ندای لرستان
تأمین 75 درصد برق مورد نیاز صنایع لرستان؛ 2 نیروگاه جدید وارد مدار می‌شود
دوشنبه 29 ارديبهشت 1404 - 12:23:30
ندای لرستان - ایرنا / مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: 70 تا 75 درصد برق مصرفی مورد نیاز صنایع استان از ابتدای امسال تاکنون با وجود ناترازی انرژی تامین و تعطیلی این واحدها به دلیل قطع برق جلوگیری شده است.
شیرزاد جمشیدی افزود: بیش از 733 هزار مشترک تحت خدمات شرکت برق لرستان هستند که 2 هزار و 833 مورد از این تعداد در حوزه صنعت فعالیت دارند و از ابتدای سال تاکنون 70 تا 75 درصد برق آنها با وجود ناترازی انرژی تامین شده است.
بازار
وی تصریح کرد: ادامه این روند و تامین حداکثری برق صنایع به همکاری صنعت، معدن ، تجارت و شرکت شهرک های صنعتی استان بستگی دارد تا در تداوم این تفاهم 2 جانبه، از قطع برق طولانی مدت صنایع جلوگیری کرد.
هفت صنعت بزرگ تحت شبکه برق لرستان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان با بیان اینکه برق برخی صنایع استان از طرف منطقه ای باختر تامین می شود، اظهار داشت: هفت صنعت بالای 2 مگاوات مصرف، مشترک استان هستند که تاکنون قطعی نداشته و تنها محدودیت های از پیش تعیین شده برای انها اعمال شده است.
جمشیدی یادآور شد: این اقدام بر اساس توافق و دستورالعمل با صمت و شرکت شهرک ها بوده است تا با جلوگیری از تعطیلی صنایع بزرگ، مشکل کمتری برای این واحدها ایجاد و از طرفی ناترازی انرژی برای سایر مشترکان نیزمدیریت شود.
افزایش 3.5 درجه ای دما در لرستان، عامل مضاعف کمبود برق
وی وجود مشکلاتی مانند ماینرها را در ناترازی انرژی موثر دانست و گفت: امسال علاوه بر اینکه تعدادی از نیروگاه ها در حال تعمیرات اساسی و از مدار خارج هستند، افزایش دمای هوا و کاهش بارندگی نیز معضلاتی ایجاد کرده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان ادامه داد: دمای هوای لرستان 3 تا 3.5 درجه نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته و از طرفی با توجه به کاهش حدود 50 درصدی بارش و آغاز زودهنگام فصل گرم، وسایل و تجهیزات سرمایشی استان زودتر وارد مدار شده اند.
جمشیدی اضافه کرد: همزمان فعالیت های کشاورزی نیز آغاز و تمام این عوامل باعث شده است مقدار مصرف استان نسبت به پارسال 10.5 درصد افزایش یابد.
تعریف 36 بسته مدیریت مصرف
وی تاکید کرد: موضوع ناترازی با همکاری و تدابیر وزیر نیرو، توانیر و برق منطقه ای دنبال می شود تا بتوان مشترکان هر بخش را به درستی و با برنامه خدمت رسانی کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان یادآور شد: در این راستا ناترازی های استان را در تعرفه های مختلف به شکل مناسب مدیریت کرده ایم و 36 بسته مدیریت مصرف برای مشترکان کشاورزی، صنعتی، خانگی و تجاری تدوین شده که در دست اقدام و پیگیری همکاران است.
12 مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست اقدام
جمشیدی همچنین در خصوص نیروگاه های خورشیدی تصریح کرد: اقدامات خوبی از قبل در استان انجام شده و در حوزه انشعابات و حوزه مگاوات هم کارهای هدفمندی با کمک استاندار و برنامه های ابلاغی در حال پیگیری است که به زودی به نتیجه می رسد.
وی افزود: در حال حاضر چهار ساختگاه سه مگاواتی را آماده کرده ایم و در شرایط نهایی آنها هستیم که بتوانیم احداث نیروگاه را از طریق شرکت ساتبا آغاز کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان با بیان اینکه تولید انرژی خورشیدی ادارات و بخش حمایتی هم در دست اقدام است اظهار داشت: 33 نیروگاه خورشیدی ادارات و 150 نیروگاه انشعابی در لرستان فعال است که این تعداد حدود یک هزار و 280 کیلووات برق برای فروش به شرکت برق، تولید می کنند.
الزام ادارات به ساخت نیروگاه خورشیدی
جمشیدی گفت: هفت مگاوات از برق مصرفی مشترکان اداری استان باید تا چهار سال آینده از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تامین شود و دستگاه‌های اجرایی ملزم به اجرای این طرح هستند.
وی افزود: بر اساس مصوبه جدید هیات دولت، دستگاه های دولتی که مشمول ماده پنج قانون خدمات کشوری موظف شده اند هرچه سریعتر نسبت به اجرای تکلیف توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر اقدام کنند که ساز و کار مشخصی برای این امر نیز تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان اظهار داشت: 33 اداره و سازمان در لرستان پیش از این نسبت به نصب نیروگاه خورشیدی اقدام کرده اند که ظرفیت این نیروگاه ها 638 کیلووات است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان تاکید کرد: احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت حداقل پنج کیلووات، برای هر دستگاه می‌تواند به‌طور تجمیعی ظرفیت قابل توجهی به شبکه برق کشور اضافه کند که این بخشنامه باید ظرف چهار سال اجرایی شود.
جمشیدی یادآور شد: چنانچه تمام ادارات استان نسبت به نصب نیروگاه خورشیدی اقدام و 20 درصد مصرف خود را از این طریق تامین کنند، بیش از هفت مگاوات مصرف آنها از بار شبکه کنونی کاسته می شود.
وی اضافه کرد: بر اساس مصوبه تازه هیات دولت، تمامی دستگاه‌های دولتی موظف هستند ظرف مدت کوتاهی نیروگاه‌های تجدیدپذیر احداث کنند که منابع مالی لازم برای احداث نیروگاه‌ها، تا سقف 20 درصد مصرف برق دستگاه‌ها نیز باید از محل بودجه داخلی همان دستگاه‌ تامین شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان ادامه داد: دستگاه‌ها در صورت تعیین هزینه کمتر از 20 میلیارد ریال برای ساخت نیروگاه، می‌توانند این سازه ها را در مدت کوتاهی احداث کنند به نحویکه نیروگاه های کوچک تا پنج کیلووات طی 2 هفته قابلیت اجرا دارند.
جمشیدی با تاکید بر اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: استفاده از منابع تولید پراکنده، بویژه انرژی‌های پاک، علاوه‌بر تقویت تاب‌آوری شبکه، موجب توسعه پایدار، کاهش تلفات شبکه و ارتقای امنیت انرژی در استان می‌شود.
وی افزود: سال جاری، تمرکز بر حمایت از سرمایه‌گذاران حوزه تولید برق پراکنده، تسهیل در روند صدور مجوز و اتصال به شبکه است تا سهم لرستان در تولید انرژی پاک افزایش یابد.
وی اعلام کرد: مراحل اولیه ورود 2 نیروگاه جدید با ظرفیت مجموع هشت مگاوات به تابلوی بورس برق در دست اقدام است که می‌تواند افق‌های جدیدی برای توسعه انرژی در استان لرستان بگشاید.
افزایش حدود 2 برابری کنتورهای هوشمند در سال جاری برای پایش مصرف
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان گفت: هفت هزار و 750 دستگاه کنتور هوشمند (فهام) امسال برای مشترکان نصب شده و مجموع این تجهیزات در استان به بیش از 12 هزار دستگاه رسیده است.
جمشیدی افزود: تا پایان سال گذشته تنها چهار هزار و 616 انشعاب استان مجهز به کنتور فهام بود که این آمار اکنون به 12 هزار و 365 دستگاه رسیده است که نصب این کنتورها گام موثری جهت بهینه‌سازی مصرف برق، پایش دقیق بار شبکه و کنترل هوشمند مصرف انرژی محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: کنتورهای فهام قابلیت ثبت و ارسال لحظه‌ای اطلاعات مصرف برق را دارند و این امکان را برای مشترک فراهم می‌کنند با آگاهی دقیق از میزان مصرف، رفتار مصرفی خود را مدیریت کند، همچنین این کنتورها نقش مهمی در کاهش تلفات انرژی، حذف خطای قرائت دستی، تشخیص تخلف و اصلاح زمان اوج بار دارند.
ماینرها و کاهش عمر شبکه برق به یک سوم
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان در خصوص تاثیر ماینرها در ناترازی نیز گفت: 467 ماینر (دستگاه استخراج رمز امرز) غیرمجاز سال گذشته از 33 مرکز در مناطق مختلف استان شناسایی و جمع‌آوری شد.
جمشیدی افزود: دستگاه‌های رمز ارز باعث خسارات به شبکه برق و ایجاد نوسانات، ضعف ولتاژ و در نهایت سوختن تجهیزات وسایل مشترکان همجوار محل رمز ارز می‌شوند که هوشیاری شهروندان در شناسایی و گزارش این تخلف، بسیار کمک کننده خواهد بود.
وی با اشاره به کشف بیش از 400 ماینر با کمک گزارش های مردمی تصریح کرد: استفاده طولانی مدت از ماینر غیرمجاز موجب تضعیف و فرسودگی شبکه برق می شود و در مواردی یک شبکه با ظرفیت 20 کیلوولت و 210 آمپر در اوج مصرف، زیربار 280 تا 290 آمپری قرار می گیرد و از بین می رود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان ادامه داد: عمر 30 ساله کابل برق در این شرایط به 10 سال کاهش و موجب تحمیل هزینه های بازسازی و اصلاح شبکه به صنعت برق کشور می شود، چراکه سیم کابل های برق خاصیت رسانایی خود را از دست داده و باید تعویض شوند.
چگونه مزارع ماینر را شناسایی کنیم؟
جمشیدی با اشاره به اینکه پارسال بیشترین ماینر کشف شده در شهر خرم آباد بوده است، گفت: سال گذشته چهار هزار و 113 دستگاه ماینر جمع آوری شده از سال های قبل در استان امحا شد.
وی ادامه داد: پس از شناسایی ماینرها و متخلفان، پرونده تخلفاتی در تعزیرات حکومتی تشکیل و پس از تعیین تکلیف حقوقی، دستگاه های کشف شده به سازمان اموال تملیکی تحویل، برای متخلف، هزینه برق مصرفی با نرخ مجاز رمزارز محاسبه و صورتحساب صادر و همچنین خسارات وارده به شبکه برق از او دریافت می‌شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان تاکید کرد: علاوه بر قطع انشعاب متخلف، کنتور هوشمند قابل قطع از راه دور و خارج از دسترس با هزینه فرد متخلف نصب و حتی در صورت تکرار انشعاب او جمع آوری و ابطال خواهد شد.
به گفته جمشیدی شهروندان متعهد می‌توانند از طریق سامانه پیامکی توانیر به شماره 30005121 گزارش‌های خود را درباره ماینرهای غیرمجاز ارسال کرده و پاداش دریافت کنند.

http://www.Lor-Online.ir/Fa/News/1027392/تأمین-75-درصد-برق-مورد-نیاز-صنایع-لرستان؛-2-نیروگاه-جدید-وارد-مدار-می‌شود
بستن   چاپ