ندای لرستان - ایرنا / فرمانده سپاه لرستان گفت: عملیات حاج عمران، حماسهای جاودان از ایستادگی و جانفشانی مردان لرستانی است که با رشادت خود نه تنها پیشروی دشمن بعثی را متوقف کرد، بلکه درس بزرگی از مقاومت و پایمردی را در تاریخ دفاع مقدس به ثبت رساند.
سردار نعمتالله باقری در گرامیداشت شهدای عملیات حاج عمران در منطقه مرزی تمرچین اظهار کرد: عملیات حاج عمران در سال 1364، نمادی از مقاومت و ایثار رزمندگان ایرانی در برابر تهاجم دشمن بعثی است.
بازار
![]()
وی گفت: این عملیات که با هدف خنثیسازی موفقیتهای ایران در جنوب آغاز شد، با رشادتهای بینظیر تیپ 57 حضرت ابوالفضل (ع) لرستان به نقطه عطفی در تاریخ دفاع مقدس تبدیل شد.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل علیه السلام لرستان بیان کرد: اکنون، تلاشها برای ثبت روز دوم خرداد، سالروز این عملیات و شهادت 365 رزمنده لرستانی، به عنوان روز مقاومت در تقویم ملی کشور به ثمر نشسته است.
باقری ادامه داد: سال 1364 و پس از شکستهای سنگین دشمن بعثی در جبهههای جنوبی، رژیم عراق با استفاده از یگانهای متحرک خود، به دنبال بیاثر کردن عملیات بزرگ والفجر 8 و جبران شکستهای گذشته بود.
سردار باقری گفت: هدف آنها نفوذ به ارتفاعات منطقه حاج عمران و تهدید شهرهای نقده و پیرانشهر در شمال غرب کشور بود.
وی افزود: در چنین شرایطی، تیپ 57 حضرت ابوالفضل (ع) لرستان، با توجه به موفقیتهای چشمگیر در عملیاتهای پیشین نظیر کربلای 4 و 5، و به دلیل روحیه شهادتطلبی، تحرک بالا و توانمندی در اجرای عملیاتهای ویژه، بنا به دستور مستقیم سرلشکر رضایی، به این منطقه اعزام شد.
وی بیان کرد: به گفته سرلشکر رضایی، دلایل انتخاب تیپ 57 لرستان، علاوه بر روحیه ایثارگری رزمندگان، همخوانی جغرافیایی استان لرستان با منطقه حاج عمران و توانایی آنان در عملیاتهای دشوار بود.
فرمانده سپاه لرستان ادامه داد: رزمندگان لرستان در کنار سایر یگانها، موفق شدند جلوی پیشروی دشمن را بگیرند و حماسهای ماندگار خلق کنند.
سردار باقری اظهار کرد: هرچند در این عملیات، حدود 80 درصد از توان رزمی تیپ 57 لرستان از دست رفت و 365 شهید تقدیم انقلاب شد، اما این ایثارگریها، مانع از تحقق اهداف دشمن شد.
وی ادامه داد: این عملیات سه نکته کلیدی را در خود نهفته دارد؛ تعداد بالای شهدا، از دست رفتن بخش عمدهای از توان رزمی تیپ، و نکته بسیار مهمتر، سخنان مقام معظم رهبری در وصف مردم و جوانان لرستان بود.
وی افزود: مقام معظم رهبری در دو نطق، مردم لرستان را به دلیل صداقت و محبتشان الگو معرفی کرده و جمله معروف نبرد لرها بیش از آنکه شنیدنی است، دیدنی هست را در وصف رشادتهای آنان در عملیات حاج عمران به کار بردند.
وی ادامه داد: این سخنان، به عنوان پرچم و نمادی از افتخار، همواره در دست مردم استان لرستان در مقابله با دشمنان انقلاب و حفظ ارزشهای دینی خواهد ماند.
سردار باقری گفت: با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز پیگیریها برای ثبت این روز، سرانجام مقدمات کار فراهم شد و این روز به عنوان روز مقاومت در تقویم کشور ثبت خواهد شد و این اقدام، ادای دینی به شهدای گرانقدر عملیات حاج عمران و نمادی از پاسداشت مقاومت و ایثار مردم لرستان است.
این مراسم با حضور خانوادههای شهدا و رزمندگان در منطقه حاج عمران برگزار میشود تا یاد شهیدان این عملیات جاودانه بماند.
منطقه حاجعمران، منطقه مهم نظامی بین «پیرانشهر» و «چومان مصطفی» در عراق است. حاجعمران نام یک پادگان ارتش عراق در 12 کیلومتری مرز ایران و عراق است که رزمندگان ایرانی در زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در عملیات والفجر 2، آن را تصرف کردند. تا پایان جنگ، در این منطقه چندین عملیات صورت گرفت.
در ساعت 24 روز 29 تیر سال 1362 عملیات والفجر 2 با رمز «یاالله یاالله یاالله» آغاز شد. این عملیات 14 روز به طول انجامید. در این عملیات، «پادگان حاج عمران» آزاد و نیروهای ایرانی بر شهر «چومان مصطفی» عراق مسلط شدند.
http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/1028845/سردار-باقری--حماسه-عملیات-حاج-عمران-روایت-ایستادگی-مردان-لرستانی-است