ندای لرستان
تلاطم‌های بی‌پایان؛ مرغِ بازار لرستان همچنان یک پا دارد
دوشنبه 26 مهر 1400 - 02:27:26
ندای لرستان - فارس / صنعت مرغ‌داری در ایران نسبت به سایر صنایع دامپروری از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و تولیدات این بخش علی‌رغم تلاش‌هایی که برای حمایت از آن می‌شود به نحو مطلوبی پاسخ‌گوی تقاضای فزاینده داخلی نیست.
اسفندیار حسنی‌مقدم، رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان در خصوص وضعیت بازار مرغ استان اظهار کرد: کشور از یک سال گذشته با چالش مرغ روبرو بوده که با پیگیری‌های متعدد و برگزاری جلسات مختلف توانستیم طی این چند ماه اخیر تعادل نسبی را در بازار برقرار کنیم.
وی بیان کرد: احتمال دارد در ماه‌های آتی هم با کمبودهایی مواجه شویم بنابراین باید همراه و همدل، چاره‌ای اندیشیده شود تا چالش‌ها به حداقل ممکن برسد.
حسنی‌مقدم با بیان اینکه منحنی تولید مرغ در تمام جهان از نوع سینوسی بوده و تنها مربوط به ایران نیست، افزود: ممکن است در زمان‌هایی تولید بالا و قیمت پایین بیاید و بالعکس؛ بنابراین تولید، خطی نیست.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان سرانه مصرف گوشت مرغ در دنیا را بین 15 تا 18 کیلوگرم عنوان کرد و گفت: این مقدار در کشور بین 27 تا 28 کیلوگرم بوده و در لرستان حدود 30 کیلوگرم است.
وی یادآور شد: همچنین بعد از مراکش، لیبی و مصر چهارمین کشور مصرف‌کننده گندم جهان هستیم به طوری‌که هر ایرانی سالانه 170 کیلوگرم گندم مصرف می‌کند.
حسنی‌مقدم با تاکید بر لزوم اصلاح الگوی مصرف اظهار کرد: هم‌اکنون 3 درصد مرغ کشور در لرستان تولید می‌شود و این استان 2.2 درصد جمعیت ایران را به خود اختصاص داده است که تقریبا 20 هزار تن در سال مازاد تولید داریم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان از جوجه‌ریزی 2.9 میلیونی طی مرداد امسال در استان خبر داد و با بیان اینکه از این مقدار جوجه تقریبا 4500 تن مرغ تولید خواهد شد، افزود: روزانه حدود 150 تن تولید گوشت مرغ داریم و با این میزان هم می‌توان مصرف استان را مدیریت کرد.
وی با یادآوری اینکه لرستان در چالش مرغ کم‌ترین مشکل و پایین‌ترین قیمت را تجربه کرد، گفت: پیک مشکلات ما مربوط به 28 اسفند تا 12 فروردین بود.
حسنی‌مقدم با تاکید بر اینکه مصرف گوشت مرغ هر شهرستان بر مبنای سرانه جمعیتی آنجا باشد، ادامه داد: همچنین ضروری است توزیع کل استان بر اساس سامانه کابوک صورت پذیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به لزوم تسویه حساب با مرغداران استان بیان کرد: باید حساب کرد که چه مقدار دان و جوجه‌ریزی داشته‌اند و با احتساب تلفات بررسی شود.
وی اضافه کرد: مدیر هر شهرستان با نظارت بازرسی این مهم را پیگیری کرده و در تخلیه مرغ از مرغداری‌ها کمک کنند.
حسنی‌مقدم یادآور شد: سه شهرستان بروجرد، سلسله و کوهدشت تولید مازاد دارند و پیشنهاد می‌شود بین شهرستان‌هایی که کمبود دارند، توزیع شود اما اولویت با نیاز خود شهرستان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از صدور مجوز 6 مرغداری در دورود خبر داد و گفت: همچنین با ساخت یک واحد کشتارگاه صنعتی مدرن در این شهرستان موافقت می‌شود.
وی با بیان اینکه ضروری است که ذخایر پشتیبانی نیز نهایی شوند، ادامه داد: هر زمان که تولید کم‌تر از عرضه بود از این ذخایر استفاده خواهد شد.
حسنی‌مقدم با اشاره به میزان جوجه‌ریزی استان در چهار دوره گفت: باید پیگیری‌های لازم جهت افزایش این دوره‌ها صورت گیرد و جلسات تنظیم بازار نیز به صورت هفتگی برگزار شوند.
بی‌شک این صنعت اگر مورد حمایت و توجه ویژه مسوولان امر قرار نگیرد روزی خواهد آمد که از یک کشور خودکفا در تامین گوشت مرغ به کشور وابسته تبدیل خواهیم شد و این مسئله نگران‌کننده است.

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/232687/تلاطم‌های-بی‌پایان؛-مرغِ-بازار-لرستان-همچنان-یک-پا-دارد
بستن   چاپ