ندای لرستان
یک مدرس دانشگاه:
مضرات ناامیدی در جامعه/ امید اجتماعی را رواج دهیم
سه شنبه 30 آذر 1400 - 21:29:13
ندای لرستان - ایسنا/لرستان یک مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه ارتقای امید اجتماعی زمینه مشارکت مردم و توسعه اقتصادی را فراهم می‌کند، گفت: کاهش کیفیت اجتماعی و مشارکت مردم از مضرات ناامیدی اجتماعی است.

مجتبی کلانتری در سلسله نشست‌های مجازی روشنگری و بصیرت‌افزایی سازمان فضای مجازی بسیج لرستان که امروز 30 آذرماه با موضوع «بررسی نقش رسانه‌ها در امیدآفرینی» ویژه طلاب مدارس علمیه و فعالان رسانه لرستان برگزار شد، با بیان اینکه امید اجتماعی یکی از مؤلفه‌های مهم در جامعه است که فقدان آن باعث یأس، دل‌مردگی، افسردگی و غم در جامعه می‌شود، اظهار کرد: بالا بودن امید اجتماعی در یک جامعه پویایی و سرزندگی را برای آن جامعه به ارمغان می‌آورد.
وی با اشاره به این‌که هنگامی‌که مردم یک جامعه نسبت به آینده امیدوار باشند یکسری تغییرات مثبت در آن جامعه رخ می‌دهد که منجر به امید اجتماعی می‌شود، ادامه داد: به هر میزان که مردم در یک جامعه امیدوارتر باشند هم در زندگی فردی و هم در زندگی اجتماعی لذت بیشتری می‌برند این در حالی ‌است که دولت و ملت در تعامل با یکدیگر می‌توانند بستری را فراهم کنند که امید به آینده و تحقق اهداف و آرزوها را بیش از پیش در جامعه ساری و جاری کنند.
این کارشناس فرهنگی با یادآوری این‌که رضایت‌مندی اجتماعی یکی از مهم‌ترین عوامل آرامش‌بخش در جامعه است، افزود: امید اجتماعی می‌تواند زمینه مشارکت اجتماعی را در جامعه فراهم و اعتماد عمومی را بالا ببرد، این در حالی است که امید اجتماعی مانع فروپاشی اجتماعی و شورش‌های مردمی و خیابانی می‌شود، حُسن تعلق را در جامعه افزایش می‌دهد و مسئولیت‌پذیری در آن جامعه جایگزین بی‌تفاوتی اجتماعی می‌شود.
کلانتری با بیان اینکه وقتی امید در یک جامعه باشد نوآوری و خلاقیت افزایش پیدا می‌کند کمااینکه امید برای پیشرفت‌های فردی و اجتماعی لازم است و انگیزه و تحرک و پویایی را در جامعه برای رسیدن به آینده و هدف بهتر تضمین می‌کند، اظهار کرد: زمانی می‌توانیم آینده بهتری را در جامعه رقم بزنیم که همه افراد آن جامعه امیدوار باشند چراکه با امیدوار بودن مردم ظرفیت‌های فردی و اجتماعی در جامعه رشد می‌کند.
وی با بیان این‌که از طریق آموزش‌های فردی در نظام‌های آموزشی که متمرکز بر چگونگی ایجاد انگیزش برای کار و تلاش است می‌توان امید را در افراد آموزش و در راستای افزایش امید در مردم اقدام کرد، خاطرنشان کرد: اعتماد مردم به حاکمیت یک پشتوانه مهم برای حکومت است و می‌توان با قانون‌مداری، مسئولیت‌پذیری، پاسخگو بودن اعتماد مردم به حکومت را بالا برد این در حالی‌ است که امید اجتماعی بر روی توسعه اقتصادی نیز تأثیرگذار است و وقتی امید اجتماعی را در جامعه رواج می‌دهیم در واقع توسعه اقتصادی را رواج داده‌ایم و در کنار این‌ها امید امنیتی هم در جامعه فراهم می‌شود.
این مدرس سواد رسانه با تأکید بر فراهم کردن شاخص‌های توسعه امید اجتماعی، افزود: لازم است مدیران دستگاه‌های اجرایی و اداری در راستای امیدآفرینی در بین کارکنان خود تلاش کنند تا انگیزه آنها نسبت به کار بالا برود که در این بین رسانه نقش مهمی در امیدآفرینی و تولید محتواهای امیدآفرینی دارد.
کلانتری با بیان این‌که در بستر فضای مجازی نیز باید امیدآفرینی را مدنظر قرار داد و جامعه را نسبت به آینده امیدوار کنیم، اضافه کرد: اگر امید در یک جامعه باشد رضایت مردم از حاکمیت بیشتر است و بحران‌های اجتماعی نیز رخ نخواهد داد و در چنین جامعه‌ای خیابان محل بیان دیدگاه‌ها نمی‌شود.
وی با تأکید بر این‌که باید از طریق رسانه‌ها گفتمان امیدآفرینی و امید اجتماعی مطرح شود، عنوان کرد: رسانه می‌تواند انتقال دهنده پیام از مردم به حاکمیت و از حاکمیت به مردم باشد این در حالی‌ است که وقتی مشارکت اجتماعی پایین باشد نشاط اجتماعی هم وجود ندارد و نتیجه این فقدان‌ها افزایش بزهکاری و گرفتاری‌های اجتماعی است این در حالی‌ است که ناامیدی اجتماعی کاهش کیفیت حکمرانی را به دنبال دارد، باعث پایین آمدن بهره‌وری و کاهش مشارکت مردم در امورات کشور می‌شود.
این مدرس دانشگاه ناامیدی را سمی مضر برای جامعه دانست و اظهار کرد: دولت سیزدهم در راستای امیدآفرینی تاکنون اقداماتی انجام داده که لازم است رسانه‌ها در رابطه با اولویت‌های دولت سیزدهم که رفع مشکلات معیشتی، بازسازی انقلابی دولت و این‌که دولت سیزدهم حل مشکلات معیشتی را به مذاکرات هسته‌ای گره نمی‌زند و تلاش دولت در زمینه متوان‌سازی دیپلماسی و... است، اطلاع‌رسانی کنند تا شاید امید در بین مردم افزایش پیدا کند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/239652/مضرات-ناامیدی-در-جامعه--امید-اجتماعی-را-رواج-دهیم
بستن   چاپ