ندای لرستان
گندم سیاه چیست؟
چهارشنبه 7 اردیبهشت 1401 - 2:15:06 PM
ایسنا

ندای لرستان- نیما زیوداری   با اشاره به این‌که برخلاف آنچه تصور می‌شود گندم سیاه ارتباطی به گندم ندارد، اظهار کرد: این گیاه نوعی علف است که به خانواده ریواس‌ها مرتبط است و آنچه مردم مصرف می‌کنند در حقیقت نوعی میوه دانه‌ای است که از گیاه گندم سیاه یا دیلار گرفته می‌شود.

وی بیان کرد: این گیاه دقیقاً مانند همان مصرف سنتی گندم عادی استفاده می‌شود، یکی‌از دلایلی که امروزه گندم سیاه را محبوب ساخته این است که این گیاه فاقد گلوتن و به شدت مفید است.

زیوداری با اشاره به ارزش‌های غذایی گندم سیاه، بیان کرد: گندم سیاه مقدار زیادی پروتئین، ترکیبات معطر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی دارد و علاوه‌بر آن خوراکی فوق‌العاده‌ای برای افزودن به رژیم غذایی است.

این کارشناس‌ارشد گیاه‌شناسی با اشاره به فواید و خواص گندم سیاه، عنوان کرد: جلوگیری از سرطان یکی از این خواص است، یک فنجان گندم سیاه حاوی بیش از 20 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه شماست، فیبری که از این گیاه به دست می‌آید، خاصیت قوی ضد سرطانی دارد، به این معنا که این گیاه از رشد و گسترش انواعی از سرطان جلوگیری می‌کند.

وی افزود: این موضوع در جلوگیری از به وجود آمدن سرطان سینه در زنان کاملاً درست است به ویژه در زنانی که ایام یائسگی را پشت سر می‌گذارنند و ریسک بالایی در ابتلا به این بیماری را دارند.

زیوداری بیان کرد: یکی‌از دلایلی که چرا گندم سیاه نقش دائمی در رژیم غذایی شما ایفا می‌کند و باید حتما در رژیم غذایی شما باشد این است که این گیاه حاوی مواد مغذی زیادی مانند فلاونوئیدهاست که عملکرد ویتامین ث را تسهیل کرده و مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند که برای سلامت شما حیاتی بوده و رادیکال‌های آزاد خطرناک را نابود می‌کنند و رادیکال‌های آزاد باعث بروز سرطان و بیماری‌های قلبی می‌شوند.

این کارشناس‌ارشد گیاه‌شناسی با اشاره به این‌که یکی‌از مهم‌ترین فلاونوئیدهای موجود در گندم سیاه روتین است، عنوان کرد: این ماده سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند و بدینوسیله از تصلب شرائین، حملات قلبی و سکته جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: دیابت اغلب می‌تواند کاملاً خطرناک باشد و مدیریت آن می‌تواند در طول زمان‌ها کاملاً پیچیده باشد، گندم سیاه حاوی فیبرهایی است که قند خون  را در بدن کاهش داده و به کنترل دیابت کمک می‌کند، گندم سیاه فوری عمل کرده و در طی یک تا دو ساعت سطح قند خون را کاهش می‌دهد.

زیوداری ادامه داد: گندم سیاه حاوی شیرو اینوسیتول است که به طور طبیعی مانند انسولین عمل کرده و گیرنده‌های انسولین بدن را حساس می‌کند و این گیاه به ویژه برای مبتلایان به دیابت نوع یک مفید است.

این کارشناس ارشد گیاه‌شناسی بیان کرد: گندم سیاه حاوی مقدار زیادی منیزیم بوده که برای حدود 300 نوع آنزیم ضروری است، آنزیم‌هایی که تأثیر مستقیم بر روی جذب گلوکز و انسولین دارند.

وی ادامه داد: فیبر یکی از اجزای کلیدی برای گوارش بهتر است و گندم سیاه مملو از فیبر است، که حجم زیادی به حرکات روده افزوده و همچنین حرکت کرمی روده را تحریک می‌کند، به همین علت برای افرادی که می خواهند گوارش خود را بهبود دهند مناسب است.

زیوداری بیان کرد: سیستم ایمنی بدن همچون سپر از بدن در مقابل عفونت‌ها و بیماری‌ها دفاع می کند بنابراین هرچه سیستم ایمنی ضعیف‌تر شود شخص مریض‌تر است، گندم سیاه حاوی فلاونویید، توکوفرول، سلنیوم و فلونیک اسید است که همگی عوامل رادیکال آزاد را پیدا و آن‌را خنثی کرده و از بروز بیماری‌ها و عفونت‌ها جلوگیری می‌کنند.

این کارشناس‌ارشد گیاه‌شناسی عنوان کرد: فایده بسیار خوب مصرف گندم سیاه آن است که مملو از پروتئین بوده و این گیاه منبع عالی تمامی هشت آمینو اسید ضروری شامل لیزین است و مصرف گندم سیاه گزینه بسیار خوبی برای گیاه خواران است تا آن را با گوشت تعویض کنند و با این کار به بدن اجازه دهند تا فواید مورد نیاز را سریعتر جذب کند.

وی تصریح کرد: همچنین گندم سیاه برای کاهش ریسک سنگ صفرا، جلوگیری از آسم، بهبود سلامت استخوان، جلوگیری از کم‌خونی، کمک به کاهش وزن، کاهش فشارخون، جلوگیری از پیری زودرس پوست، درخشان کردن پوست، کمک به سلامت و رشد مو، بهبود حساسیت، دفع مایعات اضافی و ... مفید است.


http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/249115/گندم-سیاه-چیست؟
بستن   چاپ