ندای لرستان - ایسنا / به اذعان کارشناسان، مصرف لبنیات غیرپاستوریزه میتواند بهعنوان یکی از مهمترین راههای انتقال بیماریهای خطرناک از دام به انسان شناخته شود.
دکتر علی نظری عالم عضو هیأت علمی گروه میکروبشناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به وجود بیش از 1700 عامل بیماریزا در جهان، گفت: تقریبا نیمی از این عوامل میتوانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایجترین مسیرهای این انتقال است.
بازار
![]()
وی، تب مالت را یکی از شایعترین بیماریهای مشترک عنوان کرد که از طریق مصرف شیر و فرآوردههای لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل میشود و هشدار داد: نگهداری از دامها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی میتواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.
همچنین دکتر محمدکاظم سیاح - متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر خطرات این نوع لبنیات، گفت: مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه بهویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلیترین دلایل ابتلا به بیماریهای عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.
وی افزود: رعایت بهداشت فردی، شستوشوی دستها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دامها از جمله راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماریها است.
او ضمن تأکید بر نقش آموزش و اطلاعرسانی در ارتقای سلامت جامعه، از رسانهها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماریهای مشترک، از بروز موارد جدی و حتی مرگومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، کارشناسان تاکید دارند که بیتوجهی به نکات ساده بهداشتی میتواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و رعایت بهداشت، سه ضلع اصلی حفظ سلامت در برابر بیماریهای مشترک انسان و حیوان است.
http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/1037064/لبنیات-غیرپاستوریزه؛-عامل-پنهان-بیماریهای-خطرناک-مشترک-انسان-و-حیوان