ندای لرستان
علم‌سپاری یکی از شئونات تربیت است
سه شنبه 20 اردیبهشت 1401 - 2:35:45 PM
ایسنا

ندای لرستان- احسان یاوری در مراسم تکریم مقام والای استاد که امروز 20 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، با درود بر بزرگترین استادان عالم بشریت، انبیا الهی، از یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های فرستادگان خداوند یعنی معلمی و با ذکر جمله‌ای از معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) که معلمی شغل انبیاست، اظهار کرد: عظمت این مقام در تربیت انسان‌هاست. همان‌طور که رب به‌عنوان یکی از صفات خداوند ریشه واژه تربیت است چه مقامی بالاتر از اینکه انسان جا پای فرستادگان الهی بگذارد.

وی تصریح کرد: یکی از شئونات تربیت، علم‌سپاری است که مشاهیر و مفاخری همچون علامه طباطبایی، علامه شهیدی، علامه همایی، علامه فروزان‌فر و همچنین علامه مطهری که این روز نیز با نام ایشان درآمیخته شده، نخستین توفیقشان همین علم سپاری بوده است. لیکن صرف علم‌سپاری کافی نبوده و معلم می‌بایست به دنبال تربیت انسان و الهام بخشی باشد تا در یک مجموعه آموزشی فردی پرهیزگار، متخصص و مفید برای جامعه تربیت شود و در واقع شاگرد پروری و نه مرید پروری صورت گیرد.

رئیس دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی (ره) خاطرنشان کرد: معلمی، ورای نام‌های متنوعی که در فرهنگ‌های مختلف به خود دیده، همواره مکانت و مرتبتی و گرانمایه بوده؛ تا به جایی که فیلسوفان معنی گرا در کمک به رشد و تکامل شخصیت، معلم را همکار خداوند دانسته و در آموزه‌های اسلامی، منصب‌داران این جایگاه جلیل‌القدر، آراسته به شأنی از شئون الهی و ادامه‌دهنده طریق پیامبران معرفی شده‌اند.

وی اضافه کرد: این جایگاه رفیع، برآمده از این حقیقت است که بدون صحنه‌گردانی معلمان در فرآیند تعلیم و تربیت، غالب مردمان را نه توان و انگیزه رشد و تعالی است و نه جوامع و فرهنگ‌ها را توان استواری و شکوفایی.

رئیس دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) بیان کرد: این یک حقیقت است که اساتید و معلمان افزون بر علم سپاری و تأثیرگذاری بر یافته‌ها و شاخص‌های علمی، در انسان‌سازی و شاگرد پروری مدعی و مؤثر هستند.

یاوری ادامه داد: تاریخ فرهنگی و تربیتی این سرزمین گویای حضور و صحنه‌گردانی معلمان و اساتید پرشماری است که هم شان را بر تربیت شاگردان و رشد و تعالی ایشان قرار داده و خویشتن را وقف وجود نسل بعدی کرده‌اند.

وی عنوان کرد: امروزه نیز غالب اساتید و معلمان بر طریقه اسلاف و هم کسوتان خویش ضمن جهاد علمی، در مسیر الهام بخشی بر شاگردان و شاگرد پروری، دغدغه‌مند و پرتلاش هستند.

رئیس دانشگاه آیت‌الله‌العظمی بروجردی (ره) اظهار کرد: ایشان به‌واقع به این حقیقت مهم واقف هستند که علم در دست افراد اخلاق‌مداری و تربیت یافته است که می‌بالد و به مصرف درست می‌رسد؛ تأثیرپذیری طالبان علم و دانش از نظر اخلاقی و روحی از استاد علاوه بر بحث علم‌آموزی امری بدیهی و مهم است که همسنگ تعلیم بوده که اهمیت این امر در این دوران پر تغییر و پرهیاهوی حقیقی و گسترش فضای مجازی دوچندان شده است.

گفتنی است در پایان این مراسم از اساتید برگزیده تجلیل شد.


http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/249492/علم‌سپاری-یکی-از-شئونات-تربیت-است
بستن   چاپ