ندای لرستان
برندسازی عسل سلسله، ضرورتی اجتناب ناپذیر
سه شنبه 20 مهر 1400 - 07:30:36
ندای لرستان - خرم‌آباد - عسل شهرستان سلسله یکی از مرغوبترین تولیدات لرستان و دارای رتبه سوم جشنواره‌های جهانی است که برندسازی ( ایجاد نام تجاری) آن نقش مهمی در شکوفایی صادرات این محصول خواهد داشت.

به گزارش ایرنا شهرستان سلسله به واسطه قرارگیری در دل کوه های سر به فلک کشیده گرین (از رشته کوه های زاگرس)، داشتن آب و هوایی معتدل و دارا بودن 500 گونه گیاهی ارزشمند یکی از مناطق پر ظرفیت و مستعد در تولید عسل مرغوب و ارگانیک است.
بهار که از راه می رسد سرتاسر دشت الشتر و کوهپایه های آن پر می شود از کندو و زنبورهای عسلی که از گل و گیاهان خوش عطر و بوی روییده در کوهپایه های گرین و مزارع کلزا و گشنیز تغذیه می کنند.
با وجود تمامی ظرفیت های بسیار سلسله در تولید عسل مرغوب، هنوز حاصل زحمات زنبورداران آن فاقد برندی( نام تجاری ثبت شده) به نام شهرستان است و توسط واسطه ها به نام شهرهای دیگر عرضه می شود.
ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی عسل در سلسله ضروری است
یک تولید کننده برتر عسل در سلسله که بیش از 300 کندو در منطقه پرسک دارد می گوید: سالانه حدود سه تن از این کندوها عسل برداشت می کند که نمونه آن با ارسال به جشنواره "آپی موندیا" توانست مدال برنز و رتبه سوم جهان را کسب کند.
عادل حاجی با اشاره به نبود بازار مناسب برای فروش عسل تولیدی زنبورداران شهرستان خاطرنشان کرد: متاسفانه خدمات دامپزشکی مناسبی نیز در سلسله به زنبورداران ارائه نمی شود و اکثر آن ها داروی مناسبی برای زنبورهای خود استفاده نمی کنند.
مدیرعامل تعاونی زنبورداران شهرستان سلسله با اشاره به عدم ارائه تسهیلات بانکی برای رونق صنعت زنبورداری و خدمات نامناسب شرکت های بیمه ای به زنبورداران تصریح کرد: متاسفانه هنگام خسارت خدمات مناسبی ارائه نمی دهند و کندوداران را در پیچ و خم های اداری از بیمه کردن ناامید و در نهایت مبلغ ناچیزی به زنبوردار زیان دیده پرداخت می کنند.
حاجی ادامه داد: وعده بیمه تامین اجتماعی زنبورداران نیز هنوز عملی نشده است که در این زمینه نیاز به حمایت داریم.
وی با بیان اینکه صنعت زنبورداری حتی برای کشاورزان و باغداران هم مفید است عنوان کرد: در کشورهای اروپایی به زنبورداران اجازه می دهند کندوهایشان را در زمین های کشاورزی و باغ مستقر کنند اما در کشور ما هنوز این فرهنگ وجود ندارد و زنبوردار باید برای این کار اجاره بها بپردازد که در اکثر اوقات با نارضایتی افراد همراه است.
وی با انتقاد از نبود صنایع فرآوری و بسته بندی در سلسله خاطرنشان کرد: با توجه به مزیت هایی که شهرستان در تولید عسل مرغوب دارد می توان با ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط به توسعه و رونق این صنعت به صرفه در شهرستان امیدوار بود.
عسل سلسله به نام شهرهای دیگر در بازار عرضه می شود
مسوول امور دام جهاد کشاورزی سلسله نیز در این باره گفت: تعداد بهره برداران زنبور عسل در این شهرستان برابر آخرین سرشماری که به تازگی انجام گرفته به 470 نفر رسیده است. 
بهمن حسنوند با اشاره به وجود 42 هزار کُلونی زنبور عسل در سلسله عنوان کرد: همانگونه که در رسانه ها نیز اطلاع رسانی شده است عسل منطقه "پرسک" توانست رتبه سوم جهان را کسب کند اما متاسفانه این عسل بی نظیر و با کیفیت، فاقد برندی به نام سلسله است و در بازار به نام شهرهای های دیگر عرضه می گردد.
وی با اشاره به نبود بیمه زنبورداران به عنوان یکی از مهمترین مشکلات آنان تصریح کرد: همچنین نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی، عسل مرغوب سلسله را از رسیدن به بازارهای منطقه ای و جهانی محروم کرده است.
420 تن عسل در شهرستان سلسله تولید شد
مدیر جهاد کشاورزی سلسله نیز گفت: 420 تن عسل امسال در 470 زنبورستان این شهرستان تولید و روانه بازارهای فروش شده است.
مسعود غلامی با بیان اینکه عسل تولیدی شهرستان بسیار مرغوب و ارگانیک است تصریح کرد: تعداد کندوهای سلسله برابر آخرین سرشماری، 42 هزار فروند برآورد می شود و متوسط تولید برای هر کندو بیش از 11 کیلوگرم است.
وی با اشاره به درآمد بسیار مناسب و سودآوری عسل برای بهره برداران شهرستان گفت: برندسازی ( ایجاد نام تجاری) و ایجاد صنایع تکمیلی مرتبط موجب معرفی این محصول در بازارهای منطقه می شود بنابراین از بهره برداران درخواست می شود با حمایت های دولتی در این زمینه اقدام کنند.
مدیر جهاد کشاورزی سلسله تصریح کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی تولید عسل و فرآورده های جانبی و تخصیص سهمیه شکر یارانه‌ای جهت تنظیم دستی کندوها از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای افزایش تولید و ارتقای کمیت و کیفیت محصول در شهرستان است.
غلامی همچنین عنوان کرد: گران شدن نهاده‌ها از قبیل شکر، نبود داروی ارگانیک و مناسب جهت درمان زنبورها و نبود بیمه مهمترین مشکلاتی است که زنبورداران شهرستان سلسله با آن مواجه هستند. 
وی گفت: با توجه به اینکه سلسله اقلیم مناسب و مراتع غنی جهت تولید عسل دارد امید می رود سال های آینده با برنامه ریزی و حمایت های بیشتر، تعداد زنبورداران بیشتر شده و تولید عسل با کیفیت، خوش طعم و بی نظیر در این شهرستان افزایش یابد.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی رونق تولید زنبور عسل لرستان سلسله

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/231962/برندسازی-عسل-سلسله،-ضرورتی-اجتناب-ناپذیر
بستن   چاپ