ندای لرستان
سایه مشکلات بر سر «پیرمار»/ وقتی اهالی به دل رودخانه می‌زنند!
شنبه 30 بهمن 1400 - 12:49:59 PM
مهر
ندای لرستان-اهالی منطقه «پیر مار» به دلیل نداشتن پل ارتباطی و زیرساخت‌های اولیه هر روز برای انجام امور روزمره در برف و باران، سرما و گرما مجبور به پیمودن عرض رودخانه «زال» هستند و این امر مشکلات عدیده ای برای آنها به دنبال دارد.

احداث پل، زیرساخت‌های اولیه، رفع مشکلات رفت و آمد و عبور از رودخانه از اصلی ترین مطالبات اهالی منطقه «پیرمار» از مسئولان است و عدم رسیدگی و اقدام در این زمینه داد آنها را درآورده است.

  برای آشنایی از کم و کیف مشکلات به منطقه «پیر مار» اعزام شده و پای درد دل اهالی نشسته که ماحصل این گفت و گو در پی می‌آید.

دانش آموزانی که مجبور به ترک تحصیل می‌شوند

 سکینه احمد زاده یکی از اهالی منطقه «آب زهره پیرمار» در این رابطه  اظهار داشت: با نبود پل ارتباطی هر روز زندگی برای اهالی سخت‌تر می‌شود تا جایی که حتی بیشتر دانش آموزان این منطقه مجبور به ترک تحصیل شدند.

وی افزود: در چنین شرایطی در فصول بارندگی با بالا آمدن آب رودخانه «زال» معلم دانش آموزان ابتدایی که زیر چادر درس می‌خوانند تحت هر شرایطی نمی‌تواند از آب رودخانه عبور کند و بچه‌ها برای چند روز تا پایین آمدن سطح آب رودخانه از تحصیل جا می‌مانند.

اردشیر نجفوند یکی دیگر از اهالی «پیرمار»  اظهار داشت: راه ارتباطی این منطقه تا آزادراه پل زال وضعیت خوبی ندارد و دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان که برای تحصیل باید هفت کیلومتر پیاده روی کنند با مشکلات عدیده ای مواجه می‌شوند و هر روز مجبورند با آن دست و پنجه نرم کنند.

وی افزود: این دانش آموزان پس از رسیدن به جاده پل زال با خودروهای عبوری به مدرسه شبانه روزی دهستان «پاعلم» می‌روند که با آسفالت مسیر نامناسب هفت کیلومتری یا مناسب سازی آن از سوی مسئولان مربوطه بخشی از مشکلات عبور و مرور برای دانش آموزان و اهالی برطرف خواهد شد.

وقتی اهالی به دل رودخانه می‌زنند!

سمیه قلاوند یکی دیگر از اهالی «پیر مار» اظهار داشت: عدم همکاری مسئولان در احداث پل ارتباطی و مناسب سازی موجب شده اهالی این منطقه در فصول بارندگی خریدهای روزانه خود که از شهر انجام می‌دهند را با اسب و الاغ از عرض رودخانه «زال» حمل کنند و در مواردی طعمه رودخانه شده و موجب خساراتی می‌شود.

علی دریکوند یکی از اهالی منطقه «پیرمار» در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نبود پل ارتباطی باعث شده اهالی این منطقه از ابتدایی‌ترین امکانات زیرساختی بی بهره باشند و حتی نتوانند برای خود مسکن و سرپناه داشته باشند.

سایه مشکلات بر سر «پیرمار»/ وقتی اهالی به دل رودخانه می‌زنند!

وی افزود: مردم این منطقه آب آشامیدنی بهداشتی ندارند، از جایگاه نفت و گاز بی بهره اند، مدرسه ندارند و از کوچک‌ترین امکانات بهداشتی محروم و برای مصارف خود در زمینه گرم نگه داشتن کپرها و… از چوب بلوط استفاده می‌کنند.

ولی رحمتیان عضو شورا منطقه «آب زهره پیرمار» نیز در این رابطه  به مشکلات این منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: به طور کلی مشکلات اهالی این منطقه به فراموشی سپرده شده و این مردم با مشکلات دیگری مانند نبود آنتن دهی تلفن همراه، کمبود امکانات بهداشتی و برق رسانی مواجه هستند و زندگی در چنین شرایطی برای آنها بسیار سخت و طاقت فرسا است.

وی افزود: همه مشکلات این منطقه به نبود پل ارتباطی بر می‌گردد زیرا برخی اهالی وقتی قصد احداث مسکن داشتند با معذور بودن اداره‌های شهرستان پلدختر مانند برق، مخابرات و… از ارائه خدمات زیرساختی به دلیل نبود راه ارتباطی مواجه می‌شدند زیرا این خدمات مشروط به احداث پل می‌شد.

عضو شورا منطقه «آب زهره پیرمار» تصریح کرد: این در حالی است که اهالی برای احداث مسکن مصالح ساختمانی را نیز خریداری کردند اما به دلیل نبود امکانات زیر ساختی و راه مناسب عواملی مانند بنا، جوشکار و برق کار نمی‌توانستند در منطقه حضور پیدا کنند و به همین خاطر اهالی همچنان زندگی کپرنشینی دارند.

نیاز 12 میلیاردی برای احداث پل

صمد نجفوند یکی دیگر از اعضای شورا منطقه «آب زهره پیرمار» در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اهالی منطقه «آب زهره» با جمعیت بیش از 100 نفر و 40 خانوار هر روز باید در سرما و گرما به دل رودخانه «زال» بزنند و در مواردی دانش آموزان یا بچه‌ها هنگام گذر از عرض رودخانه نزدیک بوده طعمه آب شوند که با تلاش پدر، مادر یا افراد بزرگ‌تر همراه به سختی نجات پیدا کردند.

وی اظهار کرد: چندین بار مشکلات منطقه به صورت مکتوب و حضوری به فرمانداری، بخشداری، امور عشایر شهرستان و اداره کل راهداری استان اطلاع داده شده اما تاکنون دریغ از کوچک‌ترین پیگیری برای احداث پل و به خاطر مشکلات ناشی از این امر باید روز و شب نداشته و کابوس گذر از رودخانه را ببینند.

سید عیسی کاظمی رئیس اداره امور عشایر پلدختر در این رابطه  گفت: اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای قرار شد پل ارتباطی در منطقه «پیرمار» احداث کند که به دلیل نیاز 12 میلیارد تومانی اعتبار قادر به این کار نشد.

سایه مشکلات بر سر «پیرمار»/ وقتی اهالی به دل رودخانه می‌زنند!

وی اظهار کرد: قرار شد بنیاد مستضعفان علوی 2.5 میلیارد تومان به احداث پل ارتباطی در منطقه «پیرمار» اختصاص دهد که پس از ارزیابی‌های لازم و کافی نبودن این مبلغ، این اعتبار را جای دیگری هزینه کرد.

وی افزود: علاوه بر 30 خانوار ساکن در منطقه «پیرمار» 40 خانوار عشایر کوچ رو نیز در این منطقه سکنی می‌گزینند که در مجموع به 70 خانوار می رسند.

پاسکاری مشکلات مردم در میان مسئولان

رئیس اداره امور عشایر پلدختر گفت: در خواست اهالی به اداره کل امور عشایر استان منعکس شده اما با توجه به اعتبار بالا، احداث پل ارتباطی در منطقه «پیرمار» مقدور نیست و از عهده این اداره خارج است و اداره راهداری باید برای روستاییان این منطقه چاره‌ای بیندیشد.

کاظمی با بیان اینکه وظیفه امور عشایر رسیدگی به عشایر است، افزود: علی رغم این موضوع اما این اداره برای راه شکافی و تخلیه آورد رودخانه برای رفع مشکل ایاب و ذهاب اهالی منطقه «پیرمار» در هنگام پایین آمدن سطح آب رودخانه «زال» ماشین آلات سنگین به منطقه اعزام خواهد شد.

وی یادآور شد: برای این کار اداره امور عشایر از عوامل راهداری آزاد راه پل زال درخواست کمک کرده تا با استفاده از بلدوزر و لودر برای راه شکافی در آورد رودخانه و رفع مشکل رفت و آمد اهالی اقدام شود.

سایه مشکلات بر سر «پیرمار»/ وقتی اهالی به دل رودخانه می‌زنند!

رئیس اداره امور عشایر پلدختر افزود: از «پیرمار» تا محور آزاد راه حدود 10 کیلومتر مسافت است و در برخی نقاط نیاز به راه شکافی دارد و از این مسافت دو کیلومتر از آن کوهستانی است و احداث پل و جاده در آن نیازمند اعتبار ملی است.

روح الله شریف زاده رئیس راهداری و حمل و نقل جاده‌ای پلدختر نیز در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به بازدیدهایی که از منطقه «پیرمار» صورت گرفت مشخص شد رفع مشکلات آن از جمله احداث پل مربوط به حوزه راهداری نیست و اداره امور عشایر باید نسبت به این امر اقدام کند و نیاز به اعتبار و دستگاه‌های سنگین مانند بلدوزر و لودر است.


http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/246801/سایه-مشکلات-بر-سر-«پیرمار»--وقتی-اهالی-به-دل-رودخانه-می‌زنند!
بستن   چاپ