ندای لرستان
برنامه‌ریزی برای تأسیس موزه قربانیان تروریسم و برگزاری جشنواره حقوق بشر
سه شنبه 20 تير 1402 - 21:18:19
ندای لرستان - معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه 20 تیرماه در نشستی با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و دبیران تشکل‌های شاهد و ایثارگر در حوزه‌های بانوان شاهد و ایثارگر، مصدومان شیمیایی و شهدای ترور از برپایی موزه قربانیان تروریسم و برگزاری جشنواره حقوق بشر در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش «ایثار»، کاظم غریب آبادی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین قربانی سلاح‌های شیمیایی در جهان است، گفت: اقدامات خوبی در زمینه قربانیان سلاح‌های شیمیایی انجام شده است و بخش اعظم این تلاش‌ها حاصل فعالیت‌های مردمی و تشکل‌های مردمی است. در تهران موزه صلح راه‌اندازی شد که محل بازدیدکنندگان داخلی و خارجی است و هیئت‌های متعددی از آن بازدید کرده‌اند. بیش از یک سال است به دنبال راه‌اندازی نمایشگاهی در حوزه قربانیان ترور‌ راه‌اندازی کنیم که امیدواریم با تلاش‌های مردمی به نتیجه برسد.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به برنامه‌هایی که برای قربانیان سلاح شیمیایی در هلند انجام شده است، گفت: غربی‌ها اجازه ندادند که در شورای اجرایی سازمان منع سلاح شیمیایی opcw یک دقیقه سکوت برای قربانیان سلاح شیمیایی انجام شود. در حالی که 16 کشور صدام را در جنایت شیمیایی ایران حمایت کردند و حتی اجازه یک دقیقه سکوت را نمی‌دادند.
غریب‌آبادی با اشاره به آمادگی ستاد حقوق بشر برای آموزش‌های تخصصی به تشکل‌های شاهد و ایثارگر در حوزه حقوق بشر، گفت: گرامیداشت شهدای شیمیایی پدیده سیاسی نیست و در زمینه تشکل‌ها باید فایلی برای فعالیت حقوق بشری باز شود، برخی ما را متهم می‌کنند در حالی که خود آنها جنایت را مرتکب شدند و وظیفه داریم جنایت آنها را نشان دهیم.
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه با اشاره به تلاش‌ها برای حل مشکل داروهای بیماران و مصدومان شیمیایی گفت: در مورد داروهای مورد نیاز جانبازان شیمیایی باید این موضوع را توسط تشکل‌ها به صورت برجسته نشان دهیم، تلاش‌هایی انجام شده است که باید نشان داده شود. همچنین در حوزه فرهنگ و هنر قرار است که جشنواره مربوط به قربانیان سلاح شیمیایی و حقوق بشر توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود.
غریب‌آبادی با اشاره به ضرورت برپایی موزه‌ای برای قربانیان ترور گفت: دستگاه‌ها باید محلی را برای ایجاد موزه اختصاص دهند که سه دستگاه نیز برای تأمین محل موزه اعلام آمادگی کامل کردند تا هیئت‌های خارجی پس از ورود به کشور بتوانند از چنین نمایشگاه‌هایی بازدید کنند.
وی افزود: پیگیری‌های حقوقی و قضایی بین‌المللی امری مهم است و باید ده‌ها پرونده در مورد 16 کشور که صدام را در تجهیز به سلاح شیمیایی حمایت کردند تشکیل شود لذا دولت و معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این زمینه باید کمک کند.
دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه در شعبه 55 دادگستری تهران دعاوی داخلی را می‌توانیم پیگیری کنیم، ادامه داد: حتی اگر سالی چند پرونده در این باره باز شود، باز هم این کشورها باید پاسخگو باشند.
انتهای پیام/

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/900890/برنامه‌ریزی-برای-تأسیس-موزه-قربانیان-تروریسم-و-برگزاری-جشنواره-حقوق-بشر
بستن   چاپ