ندای لرستان
مقابله با سوداگری با تقویت حسابرسی سیستمی
سه شنبه 30 ارديبهشت 1404 - 15:47:15
ندای لرستان - تسنیم / نماینده محلات و دلیجان در مجلس تصریح کرد: تقویت حسابرسی سیستمی با ایجاد زمینه لازم برای اخذ مالیات از سوداگران و فعالیت‌های زیرزمینی و غیرمولد، منجر به افزایش جذابیت تولید برای سرمایه‌گذاری خواهد شد .
محمد جلالی، نماینده دلیجان و محلات در ابتدای صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور و سیستمی شدن حسابرسی‌ها چه تأثیری در تحقق شعار سال مبنی بر سرمایه‌گذاری در تولید دارد، تصریح کرد: بدیهی است که هر چقدر دولت در راستای افزایش شفافیت در روندهای مالیاتی کشور حرکت و فضای اقتصادی کشور را از حالت غبارآلود خارج کند، زمینه برای اعتماد مردم به سرمایه‌گذاری در حوزه تولید بیشتر می‌شود.
وی ادامه داد: وقتی روندهای مالیاتی به صورت سیستمی پیش می‌رود و هوشمندسازی در حسابرسی‌ها را داریم، از فرار مالیاتی جلوگیری می‌شود. در این سازوکار، عدالت در مالیات‌ستانی نسبت به روندهای دستی و ممیزمحور بیشتر اعمال می‌شود. تمامی این روندها در نهایت به افزایش رضایت عمومی منجر می‌شود که اثرگذاری بالایی در ایجاد یک فضای امن سرمایه‌گذاری دارد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی‌سازی نظام مالیاتی کشور و دریافت مالیات حقه از همگان بر مبنای سامانه‌ها و اطلاعات قطعاً به کاهش سوداگری در کشور منجر می‌شود. در این فضاست که بستر برای رونق گرفتن تولید و سرمایه‌گذاری در آن فراهم می‌شود.
جلالی گفت: وقتی سوداگری در کشور جذابیت بالایی دارد و مردم از این روش‌ درآمدهای کلانی کسب می‌کنند، انگیزه‌ای برای سرمایه‌گذاری در تولید باقی نمی‌ماند. با استفاده از روش‌های هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور باید به سمت اخذ مالیات‌ از فعالیت‌های سوداگرانه برویم و بر جذابیت تولید اضافه کنیم.
وی ادامه داد: باید روندهای اقتصادی و مالیاتی کشور به سمتی برود که اگر فردی سرمایه‌ای داشت، ترجیح بدهد آن را در حوزه تولید به کار بیندازد. نه این که مردم از بخش‌های مولد اقتصاد فراری باشند و ترجیح بدهند سرمایه‌هایشان را در بخش‌های سوداگرانه به کار بگیرند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور یک اصل مهم است که زمینه را برای دریافت مالیات حقه از همگان و جلب اعتماد عمومی به روندهای اقتصادی کشور مهیا می‌کند. امنیت سرمایه‌گذاری در گروی برخورداری از یک نظام مالیاتی کارآمد و مدرن است. نظامی که در آن به جای کارشناسان مالیاتی، سیستم‌ها و سامانه‌ها بر مبنای اطلاعات مشخص‌کننده میزان مالیات پرداختی افراد باشند.
جلالی گفت: تولید مهم‌ترین بخش در اقتصاد است. اگر دولت بتواند سرمایه‌گذاری در تولید را تحقق ببخشد و زمینه‌های لازم برای این امر فراهم شود، تقریباً تمامی مشکلات اقتصادی کشور حل می‌شود. تولید زمینه‌ساز افزایش اشتغال و بهبود معیشت مردم است و در سایه رونق گرفتن تولید است که تحرک اقتصادی در کشور به وجود می‌آید.
وی ادامه داد: طی چندین سال گذشته شاهد هستیم که موضوع تولید به انحای مختلف در شعار سال مورد توجه قرار گرفته است. دلیلش این است که اگر بتوانیم این شعارها را محقق کنیم، مشکلات اقتصادی کشور حل و فصل می‌شود. دولت باید از تمام ظرفیت‌ها برای جذب سرمایه‌ها در بخش تولید بهره بگیرد. تسهیل روندهای کاری و بروکراسی‌های اداری برای جذب سرمایه‌ها باید با جدیت در دستور کار باشد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: آبادانی بیشتر کشور در گروی رونق بخشیدن به تولید است. روندی که در نهایت به افزایش گردش سرمایه و تحرک اقتصادی منجر می‌شود. تقویت حسابرسی سیستمی با ایجاد زمینه لازم برای اخذ مالیات از سوداگران و فعالیت‌های زیرزمینی و غیرمولد، منجر به افزایش جذابیت تولید برای سرمایه‌گذاری خواهد شد و به این ترتیب رونق سرمایه‌گذاری برای تولید را با تکیه بر تقویت حسابرسی سیستمی و داده‌محوری شاهد خواهیم بود.

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/1027647/مقابله-با-سوداگری-با-تقویت-حسابرسی-سیستمی
بستن   چاپ