ندای لرستان
واحد تحقیق و توسعه صنایع استان لرستان تاسیس کنند
چهارشنبه 12 مرداد 1401 - 20:20:39
ندای لرستان - جلسه نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با پارک فناوری لرستان، اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع صبح امروز در محل اتاق بازرگانی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو ، جلسه نمایندگان صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با پارک علم و فناوری لرستان، اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی و بنگاه‌های اقتصادی لرستان صبح امروز در محل اتاق بازرگانی برگزار شد.
معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور در این جلسه درباره رفع موانع تولید گفت: در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، بانک‌ها از سرمایه گذاری منع شده اند. اما در صورتی که صنایع بزرگی تعطیل و نیمه تعطیل برای رفع مشکلات خود با شرکت‌های دانش بنیان قرارداد منعقد کنند، علاوه بر برخورداری از اعتبارات مالیاتی تحقیق و توسعه، صندوق نوآوری و شکوفایی از آن‌ها حمایت می‌کند و در اینصورت بانک‌ها می‌توانند در سرمایه گذاری ورود کنند.
روح الله ذوالفقاری ابراز امیدواری کرد، این بستر منجر به احیاء صنایع تعطیل و نیمه تعطیل استان لرستان و توسعه قابل ملاحظه‌ای در لرستان شود.
فرهاد نامداری، سرپرست پارک علم و فناوری لرستان در این خصوص گفت: با توجه به ظرفیت علمی و فناوری موجود در استان، پارک علم و فناوری لرستان آمادگی لازم برای ارتباط با صنایع استان در این خصوص را دارد.
صنایع استان لرستان واحد تحقیق و توسعه تاسیس کنند
معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور اظهار داشت: در قوانین جدید برای صادرات مواد خام تعرفه‌های گمرکی و مالیاتی تعریف شده است و درآمد‌های حاصل از این محل در بستر بخش خصوصی در حوزه شرکت‌های دانش بنیان صرف خواهد شد. در این صورت اگر صنایع استان لرستان واحد تحقیق و توسعه نداشته باشند، عملاً مالیات‌های پرداخت شده در لرستان به سوی دیگر استان‌های کشور که دارای شرکت‌های دانش بنیان بیشتری هستند سرریز می‌شود.
روح الله ذوالفقاری افزود: همچنین در خصوص واردات کالا‌هایی که مشابه داخلی دارند، وضع به همین شکل است؛ لذا لازم است بنگاه‌های صنعتی استان لرستان با کمک واحد‌های فناور و اعضای هیئت علمی به سمت ایجاد واحد‌های تحقیق و توسعه و فعالیت‌های دانش بنیان روی آورند.
سرپرست پارک علم و فناوری لرستان گفت: این پارک مکاتبات و پیگیری زیادی برای استقرار کارگزار بومی دانش بنیان در استان انجام داده و در صورت همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مشکل کارگزاری بومی حل می‌شود و ظرف چند ماه آینده روند بررسی تقاضای دانش بنیان در استان تسریع خواهد شد.
تزریق نقدینگی، لیزینگ خرید و معافیت مالیاتی از تسهیلات خرید محصولات شرکت‌های دانش بنیان
معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور گفت: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی به همراه قانون جهش تولید دانش بنیان فرصت‌های بی‌نظیری را در اختیار صنایع و تولیدات دانش بنیان قرار داده است.
روح الله ذوالفقاری عنوان کرد: تزریق نقدینگی مورد نیاز جهت انجام قرارداد‌های بنگاه‌های اقتصادی با شرکت‌های دانش بنیان، لیزینگ خرید محصولات دانش بنیان و اعتبارات مالیاتی را ازجمله مزایای قانونی همکاری با شرکت‌های دانش بنیان است.
وی تشریح کرد: اگر بنگاه‌های اقتصادی و صنایع لرستان با شرکت‌های دانش‌بنیان قرارداد کاری منعقد کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور منابع مالی مورد نیاز انجام پروژه را تأمین می‌کند و صنایع از تزریق نقدینگی قبل از تحویل کار بی نیاز می‌شوند.
معاون تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور اظهار داشت: در صورتی که صنایع استان از محصولات شرکت‌های دانش بنیان خریداری کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی خرید این محصولات را به صورت اقساط تا سقف 36 ماه با نرخ ترجیحی حدود 10 درصد برای صنایع لیزینگ می‌کند.
روح الله ذوالفقاری ادامه داد: با توجه به ماده 11 قانون جهش تولید، معادل هزینه‌هایی که صنایع در حوزه تحقیق و توسعه انجام دهند و یا در نهاد‌های مربوط به حوزه علم و فناوری از جمله صندوق پژوهش و فناوری لرستان سرمایه گذاری کنند؛ به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی منظور می‌گردد.
فرهاد نامداری سرپرست پارک علم و فناوری لرستان ابراز امیدواری کرد، با استفاده از ظرفیت‌هایی که در قوانین بالادستی دیده شده است، همکاری نمایندگان صندوق نوآوری و فناوری کشور و پای کار آمدن فعالان اقتصادی استان؛ تغییرات مثبتی را در توسعه فناوری در واحد‌های تولیدی و صنایع لرستان داشته باشیم.
ضمانت نامه‌های صندوق پژوهش و فناوری لرستان مورد قبول کلیه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی
معاون معاونت تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور اظهار داشت: ضمانت نامه‌هایی که از سوی صندوق پژوهش و فناوری استان لرستان صادر شوند از نظر قانونی به اندازه ضمانتنامه‌های بانکی معتبر هستند و ارزش قانونی دارند.
روح الله ذوالفقاری بیان کرد: سرمایه صندوق پژوهش و فناوری استان لرستان زیبنده این استان نیست و اگر صنایع استان لرستان برای تأمین نقدینگی صندوق پای کار بیایند، و آن را تقویت کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور تا 11 برابر منابع تأمین شده به صندوق پژوهش و فناوری لرستان تزریق می‌کند و قطعاً این کمک شایانی به توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری استان خواهد کرد.
معاون معاونت تسهیلات و تجاری سازی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور تشریح کرد: به ازای هر واحد سرمایه گذاری صندوق پژوهش و فناوری لرستان بر روی طرح‌های پژوهشی یا فناوری استان، صندوق نوآوری و شکوفایی کشور معادل 4 برابر آن سرمایه‌گذاری خواهد نمود.
سرپرست پارک علم و فناوری لرستان بیان کرد:صندوق پژوهش و فناوری در سال 1398 فعالیت خود را به صورت قانونی آغاز کرده و پارک علم و فناوری لرستان با 34% سهام، عمده‌ترین سهام دار این صندوق است.
فرهاد نامداری ابراز امیدواری کرد با سرمایه گذاری صنایع استان در صندوق پژوهش و فناوری لرستان، منابع خارج از استان به سمت فعالیت‌های پژوهشی و فناوری استان جذب شود.

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/254467/واحد-تحقیق-و-توسعه-صنایع-استان-لرستان-تاسیس-کنند
بستن   چاپ