این دام گذاشته شده است، به راحتی اعضای هیئت علمی ما از کشور مهاجرت می‌کنند، که این امر از آن ها به مجموعه‌های فناور و دانش‌بنیان نیز سرایت کرده، ما شرکت‌های دانش‌بنیان که به آن‌ها استارت‌آپ‌ها می‌گوییم در حال خروج از کشور هستند.
نامداری با اشاره به این‌که در حال حاضر کشورهای دیگر شرایط خوبی را برای رفتن شرکت‌های استارتاپی ما فراهم می‌کنند، عنوان کرد: ما یک مقداری نیازمند صرف بودجه در این حوزه‌ها هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان بیان کرد: قاعدتاً جایگاه کشور به برکت زحماتی که همکاران دانشگاهی ما کشیدند، در بدترین حالت جزء 20 کشور برتر دنیا هستیم، ولی خروجی که مدنظر بوده و اهمیت دارد حوزه فناوری و کاربرد است.
وی با اشاره به این‌که ما در حوزه کاربرد بهترین ادعایی که داریم رتبه 53 جهان است که باید آن‌را جبران کنیم، افزود: این رتبه در قالب ثبت اختراعات است نه تولید محصول، پس ما باید همان کار جهادی که در حوزه تولید علم و مقالات انجام دادیم در اینجا در قالب تولید مجموعه‌های دانش بنیان داشته باشیم، نیازمند سرمایه‌گذاری و فرهنگ‌سازی هستیم.
نامداری با اشاره به این‌که انتظار ما در این حوزه از شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که ما اگر در حوزه فرهنگ‌سازی وارد شویم دست مجموعه‌های دانش‌بنیان بسته است، عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم به گفته‌های مقام معظم رهبری برسیم در نامگذاری سال‌های مختلف برای این حوزه دانش‌بنیان ما نیازمند فرهنگسازی پایه هستیم، که تفکر کارآفرینی و اشتغال آفرینی از ابتدا و از مدارس است.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان ادامه داد: آموزش و پرورش باید اجازه ورود و ایجاد تفکر خلاق را بدهد، دستورالعمل‌های این حوزه باید مشتمل از شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد که درست عمل شود.
وی تصریح کرد: نگرانی اشتغال را برای فارغ‌التحصیلان خود داریم، الان ورودی‌های دانشگاه‌های ما به سمت رشته‌های خاصی می‌روند که درد آن 20 تا 30 سال آینده خودش را به ما نشان می‌دهد، دانشجویان ما می‌خواهند به سمتی بروند که احساس کنند این مشاغل می‌تواند کاربرد بهتری برای آینده آن‌ها داشته باشد.
نامداری افزود: ما اگر این اصلاح را داشته باشیم و سرفصل‌هایی را وارد آموزش و پرورش کنیم که بجای اینکه افراد یاد بگیرند در مجموعه‌های دولتی بمانند، باید به این سمت بروند که خودشان شغل‌ها را ایجاد کنند، کاری که در همه دنیا انجام می‌شود.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: قاعدتاً باید این راه‌ها به سمت فرهنگ‌سازی، رسانه‌ای شده و آموزش و پرورش و صدا و سیما وارد کار شود.
وی افزود: ما نیازمند یک سری حمایت‌های مالی روی مشاغل و فناوری‌های ریسک‌پذیر هستیم، این درحالی است که در ایران بودجه‌هایی برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر نداریم.
نامداری با اشاره به این‌که باید برای یک سری از پژوهش‌ها و فناوری‌ها هزینه بدهیم، تصریح کرد: نمی‌توانیم بگوییم 100 درصد به نتیجه می‌رسند اما اگر می‌خواهیم در قله علم و فناوری دنیا باشیم باید یک مقدار در این حوزه هزینه‌هایی کنیم که احتمال دهیم بخشی از آن‌ها محقق شود.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان با اشاره به این‌که روی ظرفیت فناوری علوم و معارف اسلامی و حوزه‌های علمیه خیلی کار نشده است، عنوان کرد: در این حوزه در لرستان استارت را به همراه دکتر حاتمی زدیم، استارت مرکز رشد حوزه علوم اسلامی را در استان زدیم که بناست در این مرکز روی تولید محتوا کار کنیم.
وی افزود: این همان چیزی که در مبارزه 30 سال آینده به آن نیاز است، با فناوری‌هایی که در حال حاضر نمی‌دانیم دنیای 30 سال آینده چه می‌شود، شاید اگر این الگو بتواند در جامعه باشد این چارچوب بین پارک‌های علم و فناوری و نمایندگی‌های مقام معظم رهبری در پارک‌های علم و فناوری می‌تواند در این حوزه به ما کمک کند.
 

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/259506/آموزش-و-پرورش-باید-اجازه-ورود-و-ایجاد-تفکر-خلاق-را-بدهد
بستن   چاپ