ندای لرستان
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور خبر داد:
نهایی شدن برنامه توسعه دانشگاه‌های علمی کاربردی استان‌ها بر مبنای طرح آمایش
چهارشنبه 21 مهر 1400 - 13:37:07
ندای لرستان - ایسنا/لرستان رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور از نهایی شدن برنامه توسعه دانشگاه‌های علمی کاربردی استان‌ها بر مبنای طرح آمایش در کمیته شورای گسترش خبر داد.

دکتر محمد حسین امید امروز به مناسبت 29امین سالروز تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی و شروع سال تحصیلی جدید که درسالن آمفی‌تئاتر این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی برای توسعه کسب و کارهای کوچک شکل گرفته است و پس از 20 ماه تعطیلی آموزشی در کشور، با موافقت ستاد ملی کرونا، کلاس‌ها در 15 آبان‌ماه بصورت حضوری برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه هدف ما در دانشگاه جامع علمی کاربردی انتقال مهارت و مهارت‌آموزی است، تصریح کرد: برگزاری کارگاه‌ها با کلاس‌های مجازی ما را به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و خروجی این کلاس‌های نمی‌توانند آموزشی اطمینان بخشی به دنبال داشته باشد.
در دنیا نظام‌های آموزشی مجازی وجود دارد که کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرند
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با بیان اینکه در دنیا نظام‌های آموزشی مجازی وجود دارد که کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرند، گفت: آموزش حضوری، حضور در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و آموزشی به صورت چهره به چهره بین استاد و دانشجو، فراگیر را آماده می‌کند تا وارد بازار کار شود.
امید با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی برنامه راهبردی اول خود را با پنج هدف و رویکرد تا پایان سال 99 به اتمام رسانده و برنامه دوم توسعه دانشگاه را در تابستان امسال آغاز کرده و این امر به منظور تداوم برنامه کیفی و مرتبط با آمایش در مناطق مختلف کشور اجرایی می‌شود، خاطرنشان کرد: در اساسنامه دانشگاه جامع علمی کاربردی، 32 دانشگاه در 31 استان کشور فعالیت دارند و اساس‌نامه جدیدی را تدوین و به مراکز استان‌ها ابلاغ شده تا بر مبنای آن عمل شود.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه موفق به اجرای طرح آمایش با همت روسای دانشگاه‌های علمی کاربردی، استانداری‌ها و ... شده است، خاطرنشان کرد: تنها زیرنظامی در آموزش عالی کشور هستیم که برای کل کشور و به مدت پنج سال طرح آمایش تا پایان 1404 را آماده کردیم و این اتفاق بزرگی است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور تصریح کرد: همچنین در جلسات کمیته شورای گسترش دانشگاه برخی از طرح‌ها به تصویب رسیده و ظرف یکی دوماه آینده برنامه توسعه بر مبنای طرح آمایش همه 32 دانشگاه علمی کاربردی در کشور نهایی خواهد شد.
امید با تاکید براینکه وظیفه ما در دانشگاه جامع علمی کاربردی تربیت کارآفرین و فارغ‌التحصیل دارای مهارت برای ورود به بازار کار و اشتغالزایی است، گفت: دوره‌های دانشگاه جامع شغل محور است و وضعیت دوره‌ها در این دانشگاه به لحاظ ایجاد اشتغال و فرصت شغلی از سایر دانشگاه‌ها بهتر است.
70 درصد دانش‌آموختگان دانشگاه جامعه علمی کاربردی شاغل هستند
وی با اشاره بر اینکه بالغ بر 70 درصد دانش‌آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی شاغل هستند، گفت: از این تعداد بین 20 تا 25 درصد قبل از ورود به دانشگاه جامع شغل داشتند و برای افزایش مهارت به این دانشگاه آمدند و مابقی بعد از فراغت از تحصیل شاغل شدند و یا فرصت شغلی ایجاد کردند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با تاکید براینکه مشاغل باید با تحصیلات افراد هم‌خوانی داشته باشد، اظهار کرد: چنانچه مشاغل با تحصیلات افراد هم‌خوانی نداشته باشد سبب اتلاف منابع شده و این تحصیل و مدرک هیچ کمکی به فرد نمی‌کند.
امید گفت: 40 درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه شغل با مدرک تحصیلی‌شان مرتبط است و ما نیز علاقمند نیستیم دانشجو در رشته‌ای تحصیل کند که با شغلش مرتبط نباشد.
وی با بیان اینکه در دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور 35 هزار مدرس فعالیت دارند که این افراد ارزیابی و صلاحیت علمی آنان تایید شده است و آنان باید مسیر را به دانشجویان یاد دهند و چنانچه کم‌فروشی کنند دانشجو باید مطالبه کند، بیان کرد: باید شرایطی فراهم شود تا دانشجویان به خواسته خود برسند و ما نیز به تعهد خود عمل کنیم.
مراکز علمی کاربردی ارزیابی و سطح‌بندی خواهد شد
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با تاکید براینکه مهارت‌آموزی به دانشجو در ایجاد کسب و کار کمک خواهد کرد، افزود: مراکز علمی کاربردی ارزیابی و سطح‌بندی خواهد شد و ضرورت دارد در سال تحصیلی جدید سطح مراکز ارتقا یابد و مراکز از سطح سه به دو برسد و این پالایش، به روز رسانی و پویایی ادامه دارد و تاکنون بین 200 تا 300 رشته محل این دانشگاه که متقاضی نداشته است حذف و رشته‌های جدیدی که متقاضی دارد را ایجاد کردیم.
امید بر ایجاد زمینه و بستر لازم برای بازگشت به آموزش حضوری از سوی دانشگاه‌های علمی کاربردی در استان‌ها تاکید و اضافه کرد: در دانشگاه جامع کارمند و پیرو تربیت نمی‌شود بلکه کارفرما تربیت می‌شود و این درحالیست که دانشجو قبل از فراغت از تحصیل ایده خود را به بیزینس‌پلن تبدیل و با کارآفرینی عده‌ای را بکار گرفته و برای آنان شغل ایجاد می‌کند.
انتهای پیام

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/232131/نهایی-شدن-برنامه-توسعه-دانشگاه‌های-علمی-کاربردی-استان‌ها-بر-مبنای-طرح-آمایش
بستن   چاپ