ندای لرستان
بیشترین مسمومیت دارویی ناشی از مواد مخدر است/ سوءمصرف مکمل‌های رژیمی چالش جدی برای سلامت جوانان
سه شنبه 4 آبان 1400 - 02:58:03
ندای لرستان -

ندای لرستان


به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، محسن اسدی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها برگزار شد، اظهار کرد: مشارکت مردم در تامین سلامت بسیار مهم است، زیرا وزارت بهداشت حتی اگر همه وظایف خود را به خوبی انجام دهد تنها سی درصد از سلامت مردم را تامین می‌کند.
وی تاکید کرد: ما به هماهنگی بین بخشی و نقش رسانه‌ها در اطلاع رسانی اعتقاد داریم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: دارو همان‌قدر که مهم و ضروری است اما اگر درست و به جا استفاده مصرف نشود می‌تواند عوارض و مسمومیت را به دنبال داشته باشد.
اسد بیگی بیان کرد: طبق آمار سالانه بیش از یکصد هزار نفر بر اثر عوارض دارویی فوت می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه مردم در مصرف دارو باید با کارشناسان فن مشورت کنند، عنوان کرد : حدود 120 قلم دارو در کشور وجود دارد که نیاز به نسخه ندارند اما برای مصرف حتما باید با داروساز و یا پزشک مشورت شود، به عنوان نمونه آسپرین ساده تداخلات زیاد و خطرناکی دارد.
به گفته وی ویتامین‌ها، مکمل‌ها و استامینوفن جزو داروهای بدون نسخه هستند که بیشترین مصرف را دارند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکیدکرد: مردم از دارو منطقی و به جا استفاده کنند، زیرا دارو غذا نیست.
اسد بیگی گفت: بیشترین مسمومیت دارویی در کشور و استان که منجر به مرگ می‌شود ، ناشی از مصرف داروهای مخدر، محرک و آرام بخش است.
وی بیان کرد: در شش ماه اول سال جاری 885 نفر که بر اثر مواد اعتیاد آور و الکل دچار مسمومیت شده‌اند به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه الکل عوارض خطرناکی دارد، افزود: مسمومیت با متانول بسیار خطرناک است، بنابراین مردم باید دقت بیشتری داشته باشند.
اسد بیگی با تاکید بر اطلاع رسانی و آموزش در تجویز و مصرف منطقی دارو گفت: برخی افراد خودسرانه برای کرونا دارو مصرف می‌کنند، تقاضای ما از مردم این است که به فضای مجازی توجه نکنند. 
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه مسمومیت دارویی در اطفال خیلی مهم است، افزود: مسمومیت دارویی در افراد زیر شش سال در شش ماهه اول سال جاری 35 نفر بوده همچنین در مواد اعتیاد آور و شیمیایی 35 نفر ، بنابراین خانواده‌ها باید به این نکته توجه کنند.
اسدبیگی به مسمومیت ناشی از گاز به ویژه مونوکسید کربن اشاره کرد و گفت: درست کار گذاشتن وسایل گرمایشی و کنترل فضا در پیشگیری از مسمومیت ناشی از مونوکسید کربن بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: مردم از مواد شوینده و شیمیایی در فضای بسته استفاده نکنند زیرا علاوه بر مسمومیت موجب آسیب به ریه‌ها می‌شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان اما به مسمومیت ناشی از استفاده از آفت‌کش‌ها اشاره کرد و افزود: در این میان قرص برنج بسیار مهم است به طوری‌که در شش ماه اول سال جاری 16 نفر یعنی حدود 42 درصد مرگ و میر ناشی از آفت کش‌ها مربوط به قرص برنج بوده است.
اسد بیگی افزود : البته مرگ و میر ناشی از قرص برنج نسبت به سال گذشته کاهش داشته‌، ز سال گذشته 63 درصد مرگ و میر ناشی از آفت کش ها بوده است.
اسدبیگی گفت: عرضه قرص برنج در فروشگاه‌ها ممنوع است، به جهاد کشاورزی تاکید کرده‌ایم که قرص برنج را دست هر کسی ندهند.
وی گفت: با توجه به اینکه گیاهان آپارتمانی مانند دیفن باخی سمی است، بنابراین خانواده ها مراقب کودکان خود باشند‌.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان سوئ مصرف دارو در جوانان که شامل مکمل‌های رژیمی و تقویتی است را از دیگر دغدغه‌ها عنوان کرد و گفت:خیلی از این مکمل‌ها تقلبی است و در مراکز غیر مجاز عرضه می‌شود که متاسفانه مواد مخدر و دگزا در آنها وجود دارد و مشکلات قلبی و عروقی را به دنبال دارد.
اسدبیگی تاکیدکرد: جوانان از خرید اینترنتی مکمل ها و یا باشگاه‌ها خودداری کنند، و حتما تحت نظر متخصص تغذیه و پزشک و از مراکز مجاز اقدام به تهیه این مکمل‌ها کند.
وی گفت: برخورد و جمع‌آوری مکمل‌ها در مراکز غیر مجاز انجام می‌گیرد، اما به دلیل سودی که دارد برخی‌ها از هر وسیله‌ی برای فروش آن استفاده می‌کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: خانواده‌ها نسبت به مصرف مکمل‌های رژیمی و تقویتی توسط جوانان دقت را لازم داشته باشند.
اسد بیگی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه پیشگیری از مسمومیت با اولویت کرونا شعار امسال است، گفت: خانواده‌ها مواد ضدعفونی را دور از دسترس کودکان نگهداری کنند، نکته دیگر اینکه هیچ منبع علمی تایید نکرده که مواد مخدر برای کرونا مفید است.
وی در مورد استفاده از واکسن کرونا توضیح داد: همه افراد باید واکسن را بزنند زیرا بیش از هشتاد درصد مرگ و میر در بین افرادی که واکسن کرونا زده‌اند کمتر شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: اما واکسن آنفلوآنزا توصیه عمومی نیست مگر برای افرادی که در معرض خطر هستند، البته همچنان استفاده از ماسک در کرونا و آنفلوآنزا بیشترین عملکرد را دارد.
انتهای پیام/

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/233695/بیشترین-مسمومیت-دارویی-ناشی-از-مواد-مخدر-است--سوءمصرف-مکمل‌های-رژیمی-چالش-جدی-برای-سلامت-جوانان
بستن   چاپ