ندای لرستان
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان:
تسهیل کار هنرمندان صنایع‌دستی سرانه درآمد لرستان را ارتقا می‌دهد
چهارشنبه 12 مرداد 1401 - 14:33:54
ندای لرستان - خرم‌آباد- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان گفت: تسهیل شرایط کار هنرمندان و فعالان حوزه صنایع‌دستی موجب رشد سرانه درآمد اقتصادی استان خواهد شد.

به‌گزارش خبرنگار مهر ، عطا حسن‌پور ظهر چهارشنبه در حاشیه برگزاری انتخابات هیئت جامعه تخصصی فعالان صنایع‌دستی لرستان اظهار کرد: به موجب این جلسه نماینده جامعه تخصصی فعالان صنایع‌دستی استان لرستان انتخاب شد و همچنین در مورد چگونگی عملکرد و وظایف اعضای هیئت مؤسس در عضوگیری صنعتگران استان، توضیحاتی ارائه شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان عنوان کرد: این جلسه به منظور انتخاب هیئت مدیره و بازرس جامعه تخصصی فعالان صنایع‌دستی استان برگزار شد که هدف نهایی از تشکیل این هیئت پیشبرد و توسعه صنایع‌دستی استان در سطح ملی و بین‌المللی و کمک به ارتقای جایگاه صنایع‌دستی است.
وی اضافه کرد: در پایان این جلسه با رأی‌گیری اعضای هیئت مؤسس، «فتانه سپهوند» به عنوان نماینده هیئت جامعه تخصصی فعالان صنایع‌دستی استان لرستان معرفی شد.
حسن‌پور خاطرنشان کرد: صنایع‌دستی رابطه مستقیمی با اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی دارد و توجه به این ظرفیت و تسهیل شرایط کار هنرمندان و فعالان این حوزه موجب رشد سرانه درآمد اقتصادی استان خواهد شد.
بنابراین گزارش، صنایع دستی لرستان در سه نوع متمایز عشایری، روستایی و شهری شکل گرفته‌اند. بیشتر تولیدات صنایع دستی عشایری به مصرف خانوار می‌رسند و کمتر به بازار عرضه می‌شوند.
انواع صنایع‌دستی عشایر استان لرستان عبارتند از سیاه چادر، چیت، قالی و گلیم. صنایع دستی روستایی را قالی، گلیم، رنگرزی و جاجیم‌بافی تشکیل می‌دهند و عمده صنایع دستی شهری نیز خراطی، نمدبافی، قلم زنی، ورشو سازی، قالی، موج و گلیم بافی هستند.
در سال گذشته صادرات تولیدات صنایع‌دستی استان به‌صورت تقریبی و چمدانی با آنالیز صورت گرفته در مبادی خروجی و ترانزیتی استان شامل انواع البسه محلی و گلیم و ماشته‌داری، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، مصنوعات چرمی دست‌ساز به کشورهای آلمان، ترکیه، روسیه، استرالیا، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و چین و ایتالیا، عراق، کویت، کانادا و سوئد بوده است.
میزان تولید انواع صنایع‌دستی در رشته‌های گلیم و ماشته، جاجیم، پارچه‌بافی، حرمی‌بافی، ورشو سازی و قلم‌زنی روی ورشو، چرم دست دوز، آژیه‌دوزی و گیوه‌بافی، نمدمالی، البسه محلی لری و بختیاری (چوقا بافی)، کلاه نمدی، زیورآلات سنتی محلی، گره چینی و منبت‌کاری، میناکاری، نقاشی و طلاکاری روی شیشه، چاقوسازی و ساخت انواع آلات موسیقی به‌ویژه کمانچه لری و… در استان را می‌توان میزان 20 هزار مترمربع در دست بافته‌های و زیراندازهای سنتی و البسه محلی و 120 تن در سایر محصولات در سال برآورد کرد.

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/254447/تسهیل-کار-هنرمندان-صنایع‌دستی-سرانه-درآمد-لرستان-را-ارتقا-می‌دهد
بستن   چاپ