ندای لرستان
کشت به صرفه بادام در اراضی شیب دار لرستان
یکشنبه 19 شهریور 1402 - 7:13:07 AM
فارس
ندای لرستان - محمد حسن کیانی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خرم‌آباد، با اشاره به اینکه لرستان در زاگرس میانی واقع شده است و زاگرس به واسطه شرایط خاص جغرافیایی و ارتفاعی یکی از مناطق مستعد توسعه باعات در اراضی شیبدار و کم بازده است، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی به وجود آمده برای کره زمین و حادث شدن خشکسالی‌ها و کاهش نزولات آسمانی کاشت گونه‌هایی با نیاز آبی کم و مقاوم به کم آبی در اولویت است.
وی افزود: بادام یکی از این گونه‌ها است که با توجه به میانگین بیش از 300 میلی‌متر بارندگی در استان به راحتی امکان کشت آن در شرایط دیم وجود دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان سطح‌زیر کشت بادام درختی را در اراضی آبی و دیم 3 هزار و 200 هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان 2 هزار و 500 هکتار بارور و مابقی غیر بارور هستند، عملکرد متوسط هر هکتار بادام در اراضی آبی استان 1250 کیلوگرم است.
کیانی فر با اشاره به اینکه بیشترین سطح باغات بادام مربوط به شهرستان الیگودرز است، عنوان کرد: 40 درصد از باغات بادام مربوط به شهرستان الیگودرز است.
به گفت وی در باغات نمونه الیگودرز برداشت 3 هزار و 200 کیلوگرم را در هر هکتار داشته‌ایم.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه در باغات دیم عملکرد متوسط در هر هکتار 500 کیلو گرم است، اظهار کرد: با توجه به قیمت بادام در بازار توسعه باغات دیم در اراضی شیب دار کشت این محصول کاملا از لحاظ اقتصادی به صرفه است.
کیانی فر در پایان صحبت‌های خود گفت: نهال ارقام اصلاح شده بادام پیوندی همه ساله در فصل درختکاری به متقاضیان کاشت در اراضی شیب دار به صورت رایگان توسط سازمان جهاد کشاورزی تحویل می‌شود.
 

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/909258/کشت-به-صرفه-بادام-در-اراضی-شیب-دار-لرستان
بستن   چاپ