ندای لرستان
ساخت تصفیه خانه فاضلاب الشتر، مطالبه‌ای 20 ساله
چهارشنبه 5 آبان 1400 - 11:02:35
ندای لرستان - خرم‌آباد - دفع فاضلاب شهری در بیشتر مناطق به شیوه بهداشتی و با استفاده از تصفیه خانه صورت می گیرد در حالیکه در شهرستان سلسله هنوز به شیوه سنتی و با استفاده از حفر چاه انجام می شود.

به گزارش ایرنا، باوجود توسعه و رشد زیرساخت های شهری در بیشتر مناطق کشور هنوز شهرهایی مثل الشتر هستند که سیستم دفع فاضلاب آن ها به شیوه سنتی و با استفاده از حفر چاه انجام می شود.
دفع فاضلاب در شهر بیش از 45 هزار نفری الشتر، مرکز شهرستان سلسله به شیوه قدیمی و سنتی و با استفاده از حفر چاه انجام می شود و شهروندان آن در نقشه کشی ساختمان های مسکونی خود باید حتما مکانی را برای حفر چاه فاضلاب نیز در نظر بگیرند.
سوای مشکلات بهداشتی که این شیوه برای مردم به همراه دارد گاهی مشاهده می شود برخی در درازمدت برای باز کردن این چاه ها از روش هایی استفاده می کنند که خطرات جانی به همراه دارد که می طلبد مسوولان امر جهت رفع این مشکلات تدابیر لازم را برای تکمیل و بهره برداری از طرح تصفیه خانه فاضلاب شهر الشتر بیندیشند. 
یکی از شهروندان الشتری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه تاکنون وعده های زیادی برای احداث تصفیه خانه فاضلاب داده شده و کارهایی هم در اینخصوص صورت گرفته است اما تاکنون عملی و بهره برداری نشده است.
حسین صالحی افزود: حفر چاه برای دفع فاضلاب منازل بسیار هزینه بر است ضمن آنکه به منظور حفظ سلامت و بهداشت افراد باید هر چند سال یک بار هم تخلیه شوند که با یک حساب سرانگشتی می توان به این نتیجه رسید که هزینه های آن در دراز مدت بسیار بیشتر از خریداری امتیاز فاضلاب شهری برای خانواده ها است.
وی با اشاره به نقش تصفیه خانه صنعتی فاضلاب برای حفظ سلامت جامعه عنوان کرد: متاسفانه بعضی از چاه های فاضلاب قدیمی نیز گاز و بوهای بسیار بدی را در محیط زندگی منتشر می کنند که ممکن است در درازمدت برای سلامت افراد به ویژه بیماران ریوی و در معرض خطر بسیار مضر باشد.
شهروند دیگری می گوید: جداول، خیابان و کوچه های شهر الشتر هم متاسفانه به دلیل دفع فاضلاب های آشپزخانه و حمام منازل مسکونی، از بهداشت خوبی برخوردار نیستند و اکثر مواقع هم به دلیل حجم زباله های موجود در آن ها سرریز می کنند.
زهرا حسنوند گفت: این امر برای عابران و سلامت کودکانی که در حاشیه جداول بازی می کنند مضر است و ممکن است به دلیل نا آگاهی منجر به بیماری های انگلی، عفونی و یا قارچی در آن ها شود.
وی با اشاره به انجام لوله گذاری توسط اداره آب و فاضلاب شهرستان سلسله در سال های گذشته خاطرنشان کرد: این اقدام چندسال گذشته انجام شده است اما با این حال هنوز خبری از تصفیه خانه و راه اندازی آن نیست و همین تعلل باعث فرسوده شدن لوله ها در دراز مدت خواهد شد.
وی گفت: امیدواریم با توجه به ضرورتی که تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر الشتر برای مردم دارد، مسوولان امر هرچه سریعتر با تخصیص اعتبارات لازم به این مطالبه مهم، آن را تکمیل کرده و به بهره برداری برسانند. 
تصفیه خانه فاضلاب الشتر، مطالبه مهم مردم است
فرماندار سلسله نیز اجرای کامل طرح تصفیه خانه فاضلاب الشتر را از مطالبات عمده مردم این شهرستان دانست و گفت: لوله گذاری شبکه فاضلاب شهری با 95 درصد پیشرفت فیزیکی از روند خوبی برخوردار است اما متاسفانه احداث تصفیه خانه آن باوجود پیشرفت فیزیکی مناسب، متوقف شده است.
مرتضی مهدوی کیا ادامه داد: به طور قطع با احداث تصفیه خانه می توان آب های حاصل از تصفیه را در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار داد و حجم بیشتری از آب های زیرزمینی مورد استفاده در بخش کشاورزی را ذخیره کرد.
وی با اشاره به چشم انتظاری 20 ساله مردم شهرستان برای اجرایی شدن این طرح ضروری تصریح کرد: از مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان انتظار می رود با نگاه ویژه به طرح تصفیه خانه فاضلاب الشتر، این طرح مهم و ضروری شهرستان را هرچه سریعتر تکمیل کند و به بهره برداری برساند.
نیاز 90 میلیارد تومانی برای بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب الشتر
مدیر اداره آب و فاضلاب شهرستان سلسله نیز در این باره اظهار داشت: طرح جمع‌ آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب شهر الشتر پس از مطالعه و کارشناسی ‌های لازم، سال 80 آغاز و تاکنون عملیات اجرایی مربوط به خط انتقال به طول چهار کیلومتر، خط اصلی به طول 23 کیلومتر و خط فرعی آن به طول 60 کیلومتر به میزان حدود 95 درصد انجام شده است.
بهروز حسنوند با اشاره به تملک 32 هکتار زمین و دیوارکشی حصار زمین تصفیه‌ خانه فاضلاب الشتر عنوان کرد: شروع عملیات اجرایی بخش های سیویل ( عملیات ساختمانی) و مکانیکال تصفیه خانه فاضلاب الشتر شهریور ماه سال 96 آغاز شد و بخش سیویل آن دارای 65 درصد پیشرفت فیزیکی است اما به دلیل نبود اعتبار، پروژه در حال حاضر تعطیل است.
مدیر اداره آبفا سلسله با تاکید بر اینکه اجرای کامل طرح فاضلاب شهری در این شهرستان از نیازهای ضروری شهروندان محسوب می‌ شود تصریح کرد: با تصفیه آب‌ های سطحی می‌ توان این منابع را در بخش‌ هایی مثل کشاورزی و فضای سبز مورد استفاده قرار داد.
حسنوند ادامه داد: با این اقدام، علاوه بر اصلاح الگوی مصرف آب به ویژه آب آشامیدنی که گاهی اوقات در آبیاری فضای سبز استفاده می‌ شود، از خطرات ناشی از کمبود آب و اثرات مخرب فاضلاب بر محیط زیست نیز جلوگیری می‌ شود.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی 95 درصدی لوله گذاری شبکه و تاکید استاندار لرستان بر اجرایی کردن عملیات احداث تصفیه خانه الشتر اظهار داشت: برای اجرای کامل بخش های سیویل و مکانیکال این طرح بیش از 90 میلیارد تومان نیاز است.
برچسب‌ها
تصفیه خانه آب و فاضلاب لرستان سلسله

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/233888/ساخت-تصفیه-خانه-فاضلاب-الشتر،-مطالبه‌ای-20-ساله
بستن   چاپ