ندای لرستان
یادمان‌های از یاد رفته
یکشنبه 4 اردیبهشت 1401 - 11:12:49 AM
ایسنا

ندای لرستان- در آذرماه 82 مصوبه‌ای در بنیاد شهید انقلاب اسلامی تصویب شد که بر اساس آن باقی مانده مفقودان دفاع مقدس، شهید اعلام شدند و نام آن‌ها با عنوان شهدای جاویدالاثر ثبت شد.

زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا مهمترین راهکار در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است که ایجاد یادمان شهدای جاویدالاثر می‌تواند تاثیر بسزایی در این رابطه داشته باشد.

طی سال‌های گذشته قرار بود یادمان شهدای جاویدالاثر لرستان احداث شود ولی متاسفانه این موضوع انجام نشده و گلایه برخی خانواده‌های این شهدا را نیز به همراه داشته است.

91 یادمان ساخته شده است

در این خصوص محمود زرین‌جویی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان به ایسنا گفت: 182 شهید جاویدالاثر در سطح استان داریم که تاکنون 91 یادمان برای این عزیزان ساخته شده و 91 یادمان دیگر باقی‌مانده است.

وی افزود: در دستور کار داریم یادمان برای این شهدا که هنوز پیکر آنان پیدا نشده و خانواده‌هایشان هنوز چشم انتظار هستند، ساخته شود.

زرین‌جویی بیان کرد: جانمایی برای یادمان شهدای جاویدالاثر خرم‌آباد در قطعه گلزار شهدا انجام شده و کارهای زیرساختی آن در حال انجام است.

وی در ادامه با اشاره به اعتبارات مورد نیاز برای این یادمان‌ها اظهار کرد: هر یادمان المان خاص خود را دارد ولی در مجموع برای احداث 91 مورد باقی‌مانده به اعتباری بالغ بر 637 میلیون تومان نیاز داریم.

این مسئول با بیان اینکه بودجه مورد نیاز استانی است، اضافه کرد: نامه نگاری و مکاتبات زیادی در این رابطه انجام و حتی در مصوبات سفر آورده شد.

زرین‌جویی گفت: انتظار داریم مسئولان مربوطه و سازمان برنامه و بودجه تأمین اعتبار خوبی را برای ما در نظر بگیرند.

یادمان شهدا، انعکاس فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان است

محسن رشیدی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: دفاع مقدس گنجینه گرانبهایی از ایثار، رشادت، جان نثاری و گذشت بوده که وظیفه ما حفظ و انعکاس این فرهنگ به نسل جوان است.

وی در خصوص احداث یادمان شهدای جاویدالاثر لرستان بیان کرد: این یادمان‌ها و احداث آنها کار بسیار ارزشمنده بوده که توسط بنیاد شهید در حال انجام است.

رشیدی اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه باید اعتبارات لازم برای این یادمان‌ها را اختصاص و در اختیار بنیاد شهید قرار دهد.

این مسئول اضافه کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیازمند عزم همگانی، وحدت، هم‌صدایی و همدلی همه دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی است.

ساخت یادمان شهدا برای رشد و اعتلای جامعه است

فاطمه مقصودی، نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی، در این رابطه گفت: ساخت المان‌ها و یادمان‌های شهدا در واقع برای رشد و اعتلای جامعه است.

وی اظهار کرد: تمام شهدا به ویژه شهدای جاویدالاثر یا گمنام باید در دید مردم باشند و یادمان‌هایی از آن‌ها ساخته شده و در محل‌های خاصی جلوی چشم مردم باشند.

این نماینده مجلس ادامه داد: حداقل کار ما این است که یادمان‌هایی از این شهدا بسازیم که بودجه‌هایی برای این کار در نظر گرفته شده و همت مسئولان به ویژه شهرداری‌ها را می‌خواهد.

نماینده مردم بروجرد و اشترینان در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: ما برای اشترینان این کار را کردیم و برای بروجرد نیز برنامه‌هایی داریم که برای شهدای مظلوم کاری کرده باشیم، البته این کارها برای رشد و اعتلای جامعه است.

مقصودی افزود: مردم نیاز دارند که شهدا را همیشه در ذهن خود داشته باشند که یکی‌از این کارها ساخت یادمان است.

وی تأکید کرد: باید از مسئولان بپرسیم که چرا فرهنگ و درس زندگی در دیدگاه شهدا را فراموش کردند و باید جبران کنند.

پاسداشت شهدا، احیاگر فرهنگ ایثار و شهادت است

احمدرضا دالوند، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز بر ضرورت احداث یادمان شهدای جاویدالاثر استان تاکید کرد و گفت: پاسداشت شهدا، احیاگر فرهنگ ایثار و شهادت است و ترویج آن ادای دینی به فداکاری و  ایثار رشادتمندانه آنها است.

وی با اشاره به نقش شهدا در سربلندی ایران اسلامی اظهار کرد: گام‌های بهتری می‌توان برای بهبود کیفیت و کمیت یادمان‌های شهد که این هدف ماست.

دالوند همچنین با بیان اینکه باید اعتبار مورد نیاز این یادمان تخصیص داده شود، یادآور شد: مهمترین وظیفه مسئولین پاسداری از راه و حفظ آثارو دستاوردهای شهدا و خدمت به خانواده آنهاست.

شهدا سند واقعی تاریخ پرافتخار ما هستند، باید همواره بکوشیم تا یاد و خاطره شهدای گرانقدر را گرامی بداریم چرا که زنده‌ نگه داشتن یاد و خاطره شهدا دفاع از تاریخ، حیثیت، عزت و هویت ما است.


http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/249011/یادمان‌های-از-یاد-رفته
بستن   چاپ